CELEBRITIES

Μαρίνα Σάττι: Πέθανε ο πατέρας της σε ηλικία 68 ετών

Peggy Theodorogianni

Μια σημαντική απώλεια βιώνει η τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι – η οποία θα μας εκπροσωπήσει στον 68ο φετινό διαγωνισμό της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας με το τραγούδι Ζάρι – καθώς έφυγε από τη ζωή ο 68χρονος πατέρας της Αλί Οσμάν Σάττι, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζε σοβαρό θέμα υγείας.

Γεννημένος την 1η Ιανουαρίου του 1956 στο Σουδάν, ο πατέρας της Μαρίνας Σάττι, ο οποίος ήταν αναισθησιολόγος, έφτασε στην Ελλάδα το 1972 και σπούδασε ιατρική. Υπήρξε Αναπληρωτής Καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού από το 1983 έως το 1989 και καθηγητής αναισθησιολογίας στην Εθνική Ιατρική Σχολή Αθήνας από το 1989 έως το 1995.

Μιλώντας στην εκπομπή Στούντιο 4, η τραγουδίστρια είχε πει: «Η μαμά μου είχε μεγαλώσει στην Κρήτη, ο μπαμπάς μου είχε μεγαλώσει στο Σουδάν, ήρθε φοιτητής στην Αθήνα και έτσι γνωρίστηκαν. Υπάρχουν διαφορές όπως καταλαβαίνετε και ακόμα υπάρχουν. Πιστεύω ότι κατάφεραν να βρουν μια ισορροπία λόγω του έρωτα και στη συνέχεια ήρθαμε και εμείς, τα παιδιά. Θαυμάζω τη μαμά μου γι’ αυτό, για τον ατίθασο χαρακτήρα της. Μεγαλώνοντας συνειδητοποιώ λέω “ουάου, μαγκιά”. Ο μπαμπάς μου ήταν ο πρώτος μαύρος που αντίκρισε η γιαγιά μου».

Η Μαρίνα Σάττι, είχε προσθέσει τότε: «Μεγαλώνοντας και κοιτάζοντας πρόσφατα φωτογραφίες, είδα κάποιες εικόνες που δικαιολογούν πολλά πράγματα στη συνέχεια της ζωής μου. Όπως οι εικόνες από το Σουδάν, με την οικογένεια, με τις θείες, μία μίξη πολύ έντονη. Εγώ πήγαινα τα καλοκαίρια στο Σουδάν. Η οικογένεια εκεί με δέχτηκε ακόμα πιο θερμά από όσο δέχτηκαν εκείνον στην Ελλάδα. Η κουλτούρα του Σουδάν ήταν η κανονικότητά μου. Ας πούμε πως εκεί ερχόμαστε από μια χώρα που είμαστε κάπως πιο μπροστά σε κάποια πράγματα. Επίσης, ήταν η οικογένεια «του άντρα στο Σουδάν».

Αναφερόμενη στην καταγωγή του πατέρα της, το 2022, η Μαρίνα Σάττι είχε πει στην εκπομπή The 2Night Show: «Ντρεπόμουν να έρθει να με πάρει ο πατέρας μου από το φροντιστήριο. Είναι μαύρος στο δέρμα και δεν ήταν συνηθισμένο ειδικά τότε και στην Κρήτη να βλέπουν έναν μαύρο άνδρα».

«Πρόσφατα έβλεπα κάποιες φωτογραφίες, τις οποίες τις έβλεπα μεγαλώνοντας, αλλά δεν μπορούσα να τις ερμηνεύσω όπως τώρα. Ήμασταν στα γενέθλιά μου ή σε διακοπές στο Σουδάν και έβλεπα σε αυτές πράγματα για τα οποία τώρα παλεύουμε να εξοικειωθούμε με αυτά. Πήρε κάποιες γενιές στην Ελλάδα με τους ανθρώπους που μπορεί να ήρθαν από άλλες χώρες και να εγκαταστάθηκαν εδώ. Συγκεκριμένα με τους Αφρικανούς, όπως ο μπαμπάς μου, τώρα είναι λίγο πιο σύνηθες να το βλέπεις, τότε δεν ήταν καθόλου. Ο μπαμπάς μου ήταν από τις πρώτες γενιές Αφρικανών που ήρθαν στην Ελλάδα», είχε πει μεταξύ άλλων η Μαρίνα Σάττι σε συνέντευξή της στο The Magazine για την καταγωγή της από το Σουδάν και το πολυπολιτισμικό μεγάλωμά της.

«Το ότι εγώ όλα αυτά τα πράγματα για τα οποία παλεύουμε να θεωρούνται “κανονικά” για μένα ήταν η “κανονικότητά” μου. Ήμουν με παιδάκια από το Σουδάν, ήμουν με ανθρώπους που μιλούσαν άλλη γλώσσα ή που είχαν διαφορετική θρησκεία κι ήμουν εκεί 2 ετών και πηγαίναμε εκδρομές και είναι οι φωτογραφίες τόσο συγκινητικές γιατί βλέπεις κάθε λογής ανθρώπους και κάθε ηλικίας να κάνουν παρέα. Ακόμα και τα παιδιά, κάναμε παρέα χωρίς να βλέπουμε αποστάσεις. Ήμασταν μικρά και τρέχαμε, αγκαλιαζόμασταν, κάναμε παρέα. Είναι συγκινητικό να βλέπεις ότι σε αυτή την ηλικία δεν βλέπεις σύνορα και φραγμούς ανάμεσα στους ανθρώπους. Απλά βλέπεις ανθρώπους και ζεις μαζί τους και μοιράζεσαι. Είναι ένα θέμα που με αφορά πολύ και συνειδητοποιώ ότι ίσως είναι λόγω των εμπειριών που είχα από μικρή το γεγονός ότι απέκτησα αυτή την ευαισθησία», ανέφερε επίσης.

Οι γονείς της Μαρίνας Σάττι είχαν χωρίσει αρκετό καιρό πριν, ενώ ο πατέρας της ζούσε στο Σουδάν, όπου εκεί είχε δημιουργήσει μία νέα οικογένεια. Μάλιστα, είχε αποκτήσει ακόμα μία κόρη, την οποία γνώρισε η Μαρίνα Σάττι, όταν ήταν περίπου 8 χρονών.

«Ο μπαμπάς μου μένει και τώρα στο Σουδάν απλά αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Αίγυπτο λόγω αυτών που γίνονται στο Σουδάν. Ο μπαμπάς μου, η νέα του γυναίκα και η αδελφούλα μου είναι εκεί. Με την αδελφή μου που είναι 15 χρονών συναντηθήκαμε για πρώτη φορά όταν ήταν 7, 8 χρονών. Είναι μικρούλα και δεν έχει άλλα αδέλφια από τους γονείς της. Ήταν πολύ ενθουσιασμένη μαζί μου» είχε πει στο Στούντιο 4.