CELEBRITIES

Meghan Markle: Το επεισόδιο του South Park για εκείνη και τον Harry που την έκανε έξαλλη

@2022 Matt Dunham, Pool/AP Images

Με τίτλο Wolrdwide Privacy Tour το επεισόδιο του South Park ήρθε να βάλει «φωτιά» στη Meghan Markle και τον πρίγκιπα Harry. Το επεισόδιο επικεντρώνεται σε κάποιον «πρίγκιπα του Καναδά» και τη σύζυγό του, που έρχονται να μείνουν στην φανταστική πόλη του Colorado. Οι ομοιότητες που παρουσιάζουν ο πρίγκιπας του Καναδά και η σύζυγός του με τον πρίγκιπα Harry και τη Meghan Markle είναι δύσκολο να μην τα παρατηρήσει κανείς.

Τα κόκκινα μαλλιά του πρίγκιπα του Καναδά που φωνάζουν «Πρίγκιπας Harry» και το outfit της συζύγου του, μοιάζει με αυτό που η Meghan Markle φόρεσε στην εκδήλωση Trooping The Colour το 2018. Επιπλέον ο πρίγκιπας του Καναδά έχει εκδώσει βιβλίο και το εξώφυλλό του παραπέμπει στη Ρεζέρβα του πρίγκιπα Harry, ενώ το αίτημα τόσο του πρίγκιπα, όσο και της συζύγου του μοιάζει πολύ με αυτό που προέβαλλε το στην αληθινή ζωή πριγκιπικό ζευγάρι, ως βαθύτερη αιτία της παραίτησής του από τα καθήκοντά του για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

Στο επεισόδιο ο πρίγκιπας του Καναδά και η σύζυγός του, πραγματοποιούν μία περιοδεία σε όλο τον κόσμο και σε κάθε τους εμφάνιση κρατούν πλακάτ με τα εξής αιτήματα: «Σταματήστε να μας κοιτάζετε» και «Θέλουμε την ιδιωτικότητά μας». Ο τρόπος που οι δυο χαρακτήρες του South Park ζητούν ιδιωτικότητα, ενώ δεν σταματούν να κάνουν φασαρία αποζητώντας στην ουσία την προσοχή, μοιάζει με την απορία που όλοι κατά καιρούς έχουν εκφράσει για τον πρίγκιπα Harry και τη Meghan Markle.

Αφού μέλημά τους ήταν, όπως έχει φανεί από τις τοποθετήσεις τους μετά την κίνησή τους να παραιτηθούν, να προστατεύσουν την ιδιωτική τους ζωή, γιατί εκθέτουν όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της στα media, μέσα από ντοκιμαντέρ στο Netflix, podcasts, βιογραφικά βιβλία και τηλεοπτικές συνεντεύξεις; Γιατί δεν τη ζουν ιδιωτικά;

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle παραιτήθηκαν από εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας το 2020 πριν εγκατασταθούν αρχικά στον Καναδά κι έπειτα στην Καλιφόρνια, όπου ζουν μέχρι σήμερα. Το 2021 μιλώντας στην Oprah Winfrey, η Meghan Markle είχε τοποθετηθεί για τις παραβιάσεις της ιδιωτικότητας που είχε βιώσει η ίδια και η οικογένειά της πριν την ηχηρή της παραίτηση μαζί με τον πρίγκιπα Harry.

«Νομίζω ότι ο καθένας έχει ένα βασικό δικαίωμα στην ιδιωτικότητα. Δεν μιλάμε για κάτι που δεν θα ζητούσε ο καθένας. Αν είσαι στη δουλειά κι έχεις μία φωτογραφία του παιδιού σου στο γραφείο και ο συνάδελφος σου πει “Ω Θεέ μου το παιδί σου είναι τόσο χαριτωμένο. Είναι υπέροχο. Μπορώ να δω στο τηλέφωνό σου όλες τις φωτογραφίες του;” Θα πεις “Όχι. Αυτή είναι η εικόνα που αισθάνομαι άνετα να μοιραστώ μαζί σου”», είπε τότε η Meghan Markle.

«Και μετά είναι σαν να επιμένουν και να λένε: “Όχι, μου έχεις δείξει ήδη αυτήν. Πρέπει να μου δείξεις κάτι άλλο. Ξέρεις τι; Θα προσλάβω κάποιον να κάθεται έξω από το σπίτι σου και να κρύβεται στους θάμνους και να τραβά φωτογραφίες της πίσω αυλής σου, γιατί έχασες το δικαίωμα σου στην ιδιωτικότητα με αυτή τη μία φωτογραφία που μοιράστηκες μαζί μου”», πρόσθετε.

Σύμφωνα με τον Spectator η Meghan Markle δεν είναι ευχαριστημένη με το επεισόδιο του South Park. Είναι «συγχυσμένη και φορτισμένη συναισθηματικά», από το επεισόδιο και είναι «τσαντισμένη με το South Park, αλλά αρνείται να δει όλο το επεισόδιο», είπε πηγή από το περιβάλλον της στο Μέσο.

