CELEBRITIES

Λάκης Λαζόπουλος: Το σχόλιό του αλά «Πλούσια Μήτση» για τις δηλώσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου

Για μία ακόμα εβδομάδα το «Στόμα του Λάκη» άνοιξε για να σχολιάσει ό,τι απασχολεί τις ημέρες και τις σκέψεις μας. Κάθε Τρίτη, ο Λάκης Λαζόπουλος, μέσα από τη στήλη του στο NEWS 24/7 σχολιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Μεταξύ αυτών, η εισβολή της Σάσας Σταμάτη στο θέατρο, η ζωντανή συλλογική μνήμη για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, αλλά και οι δηλώσεις περί λίφτινγκ της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Ειδικότερα, για αυτό το τελευταίο, ο Λάκης Λαζόπουλος επέλεξε να σατιρίσει δια στόματος Πλούσιας Μήτσης, της θρυλικής κυρίας των 10 Μικρών Μήτσων. Με το γνωστό καυστικό του χιούμορ, ο Λαζόπουλος έγραψε τα παρακάτω:

«Ε όχι αγάπη μου, κοντεύει να γκρεμιστεί η οικοδομή από την ανακαίνιση κι αυτή λέει το μόνο που δεν έχει κάνει είναι λίφτινγκ. Έλα αγάπη μου, σαν την υδρόγειο σφαίρα έχει γίνει, το μπρος πίσω με μια στροφή. Εμείς τώρα μπορεί να την βλέπουμε από την πίσω μεριά. Ξέρω τι έχει κάνει;

Πληρώνει τους γιατρούς να μην της λένε τι της κάνουν. Πάρτε τόσα να μου κάνετε αυτό κι άλλα τόσα να μην μου το πείτε. Ίσως τελικά να μην πρόκειται για λίφτινγκ, αλλά για ανακατασκευή. Μήπως της βγάλαν το κεφάλι και της βαλαν άλλο. Γιατί το προηγούμενο ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ αυτό Κυριάκος. Πήρε και το σπίτι δίπλα στο μέγαρο, του φτιάχνει σουίτα και πισίνα να κοιμάται ο κανακάρης της. Εμείς τον βγάλαμε τον Κυριάκο και τον εκμεταλλεύεται η ανεγχείρηστη η να μην πω.

Η Ραφάλ. Έτσι αποφάσισα να την λέω. Λαίδη Ραφάλ γιατί έχει αυτό το αναχαιτιστικό επάνω της. Αναχαιτίζει τον χρόνο. Άκου δεν έχω κάνει λίφτινγκ. Έχω να γελάσω από τότε που ο άντρας μου ο τρίτος, τον είχα πάρει όταν αυτός ήταν 94 και ευτυχώς μου πέθανε στον μήνα και πριν πεθάνει τι μου είπε, δεν είναι κρίμα τώρα που με ερωτεύτηκες να σου φύγω. χαχαχαχα

Τώρα που με ερωτεύτηκες, χαχαχα από τότε έχω να γελάσω τόσο. Μα τόσο, μα τόσο πολύ. Τα έχω κάνει όλα εκτός από λίφτινγκ. χαχαχα.

Τόσο. Μα τόσο. Μα τόσο πολύ».

Ο Λάκης Λαζόπουλος για τη Σάσα Σταμάτη

Σχετικά με την εισβολή της Σάσας Σταμάτη και των φίλων της στην παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου, ο Λάκης Λαζόπουλος είχε να πει πολλά:

«Η Σάσα Σταμάτη ήταν μια συμπαθής αντιπαθητική. Έλεγε πάντα τα δικά της, την έμπαινε, και γενικά είχε ένα στυλάκι του χωσίματος όταν δεν της άρεσε κάτι. Α, έκανε το επάγγελμα της δημοσιογράφου στα πρωινά, που δεν είναι ακριβώς δημοσιογραφία, είναι σα να ψήνεις κάστανα στο καλοριφέρ ένα πράμα, σα να κολυμπάς σε πισίνα με βεβαιότητα ότι διασχίζεις ωκεανό.

Ως τηλεπερσόνα παίρνεις αέρα από έναν αέρα, που δεν υπάρχει και η αυθάδεια γίνεται μέρος της δουλειάς σου και η απαξίωση της δουλειάς του άλλου, κάτι πολύ εύκολο και αυτονόητο.

Αρπάζεσαι εύκολα, παρεξηγείσαι εύκολα, κάθεσαι και εξηγείς το μικρό σε άλλα μικρότερα μυαλά έτσι που στενεύει ο νους και μονοδρομείται ο θυμός. Ο ακροδεξιός θυμός, αυτός που είχε ωθήσει τον Άδωνι Γεωργιάδη να μπουκάρει στην δική μου εκπομπή γιατί δεν του έφταναν που όλοι οι πληρωμένοι και οι εντεταλμένοι των καναλιών τον υμνούσαν, ήθελε να εμποδίσει και εμένα να μιλήσω.

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος έκανε την παράσταση του και η Σάσα Σταμάτη θεώρησε ότι έπρεπε να την σταματήσει γιατί δεν της άρεσαν τα λεγόμενα του.

Εννοείται ότι πήγε εκεί γι’ αυτόν και μόνο τον λόγο.

Δεν είναι μια βδομάδα που έγραψα σ’ αυτήν εδώ την στήλη ότι η σάτιρα δεν έχει όρια διότι αν έχει όρια τότε ποιος τα βάζει. Τα βάζει η Σάσα Σταμάτη;

Η Σάτιρα είναι ελεύθερη χωρίς όρια από την εποχή του Αριστοφάνη!

Τελεία και παύλα.

Σε μια εποχή που η σάτιρα έχει εξοριστεί από την τηλεόραση με την πρεσβεία ξένης χώρας να έχει συμβάλει σ’ αυτό, το θέατρο αποτελεί το μόνο προς το παρόν ελεύθερο πεδίο.

Κανείς δεν έβαλε την Σάσα Σταμάτη, κανείς δεν είναι τόσο ηλίθιος για να το κάνει.

Ανεπίτρεπτη η πράξη της, μπράβο στο κοινό που στήριξε τον Χριστόφορο Ζαραλίκο, μπράβο και στον ίδιο για την ψυχραιμία που επέδειξε», γράφει ο Λάκης Λαζόπουλος.