ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Η Μαρία Μενούνος μιλάει για τη «μοναχική και οδυνηρή διαδρομή» της υπογονιμότητας

Scott Roth/Invision/AP Images

Ύστερα από 10 χρόνια προσπάθειας, η Μαρία Μενούνος θα βιώσει, τελικά, τη μητρότητα. Η ίδια ανακοίνωσε τα ευχάριστα μιλώντας στο People. «Μετά από μια δεκαετία που δοκιμάσαμε τα πάντα, είμαστε αληθινά ευγνώμονες στην όμορφη οικογένεια που μας βοήθησε να συλλάβουμε το παιδί μας», ανέφερε μεταξύ άλλων η παρουσιάστρια στο περιοδικό.

Η Μαρία Μενούνος, λοιπόν, είναι χαρούμενη και δεν το κρύβει. Με μία νέα δημοσίευση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η δημοσιογράφος και ηθοποιός εξομολογήθηκε άγνωστες πτυχές από το ταξίδι της προς τη μητρότητα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για να μείνει, τελικά, έγκυος.

«Εάν εσύ ή κάποιος που γνωρίζεις έχει έρθει αντιμέτωπος με την υπογονιμότητα – έχω υπάρξει κι εγώ εκεί. Είναι μια μοναχική και οδυνηρή διαδρομή, η οποία νιώθεις ότι είναι ατελείωτη.

«Έκανα τα πάντα προκειμένου να μείνω έγκυος και τίποτα δεν δούλεψε, παρά τις προσπάθειές μου. Σήμερα, έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία προσπαθειών, και μεγάλης ευγνωμοσύνης στην παρένθετη μητέρα – θα είμαι ευλογημένη με το παιδί μου. Στο σημερινό επεισόδιο του podcast μοιράζομαι αποκλειστικά πληροφορίες που δεν έχουν ακουστεί ποτέ από το ταξίδι μου στη μητρότητα», έγραψε στην περιγραφή της δημοσίευσης η Μαρία Μενούνος που νιώθει ευλογημένη για το δώρο της παρένθετης μητέρας.

Μαρία Μενούνος: «Παρακαλούσα γι’ αυτό τα βράδια στις προσευχές μου και πραγματικά πίστευα ότι θα λειτουργήσει»

«Είχαμε κάνει εμφύτευση για δυο και πραγματικά πίστευα ότι θα έχουμε δύο. Παρακαλούσα γι’ αυτό τα βράδια στις προσευχές μου και πραγματικά πίστευα ότι θα λειτουργήσει. Όταν κάναμε τον πρώτο μας υπέρηχο αφού πέτυχε η εγκυμοσύνη, η παρένθετη μητέρα μας έστειλε σε ένα ηχητικό μήνυμα ότι το μωρό πάει πολύ καλά. Εκείνη τη στιγμή εγώ και ο Keven ήμασταν τόσο ευτυχισμένοι καθώς πιστεύαμε ότι έχουμε δίδυμα. Θα ήταν υπέροχο», ακούγεται να λέει στο απόσπασμα από το podcast της που η Μαρία Μενούνος δημοσίευσε στο προφίλ της.

«Η παρένθετη μητέρα μάς είπε ότι “το παιδί είναι πολύ καλά” και παγώσαμε. Κατάλαβα τον πόνο τόσων ανθρώπων εκείνη τη στιγμή γιατί πραγματικά ήμουν σίγουρη ότι πρόκειται να έχουμε δύο παιδιά. Έπειτα άρχισαν να τρέχουν τα δάκρυα στο πρόσωπό μου. Αυτή η νοητική αλλαγή από το “όχι, αυτό δεν συμβαίνει, αλλά έχεις ένα παιδί”, πήρε ένα δευτερόλεπτο ή ίσως ένα λεπτό. Απλώς πρέπει να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις. Και είμαστε τόσο ευγνώμονες. Πιστεύω ότι ο Θεός ξέρει τι μπορούμε να χειριστούμε», κατέληξε η ίδια.