CELEBRITIES

MAD VMA 2022: Μαίρη Συνατσάκη και NiVo τα λένε όλα με αστερίσκους και συμβουλές

Instagram/mairiboo

Ένα βίαιο περιστατικό μπροστά στα «έκπληκτα» μάτια κοινού, διοργανωτών και συντελεστών, έμελλε να κάνει τα MAD VMA 2022, πρώτο θέμα συζήτησης. Στο twitter, trendάρει ακριβώς αυτό που πρέπει, ενώ τηλεοπτικές εκπομπές, διασημότητες, influencers και τραγουδιστές σπεύδουν να ασκήσουν κριτική και να καταδικάσουν τη συμπεριφορά του Snik και του Light, σε αυτή την «γιορτή της μουσικής».

Χρησιμοποιώντας τα social media τους επέλεξαν να αναφερθούν στο περιστατικό των MAD VMA 2022, η Μαίρη Συνατσάκη και ο Νίκος Βουρλιώτης/ Nivo. H Μαίρη Συνατσάκη έχει υπάρξει για χρόνια στο πλευρό του Θέμη Γεωργαντά και έχει ζήσει τα βραβεία αυτά από μέσα. Ο Nivo από την πλευρά του, έχει βραβευτεί πολλές φορές από την εν λόγω διοργάνωση και βρέθηκε στα MAD VMA για να δώσει εκείνος το βραβείο για το καλύτερο Hip hop video clip. Πράγμα που τελικά δεν έκανε, αφού αποχώρησε μετά τα περιστατικά βίας ανάμεσα σε Snik και Light.

MAD VMA 2022: Μαίρη Συνατσάκη και Nivo στις μόνες αναρτήσεις που πρέπει να δεις σήμερα

Η Μαίρη Συνατσάκη με stories της στο instagram, αναφέρθηκε σε παλιότερες, προκλητικές δηλώσεις του Light και έκανε λόγο για το πόσο επικίνδυνο είναι τελικά να σε ακούει κόσμος και να επιλέγεις να του πεις όλα όσα λένε εκείνοι με τη μουσική τους. Δεν παρέλειψε να αναφέρει δε, ότι δεν πρέπει να θεωρούνται άμοιροι ευθυνών, όσοι στηρίζουν οικονομικά αυτή την «μουσική κουλτούρα».

Η Μαίρη Συνατσάκη κρατάει το καλύτερο για τους αστερίσκους

 

«Έχω ζήσει τα Mad από το 2005 και ήμουν εκεί τα 16 από τα 19 χρόνια που γίνονται. Η μεγαλύτερη επιτυχία τους ήταν ότι μπορούσαν να φέρουν κοντά καλλιτέχνες ετερόκλητους που ήταν όλοι ανοιχτοί για να συνεργαστούν μια βραδιά και να γιορτάσουν το ότι είναι ωραία η μουσική. Και μετά ήρθαν οι τράπερς.

Δεν πέφτω από τα σύννεφα που πλακώθηκαν σαν ζώα στα βραβεία, Όπως δήλωσε και ο Light με περίσσιο ύφος: «Εμείς αυτά λέμε στα τραγούδια μας, άμα θέλετε να ακούτε Γαρμπή». Συμπλήρωσαν δε μερικοί συνάδελφοί του ότι όσοι κρίνουν το περιεχόμενο των στίχων που θεοποιεί τη βία, την οπλοκατοχή, τον σεξισμό, τα ναρκωτικά, μάλλον μένουν στην Εκάλη και δεν ξέρουν τι γίνεται στις γειτονιές». Ρε μάγκες μου. Σε μια γειτονιά τον σκότωσαν τον Άλκη στο ξύλο. Μιλάμε για τη βία, το bullying, τις δολοφονίες με στόχο να βρούμε την πηγή, να την θεραπεύσουμε,όσο μπορούμε από την κοινωνία κι εσείς κρατάτε τον πήχη του ψευτοπαλικαρά που την έχει πιο μεγάλη και θα το αποδείξει με μπουνιές όσο πιο ψηλά μπορείτε. Έχετε τόσο κόσμο να σας ακολουθεί κι επιλέγετε αυτό. Να έχεις τόση απήχηση και να πηγαίνεις στο παλιό, στο εύκολο, στο επικίνδυνο. Δεν έχετε ευθύνη ως πρότυπα. Χειρότερα. Έχετε ευθύνη ως καλλιτέχνες. Όταν μπορείς να κάνεις το καλό και επιλέγεις συνειδητά να μην το κάνεις, πώς λέγεται; Πιστεύω λέγεται κρίμα στο λαιμό σας», σημείωσε η Μαίρη Συνατσάκη, για να αφήσει τα καλύτερα για τους αστερίσκους στο τέλος.

