CELEBRITIES

Μένουμε σπίτι: Οι διάσημοι Έλληνες ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού

Instagram.com/sakisrouvas

Τα είπαμε τα συμφωνήσαμε θαρρώ. Η εξάπλωση του κορονοϊού δεν είναι κάτι που μπορούμε να πάρουμε αψήφιστα. Τα απαραίτητα μέτρα προστασίας μας έχουν γίνει πια -ελπίζω κι εύχομαι- η νέα μας καθημερινότητα.

Το γεγονός πως με εγκύκλιο του υπουργείου αναστέλλεται η λειτουργία γυμναστηρίων, κινηματογράφων, θεάτρων, κέντρων διασκέδασης, καφέ, εστιατόρια κλπ, μας έβαλε -ελπίζω κι εύχομαι ξανά- σε σκέψεις σχετικά με τις κοινωνικές μας συναναστροφές. Η υπεύθυνη στάση πλέον έχει όνομα, λέγεται «Μένουμε Σπίτι».

Με αυτό το σκεπτικό αρκετοί Έλληνες καλλιτέχνες, ο κλάδος των οποίων επλήγη αρκετά με την αναστολή δραστηριοτήτων χώρων ψυχαγωγίας, φρόντισαν να μας παρακινήσουν να μείνουμε σπίτι. Οι διάσημοι Έλληνες αναφώνησαν «Μένουμε Σπίτι» στα social media και η καμπάνια του υπουργείου Υγείας, έγινε viral.

Εκτός από τη Σμαράγδα Καρύδη στην οποία αναφερθήκαμε, στην καμπάνια συμμετείχαν με τον δικό τους τρόπο και ο Θοδωρής Αθερίδης, η Μαίρη Συνατσάκη, η Τόνια Σωτηροπούλου, ο Δημήτρης Μοθωναίος, ο Αποστόλης Τότσικας, η Δανάη Μπάρκα, η Μαρία Σολωμού κ.α.

Πίσω από τα μηνύματά τους, πίσω απο όλη την καμπάνια, βρίσκεται η ενσυναίσθηση. Η ανάγκη της ύπαρξής της είναι κάτι που συχνά επισημαίνεται στη σύγχρονη εποχή. Δεν μένουμε σπίτι μόνο για τους εαυτούς μας. Μένουμε σπίτι κυρίως για τους γύρω μας, για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας που προκειμένου ο κορονοϊός να περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται, πρέπει να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει κάθε στιγμή όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Και είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε όλοι μας. Αρκεί να το πάρουμε απόφαση, και να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.

Το κίνημα «Μένουμε Σπίτι» έχει ξεκινήσει από την Ιταλία η οποία είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τα περισσότερα κρούσματα και θανάτους από τον κορονοϊό. Απόσπασμα με τα μηνύματα των Ελλήνων καλλιτεχνών, προβλήθηκε μεταξύ άλλων εκπομπών και στην εκπομπή του Star, «Στη φωλιά των Κου Κου».

Τις επόμενες ώρες, οι διάσημοι Έλληνες συνέχισαν να μοιράζονται το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι». Ο Σάκης Ρουβάς, η Βίκυ Σταυροπούλου, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Δωροθέα Μερκούρη, η Δέσποινα Βανδή, η Νάντια Κοντογεώργη κ.α. έστειλαν τα δικά τους μηνύματα.

View this post on Instagram

#stayhome #μένουμε_σπίτι #girl

A post shared by Despina Vandi (@desp1navandi) on

View this post on Instagram

#μένουμε_σπίτι #stayhome

A post shared by Maria Solomou (@mariasolomou_official) on

Οι φράσεις που κρατάμε

Εγώ θα σου αφήσω εδώ παρακάτω μερικές φράσεις που κράτησα από όλα αυτά τα βίντεο που χωρίς καμία διάθεση διδακτισμού, ελπίζω να σε βοηθήσουν να καταλάβεις πόσο καλό κάνεις στον εαυτό και στους γύρω σου όταν μένεις στο σπίτι. Να σου δώσουν κουράγιο να συνεχίσεις. Δεν χρειάζεται να κάνουμε κανένα post γι’ αυτό, αρκεί να «Μένουμε Σπίτι».

Μεγαλύτερος κίνδυνος από αυτόν του κορονοϊού είναι η άγνοια και η ανευθυνότητα

– Σάκης Ρουβάς

«Δεν είναι τώρα η στιγμή να μας πιάσει η αντίδραση και να θέλουμε να αλωνίσουμε αυτή την πόλη» – Μαίρη Συνατσάκη

«Οποιαδήποτε κυβέρνηση και κράτος ό,τι μέτρα κι αν πάρει αν ο πολίτης δεν δείξει ατομική ευθύνη και συνέπεια τότε δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα» – Θοδωρής Αθερίδης

Μένουμε σπίτι πρώτα από όλα γιατί αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας, πέραν από τον εαυτό μας

– Δέσποινα Βανδή

«Είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι. Θέλουμε να τελειώσει όλο αυτό. Όλοι θέλουμε να γυρίσουμε στη ζωή μας και τις δουλειές μας και τις βόλτες μας» – Μαρία Σολωμού.

Και το απαραίτητο άσμα για να συνοδεύσει την απόφασή μας να «Μείνουμε Σπίτι». Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ήταν βλέπεις μπροστά από την εποχή του.