CELEBRITIES

Μαρίνα Πατούλη: Όσα αποκάλυψε για το πρόβλημα υγείας της και τη «βία της σιωπής» του συζύγου της εδώ και 2,5 μήνες

Papadakis Press Γιώργος Παπαδάκης

Μία που μίλησε για την κρίση που περνά ο γάμος της με τον Γιώργο Πατούλη και μία που βρέθηκε να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, η Μαρίνα Πατούλη, το περασμένο σαββατοκύριακο. Η Μαρίνα Πατούλη την Κυριακή 21 Μαρτίου, είχε επιστρέψει στο σπίτι της κι από εκεί, μίλησε στη Σίσσυ Χρηστίδου και την εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» για όλα. Ακόμα πιο φορτισμένη συναισθηματικά, μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, «Ευτυχείτε» την επομένη. Η Μαρίνα Πατούλη μίλησε ξεκάθαρα για τη «βία της σιωπής» την οποία της έχει επιβάλει ο Γιώργος Πατούλης, όπως ισχυρίστηκε.

Την προηγούμενη ημέρα, το Σάββατο 20 Μαρτίου, ο Χάρης Ρώμας είχε μιλήσει για το ζήτημα της υγείας της Μαρίνας Πατούλη στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται», όπου ήταν καλεσμένος. Ο ηθοποιός είχε δηλώσει ότι ο Γιώργος Πατούλης βρίσκεται στο πλευρό της συζύγου του σε αυτή την περιπέτεια υγείας, πράγμα που η Μαρίνα Πατούλη διέψευσε σε δικές της δηλώσεις.

«Είναι στο πλευρό τόσων και τόσων ανθρώπων, δεν θα είναι στο πλευρό της Μαρίνας Πατούλη; Στη συγκεκριμένη στιγμή, μιας και με ρωτάς αυτό το συγκεκριμένο πράγμα, είναι δίπλα στη Μαρίνα Πατούλη, ναι. Ήταν δυνατόν να μην είναι;», είχε πει συγκεκριμένα ο Χάρης Ρώμας. Η Μαρίνα Πατούλη, μιλώντας στη Σίσσυ Χρηστίδου αρνήθηκε το γεγονός τονίζοντας ότι οι άνθρωποι που την νοιάζονται πραγματικά βρίσκονταν στο πλευρό της.

Η Μαρίνα Πατούλη αποκάλυψε το πρόβλημα που την οδήγησε στο νοσοκομείο

«Οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου είναι οι άνθρωποι που με αγαπάνε πραγματικά και βρίσκονται μαζί μου με φυσική παρουσία. Φαντάζομαι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα είναι πολύ φορτισμένος με την κατάσταση του κορωνοϊού, εντάξει», είπε χαρακτηριστικά η Μαρίνα Πατούλη.

Μιλώντας για την υγεία της η Μαρίνα Πατούλη εξήγησε πώς βρέθηκε στο νοσοκομείο εξαιτίας αρρυθμιών που παρουσίασε, οι οποίες οφείλονταν σε προϋπάρχον πρόβλημα καρδιακής ανεπάρκειας. «Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα υγείας που εντοπίστηκε πέρσι και προσπαθώ να το αντιμετωπίσω. Είναι καρδιακή ανεπάρκεια. ‘Επρεπε να παραμείνω στο νοσοκομείο, αλλά γύρισα στο σπίτι με δική μου ευθύνη για να μην είναι μόνο του το παιδί μου και παίρνω φαρμακευτική αγωγή. Έχω κάποια άσχημα συμπτώματα. Περνάω το γολγοθά μου με το θέμα της υγείας και του οικογενειακού μου θέματος», δηλώσε χαρακτηριστικά η Μαρίνα Πατούλη.

Το ζευγάρι μετρά 35 χρόνια γάμου. Γνωρίστηκαν ένα καλοκαίρι στην Πάρο, μετά την αποφοίτηση του Γιώργου Πατούλη από την Ιατρική Σχολή. Η Μαρίνα Πατούλη ήταν ακόμα φοιτήτρια στη Φιλολογία. «Η πρώτη επαφή δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Μετά στην πορεία τα έφερε η τύχη και ξανασυναντηθήκαμε στην Πάρο και ήταν κεραυνοβόλος. Ήταν πιο μπρουτάλ για τα γούστα μου. Είχε και μουστάκι τότε και τον έβαλα να το ξυρίσει. Ήταν tragic το μουστάκι», είχε αποκαλύψει στο Celebrity Travel και τον Νίκο Κοκλωνη η Μαρίνα Πατούλη. Παντρεύτηκαν σύντομα με πολιτικό γάμο και το 1992 με θρησκευτικό γάμο στη Μητρόπολη Αθηνών κι έχουν αποκτήσει μαζί έναν γιο, τον Αλέξανδρο.

«Μία από τις μεγαλύτερες μορφές βίας είναι η βία της σιωπής»

Η ίδια εμφανίστηκε την επομένη στην εκπομπή «Ευτυχείτε» του Open. Συναισθηματικά φορτισμένη και κλαίγοντας, η Μαρίνα Πατούλη, μίλησε στην Κατερίνα Καινούργιου. «Η μόνη επαφή που έχω με τον Γιώργο είναι μέσα από τα media, που παρακολουθώ τις δράσεις του. Δεν έχω καμία επικοινωνία παρά τις ατέλειωτες προσπάθειες που έχω κάνει εδώ και 2,5 μήνες να επικοινωνήσω μαζί του. Απαξιώνει να μου απαντήσει ακόμα και στα μηνύματα. Δεν ξέρω τι έχω κάνει κι αν έχω κάνει κάτι. Απλά εξαφανίστηκε», σημείωσε.

«Το θέμα είναι ότι έχω ένα παιδί, τον Αλέξανδρο, στην εφηβεία, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα πολύ σημαντικά. Τον έχω προσκαλέσει να τα συζητήσουμε και με ειδικούς για να τα διαχειριστούμε και να πάρουμε κοινές αποφάσεις, όσον αφορά το παιδί μας και δεν μου απαντάει καν», εξήγησε η Μαρίνα Πατούλη. «Ένα ωραίο απόγευμα μου ανακοίνωσε ότι θέλει να μείνει μόνος του να έχει την ψυχική του ηρεμία. Τώρα τι να σου πω;», πρόσθεσε. «Σύζυγοι μπορεί να μην είμαστε, μπορεί εγώ να είμαι ανάξια σύζυγος, γονείς όμως θα είμαστε για πάντα», τόνισε η Μαρίνα Πατούλη. «Είναι σαν να περνάω έναν θάνατο. Κι αυτός ο ζωντανός θάνατος είναι ακόμα χειρότερος», σημείωσε η ίδια και στην ερώτηση αν έχει υπάρξει κάποιο τρίτο πρόσωπο, προτίμησε να αναφέρει ότι «Η γυναίκα κρατάει το σπίτι».

Η Μαρίνα Πατούλη εξήγησε ότι «μία από τις μεγαλύτερες μορφές βίας είναι η βία της σιωπής» και προκάλεσε τον Γιώργο Πατούλη να επικοινωνήσει μαζί της. «Είναι η τελευταία φορά που μιλάω, ξέρω τι προβλήματα έχει η ελληνική κοινωνία. Θα προσπαθήσω μόνη μου από εδώ και μπρος», συμπλήρωσε.