«*Όσοι θρέφουν και ανατρέφουν αυτό το κομμάτι της μουσικής δεν είναι άμοιροι ευθυνών. 

** Ενώ ξέρω πολύ καλά από εμπειρία τον πανικό με τον οποίο τρέχει η ροή των βραβείων (άπαξ και ξεκινήσουν, υπάρχει ένας τεράστιος όγκος ανθρώπων προγραμματισμένος στο δευτερόλεπτο να εκτελέσει την σκαλέτα της βραδιάς), θα ήθελα πιο γρήγορα αντανακλαστικά από το Mad. 

***Δόξα και τιμή στην Έλενα Παπαρίζου για όλα της. 

****Πάω να ακούσω την πρωινή Γαρμπή μου.»

Ο Nivo και η συμβουλή του στους trappers

Ο Νίκος Βουρλιώτης απομυθοποίησε τα βραβεία, μετά το χτεσινό περιστατικό και αποφάσισε να αποχωρήσει λίγο πριν εμφανιστεί στη σκηνή να δώσει βραβείο στο καλύτερο hip hop videoclip. Το παράπονό του; Ότι αυτά τα περιστατικά στιγματίζουν τη μουσική που υπηρετεί τόσα χρόνια. Έτσι, ο ίδιος θέλησε να διαχωρήσει τη θέση του, αλλά και να δώσει μια συμβουλή με την ανάρτησή του.

«Σήμερα πήγα στα MAD VMA’s με σκοπό να παρουσιάσω το βραβείο για το καλύτερο hip hop clip. Με τίμησε ιδιαίτερα η πρόταση του καναλιού, όχι μόνο γιατί ήμουν μέλος αυτής της τηλεοπτικής ομάδας από το ξεκίνημά του αλλά κι επειδή είχα τη χαρά να πάρω αυτο το βραβείο πολλές φορές στο παρελθόν στην πολύχρονη καριέρα μου.
Ήθελα να δω φίλους, ήθελα να ζήσω τη μαγεία των βραβείων που τόσο έχει λήψει απ’ όλους μας. 
Είχα μάλιστα προετοιμαστεί καλά…

Θα μιλούσα για τους FFC, για TXC, για Ημίζ, για Razastarr αποδίδοντας τα εύσημα στα ιστορικά hip hop ονόματα της χώρας και θα ένιωθα χαρά και υπερηφάνεια λέγοντας ότι “σήμερα το hip hop είναι η πιο δημοφιλής μουσική στην Ελλάδα” δίνοντας τη σκυτάλη σε όλα αυτά τα νέα παιδιά με τα εκατομμύρια streams και views.

Και λίγο πριν ανέβω στη σκηνή, βλέπω να πέφτει ξύλο, πολύ ξυλο, υποκινούμενο μάλιστα από μερικά από αυτά τα παιδιά, που συνοδεύονται από ανθρώπους που παραπέμπουν σε άλλα ήθη και σκηνικά. Δυστυχώς η «μπάλα» πήρε και τους παραδίπλα παριστάμενους, είτε ήταν η Έλενα Παπαρίζου είτε κάποια παιδιά που εργάζονται σε δισκογραφικές εταιρείες. Και οι κάμερες γράφουν. Και το ίντερνετ ξεσπά, κυρίως κατά της μουσικής ΜΟΥ, και της κουλτούρας ΜΟΥ. Και ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχουνε «πάτημα»!!!

Και η χαρά μου μετατράπηκε σε ντροπή. Σηκώθηκα και έφυγα αηδιασμένος. Δεν παρουσίασα καμιά απονομή, δεν ανέβηκα καν στη σκηνή.

Όχι, δεν απολογούμαι. Μόνο υπόσχομαι με τη μουσική μου και τη στάση μου να σας αποδείξω ότι κάνετε λάθος. Ότι η rap δεν είναι μόνο ποζεριλίκια, βία και μπράβοι. Πως και περιεχόμενο έχει και συναισθήματα κουβαλά.

Όσο για τους άλλους, μια φιλική συμβουλή:
Καθαρίστε τη συμπεριφορά σας, τη «φάση» σας!!!Δείτε λίγο ψύχραιμα τι γίνεται. Γιατί όπως λένε και στη γενέτειρα του είδους, «What goes up, must come down”!!!»