CELEBRITIES

Σμαράγδα Καρύδη: Το μήνυμά της για τον κορονοϊό και οι ιδέες της για το τι να κάνουμε στο σπίτι

Instagram.com/smaragda_karidi_official

Η εξάπλωση του κορονοϊού συνεχίζεται στην Ελλάδα και ήδη απο την Πέμπτη 12 Μαρτίου ανακοινώθηκε η αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, των γυμναστηρίων, των κέντρων διασκέδασης, των θεάτρων και των κινηματογράφων για 15 μέρες. Σημαντικο είναι να τηρούμε τα μέτρα προστασίας για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, ενώ το σημαντικότερο από όλα τα μέτρα θεωρείται ο αυτοπεριορισμός όσων έχουν έστω και ήπια συμπτώματα ίωσης. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα της συνεχούς πληροφόρησης για τον ιό δεν είναι παράξενο να νιώθει κανείς ότι χάνει την ψυχραιμία του. Η Σμαράγδα Καρύδη, ανφέρθηκε στο ζήτημα της προστασίας και της ψυχικής μας υγείας το πρωί της Πέμπτης.

Έχοντας μόλις επιστρέψει από μία σύντομη βόλτα σε ανοιχτό χώρο με τον σκύλο της, Γιάννη η Σμαράγδα Καρύδη, πρωτού κλείσουν με εντολή των αρμοδίων αρχών όλοι οι χώροι μαζικών συναθροίσεων θέλησε να μεταφέρει στους διαδικτυακούς της ακόλουθους, την εικόνα της ανοιξιάτικης πλάκας. Μαζί η Σμαράγδα Καρύδη μετέφερε την αξία που έχουν για την ψυχική μας υγεία τα κατοικίδια ζώα μας και η έστω και για λίγα λεπτά αποχή από το internet, τα social media και ό,τι μας πληροφορεί για τον κορονοϊό

«Έξω έχει μπει η άνοιξη. Γύρω απ’ την Ακρόπολη έχουν ανθίσει τα πάντα. Οι παπαρούνες τα χαμομήλια και εκείνα τα μωβ και τα κίτρινα που δε ξέρω πώς τα λένε. Πεταλούδες παντού, πουλιά και χελώνες που κάνουν σεξ. Ο ήλιος είναι λαμπερός και παντού μυρίζει υπέροχα», σημείωσε μεταξύ άλλων η Σμαράγδα Καρύδη, δημοσιεύοντας τη φωτογραφία του Γιάννη της.

Ο λόγος που έκανε την ανάρτησή της η ηθοποιός, έγινε φανερός παρακάτω στο μήνυμά της. «Κλείστε για λίγο ειδήσεις και social media και πάρτε μια βαθιά ανάσα στον ήλιο. Οφείλουμε εκτός απ τη σωματική μας υγεία να κοιτάξουμε και τη ψυχική γιατί οι μισοί μου φίλοι είναι έτοιμοι για κρίση πανικού και δεν αποκλείω κάποια στιγμή να πάθω κι εγώ. Προστατευτείτε και απ τον ιό και απ’ την τρομολαγνεία και την κατάθλα. Θα το ξεπεράσουμε φίλοι μου. Με μέτρα προστασιας πάντα αλλά και ηρεμία και αισιοδοξία», σημείωσε. Και δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς ότι η ηρεμία και η αισιοδοξία είναι που μας χρειάζεται σχεδόν το ίδιο με τα αντισηπτικά.

Η Σμαράγδα Καρύδη μένει στο σπίτι

Λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε ότι θα κλείσουν οι μαζικοί χώροι συναθροίσεων. Περισσότερο από το κοινό, η απόφαση αυτή επηρεάζει τους επαγγελματίες που εργάζονται σε τέτοιους χώρους, όπως είναι οι ηθοποιοί. Η Σμαράγδα Καρύδη, που αδιάλληπτα τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται στο θέατρο θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα και πάλι μέσω Instagram.

View this post on Instagram

#μένουμε_σπίτι #stayhome

A post shared by Smaragda Karydi (@smaragda_karidi_official) on

Όπως είπε η ίδια, οι δύο αυτές εβδομάδες «διακοπών» από τη δουλειά  δεν δόθηκαν σε κανέναν για να βρεθεί στις καφετέριες, τα εστιατόρια και τα club. Δόθηκαν για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. «Είναι ώρα να προστατεύσουμε τον εαυτό μας κι αυτούς που αγαπάμε και να μείνουμε στο σπίτι. Υπάρχουν πάρα πολύ ωραία πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι. Μπορούμε να δούμε ταινίες, να διαβάσουμε ωραία βιβλια, να δούμε τις αγαπημένες μας σειρές, να κάνουμε γυμναστική, να φτιάξουμε τις ντουλάπες μας, να φτιάξουμε τις γλάστρες μας. Μπορούμε να μιλήσουμε με την οικογένειά μας, να σκεφτούμε, να ζωγραφίσουμε, να μαγειρέψουμε. Μπορούμε φυσικά να επικοινωνούμε μέσα από τα social media όπως κάνουμε όλο αυτόν τον καιρό και έτσι δεν θα νιώθουμε μόνοι. Τώρα το κάνουμε με εντολή γιατρού», ανέφερε η Σμαράγδα Καρύδη.

Όπως διευκρίνισε η ίδια: «Μόνο ένα πράγμα δεν μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι: Party. Μην κάνετε party παιδιά για ένα διάστημα». Η ηθοποιός κατέληξε με τη φράση «Είμαι υπεύθυνος. Μένω στο σπίτι» κι εμείς σηκωθήκαμε να χειροκροτήσουμε.