CELEBRITIES

Μαρίνα Σάττι: Απαντά σε όσους απορούν πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» και γίνεται δικαίως viral

Peggy Theodorogianni/ΕΡΤ

Στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκε για ακόμα μία φορά η Μαρίνα Σάττι, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας, στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας, στις 7, 9 και 11 Μαΐου 2024, με το τραγούδι Ζάρι.

Το Ζάρι στην ουσία, είναι ένα τραγούδι, που με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής και την ξεχωριστή ερμηνεία της Μαρίνας Σάττι, παντρεύει σύγχρονα, παραδοσιακά και έθνικ στοιχεία, ενώ οι στίχοι μιλούν για την αγάπη, αλλά και για τα ρίσκα που πρέπει να παίρνουμε κάποιες φορές, σαν μια ζαριά που ρίχνουμε και δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει.

Όσον αφορά την έναρξη του κομματιού, που ξεκινά με τους στίχους: «Πόνος μη μας έρθει μακάρι. Πέφτω και κυλιέμαι σα ζάρι. Κάνω πως ξεχνάω τ’ όνομα σου. Κι όλα αλλάζουν γύρω μου απότομα» που τραγουδιούνται σε πολύ υψηλές νότες, δημιούργησε την απορία σε όσους το άκουσαν, πώς θα μπορέσει να το εκτελέσει live με τόσο καλή απόδοση, καθώς όπως εικάζουν, είναι αποτέλεσμα περισσότερο επεξεργασίας ήχου. Η Μαρίνα Σάττι γι’αυτό – προκειμένου να λύσει αυτή την απορία – αποφάσισε να κάνει ένα live στο Instagram, τραγουδώντας την αρχή, το οποίο έγινε viral στο TikTok, καθώς στα σχόλια την αποθέωσαν.

Τη μουσική του τραγουδιού Ζάρι συνέθεσαν οι Μαρίνα Σάττι, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost και Jordan Palmer, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι VLOSPA, OGE, Μαρίνα Σάττι και Solmeister. Το βιντεοκλίπ σκηνοθέτησε ο Αυστραλός Zac Wiesel. 

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στο πρώτο μέρος του Β’ Ημιτελικού, στις 9 Μαΐου 2024. Κι όπως καταλαβαίνεις αρκετοί περιμένουν να θριαμβεύσει. Τους 2 ημιτελικούς και τον τελικό της Eurovision θα σχολιάσουν οι Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα. Creative director της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction έχει αναλάβει ο Mecnun Giasar(Majnoon), ενώ το art direction οι NMR.

«Είναι μεγάλη μου τιμή, ευχαριστώ πολύ. Η Μαρίνα Σάττι μπορεί μαγικά με τη μουσική της, να συνδέει κόσμους και ανθρώπους», είχε πει ο Φωκάς Ευαγγελινός. «Η ιδέα γεννήθηκε στο μυαλό μου, αμέσως μόλις άκουσα το τραγούδι. Θα είναι κάτι πολύ διαφορετικό».

Ενώ η Μαρίνα Σάττι είχε αποκαλύψει για την συμμετοχή της: «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα στη Eurovision. Μου είχαν προτείνει και στο παρελθόν να εκπροσωπήσω τη χώρα μας, αλλά ήθελα να νιώσω πιο σίγουρη και έμπειρη».

Κι αν θες να δεις τι πιθανότητες έχει η Μαρίνα Σάττι και το Ζάρι της να φέρουν τη νίκη στην Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, την απάντηση στη δίνει η Ζωή Δημήτριου μέσα από το TikTok του LadyLike.

@ladylikegr Η @Zoe Dimitriou κάθεται στον καναπέ και αναλύει τις πιθανότητες να το σηκώσουμε στη Eurovision. Ποια είναι τα φαβορί που απειλούν τη Μαρίνα Σάττι στο Μάλμε; #ηζωηστονκαναπε έχει τα προγνωστικά. 📽️Ιωάννα Σπανού #fyp #foryoupage #eurovision #satti #zari ♬ πρωτότυπος ήχος – LadyLike