Πρόκειται για μία ξεκάθαρη παρωδία του ζευγαριού στο οποίο η «σύζυγος» περιγράφεται επίσης ως «Κορίτσι που ανήκε σε αδελφότητα, ηθοποιός, influencer και θύμα», με τον χαρακτήρα της κωμικής, animation σειράς να σχολιάζει «Ναι, αυτή είμαι ακριβώς εγώ». Αντίστοιχα το brand του πρίγκιπα του Καναδά ήταν: «Ευγενής, εκατομμυριούχος, ταξιδευτής, θύμα».

Ενώ δημοσίευματα υποστηρίζουν ότι μπορεί η αντίδραση του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle να φέρει νομικά προβλήματα στους δημιουργούς του South Park, εκπρόσωπος Τύπου του δούκα και της δούκισσας του Sussex διέψευσε αυτές τις φήμες στο People.

«Είναι όλα ανόητα. Δεν έχουν καμία βάση κι είναι βαρετά ρεπορτάζ», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου των πρίγκιπα Harry και Meghan Markle. Ο υπεύθυνος Τύπου τους παγκοσμίως εντώμεταξύ είχε απαντήσει στην απορία «Γιατί χτυπιούνται για ιδιωτικότητα και δεν σταματάμε να τους βλέπουμε παντού να εκθέτουν τη ζωή τους;» ήδη, αμέσως μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ Harry & Meghan του Netflix.

«Η ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησαν την απόφασή τους να απομακρυνθούν από τα καθήκοντά τους, δεν λέει τίποτα για ιδιωτικότητα και εκφράζει την επιθυμία τους να συνεχίσουν τους ρόλους και τις δημόσιες υποχρεώσεις τους», είπε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπεύθυνος Τύπου τους.

«Επιλέγουν να μοιραστούν την ιστορία τους με τους δικούς τους όρους και παρ’ όλα αυτά, τα tabloid Μέσα έχουν δημιουργήσει ένα εντελώς αναληθές αφήγημα που κυριαρχεί στην κάλυψη των ΜΜΕ και την κοινή γνώμη. Τα γεγονότα είναι μπροστά τους», συμπλήρωνε.

«Μετά από μήνες περίσκεψης και εσωτερικών συζητήσεων, επιλέξαμε να κάνουμε την μετάβαση αυτή την χρονιά και να χαράξουμε ένα νέο προοδευτικό ρόλο μέσα σε αυτό τον θεσμό.

Σκοπεύουμε να υποχωρήσουμε από ”πρεσβύτερα” (σ.σ με την έννοια της αρχαιότητας) μέλη της βασιλικής οικογένειας και να δουλέψουμε για να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, συνεχίζοντας να στηρίζουμε την Υψηλότητα της, τη Βασίλισσα.

Με την υποστήριξή σας, ειδικά τα τελευταία λίγα χρόνια, αισθανόμαστε προετοιμασμένοι για να κάνουμε αυτή την προσαρμογή. Τώρα σχεδιάζουμε να ισορροπήσουμε τον χρόνο μας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής, εξακολουθώντας να τιμάμε την βασίλισσα, την κοινοπολιτεία και τους προστάτες μας.

Η γεωγραφική ισορροπία του χρόνου θα μας επιτρέψει να μεγαλώσουμε τον γιο μας με εκτίμηση για τη βασιλική παράδοση, μέσα στην οποία γεννήθηκε, παρέχοντας παράλληλα στην οικογένειά μας την απόσταση για να εστιάσουμε στο επόμενο κεφάλαιο, που περιλαμβάνει το λανσάρισμα του νέου φιλανθρωπικού μας εγχειρήματος.

Ανυπομονούμε να μοιραστούμε όλες τις πληροφορίες για αυτό το επόμενο βήμα, όταν έρθει η κατάλληλη ώρα, καθώς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Υψηλότατη, την Βασίλισσα, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τον Δούκα του Cambridge και όλα τα σχετικά μέρη. Μέχρι τότε, σας παρακαλούμε να δεχτείτε την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας για την διαρκή υποστήριξή σας», ήταν τα ακριβή λόγια της μοιραίας δημοσίευσης που έκαναν ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle στο Instagram τον Ιανουάριο του 2020.

Στο τέλος του επεισοδίου πάντως, ο πρίγκιπας του Καναδά έχει μία έκλαμψη κατά τη διάρκεια της οποίας ανακαλύπτει ότι δεν θέλει να είναι brand πια. «Προσπαθώντας να κάνουμε τους εαυτούς μας brand, γίναμε προϊόντα», λέει. «Τέλος στα περιοδικά και το Netflix, μπορούμε απλά να ζήσουμε μία φυσιολογική ζωή. Έλα αγάπη μου, δεν χρειαζόμαστε αυτό το μέρος», λέει ο πρίγκιπας του Καναδά και κάνει να φύγει από την εταιρεία marketing στην οποία έχει απευθυνθεί με τη σύζυγό του. Εκείνη παραμένει μέσα. Ο πρίγκιπας φεύγει μόνος και πάει να παίξει με τον Kyle και τους υπόλοιπους μικρούς ήρωες του -ενήλικου χιούμορ- South Park.

To South Park είναι μία animated σατιρική σειρά που δημιούργησαν ο Trey Parker και ο Matt Stone και προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 13 Αυγούστου 1997. Ολόκληρο το επεισόδιο “Worldwide Privacy Tour”, μπορείς να το δεις εδώ.