CELEBRITIES

Μαρία Μενούνος: Διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας

Instagram.com/mariamenounos

Την ίδια στιγμή που η Μαρία Μενούνος ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ένα «ταξίδι που κράτησε σχεδόν μία δεκαετία» και να γίνει για πρώτη φορά μαμά μέσω παρένθετης μητέρας, ανακοίνωσε επίσης μία ακόμα μάχη που έδωσε και που αφορά την υγεία της.

Η Μαρία Μενούνος μοιράστηκε με το αμερικανικό People ότι η τελευταία χρονιά της ζωής της ήταν «τραύμα, στρες, κρίση». Η Μαρία Μενούνος έδωσε μία μάχη με τον καρκίνο σταδίου 2 στο πάγκρεας, με τον οποίο διαγνώστηκε τον περασμένο Ιανουάριο. 3 μήνες μετά, η παρουσιάστρια του podcast Heal Squad μιλά στο αμερικανικό περιοδικό για όλα όσα πέρασε. Η ίδια μοιράστηκε την περιπέτεια της υγείας της και με τους διαδικτυακούς της φίλους, μέσα από σχετική ανάρτηση στο Instagram.

Η Μαρία Μενούνος υποβλήθηκε σε χειρουργείο για να αφαιρέσει έναν όγκο μεγέθους 3,9 εκατοστών και τώρα αναγνωρίζει ότι βρίσκεται σε μία αποστολή ενθάρρυνσης των υπόλοιπων ανθρώπων να αναζητήσουν λύσεις για τα προβλήματα υγείας τους.

«Θέλω οι άνθρωποι να ξέρουν ότι υπάρχουν μέρη που μπορείς να πας και να βρεις τα πράγματα έγκαιρα. Δεν μπορείς να αφήνεις τον φόβο να σε εμποδίζει. Μου πέρασε από το μυαλό κάποια στιγμή ότι ήταν αργά για μένα – αλλά είμαι εντάξει γιατί διαγνώστηκα αρκετά έγκαιρα», λέει στο People.

Στα 44 της χρόνια η Μαρία Μενούνος έχει δώσει αρκετές μάχες που αφορούν την υγεία της. Το 2017 είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο τον οποίο αντιμετώπισε επιτυχώς. Ωστόσο τώρα, σε αυτή τη φάση της ζωής της, ενώ περιμένει με λαχτάρα να γίνει μαμά, αυτή η νέα διάγνωση ήταν σοκ για εκείνη. Και δεν ήταν η μόνη διάγνωση που κλήθηκε να διαχειριστεί αυτό το διάστημα. Του καρκίνου προηγήθηκε ο διαβήτης.

«Ένιωθα τόσο καλά και μετά μου ήρθε σαν χαστούκι η νέα διάγνωση», λέει η Μαρία Μενούνος, που ξεκίνησε να υποφέρει από έντονες κράμπες στα πόδια τον Ιούνιο. «Ούρλιαζα, ήταν ανεξέλεγκτο», πρόσθετε.

Στο νοσοκομείο ανακάλυψε ότι πάσχει από διαβήτη τύπου 1 (ο πατέρας της, Κωνσταντίνος και ο αδερφός της, Peter, είναι επίσης διαβητικοί). Της συνταγογράφησαν ινσουλίνη, ξεκίνησε μία αυστηρή δίαιτα και ξεκίνησε να παρακολουθεί τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα της που βελτιώθηκαν σημαντικά. Μέχρι τον Οκτώβρη «Ένιωθα τόσο καλά. Τι άλλο θα μπορούσε να πάει στραβά;», λέει.

Έναν μήνα μετά επέστρεψε στο νοσοκομείο με «βασανιστικό πόνο στην κοιλιά και διάρροια», όπως περιγράφει. Οι αρχικές εξετάσεις δεν αποκάλυψαν τίποτα σε πρώτη φάση μέχρι που η Μαρία Μενούνος αποφάσισε να κάνει εξωνοσοκομειακά μαγνητική σε όλο της το σώμα. Η εξέταση αποκάλυψε ότι είχε έναν όγκο 3,9 εκατοστών στο πάγκρεάς της. Η βιοψία έδειξε καρκίνο σταδίου 2.

«Σκεφτόμουν πώς στο καλό μπορεί να είχα και όγκο στον εγκέφαλο και τώρα καρκίνο στο πάγκρεας; Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ είναι ότι σε λίγους μήνες θα γίνω μαμά», εξομολογήθηκε η Μαρια Μενούνος.

Το θετικό στην περίπτωσή της είναι ότι η Μαρία Μενούνος διαγνώστηκε έγκαρα, οι γιατροί της έδωσαν μία καλή πρόγνωση και στις 16 Φεβρουαρίου μπήκε στο χειρουργίο για να αφαιρεθεί ο όγκος. Μαζί αφαιρέθηκε μέρος του παγκρέατός της, η σπλήνα της και 17 λεμφαδένες. «Ήταν τρομερά επώδυνο. Δεν μπορούσα να σηκωθώ. Ο Keven (σ.σ. ο σύζυγός της Keven Undergaro κοιμόταν στο νοσοκομείο κάθε βράδυ. Και ο πατέρας μου ήταν ο καλύτερος φροντιστής», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον γιατρό της, η Μαρία Μενούνος είναι καλά πια και δεν χρειάζεται χημειοθεραπεία ή επιπλέον θεραπεία, απλά κάθε χρόνο για τα επόμενα 5 χρόνια δεν θα πρέπει να παραλείπει τις ετήσιες εξετάσεις της. «Είμαι τόσο ευγνώμων και τόσο τυχερή. Ο θεός μού έδωσε ένα θαύμα. Θα εκτιμήσω ότι θα την έχω στη ζωή μου πολύ περισσότερο σε σχέση με πριν από αυτή την περιπέτεια», είπε κλείνοντας για την κόρη της που περιμένει να κρατήσει στην αγκαλιά της.