CELEBRITIES

Κορονοϊός: Τα 7 posts αθλητών που θα σε εμπνεύσουν να μείνεις σπίτι

NDP Photo Agency

#ΜένουμεΣπίτι. Ξέρω ότι ίσως έχεις λάβει το μήνυμα από χίλιες δύο πλευρές αλλά όσο ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο και να απειλεί τη ζωή των συνανθρώπων μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, τόσο χρήσιμο παραμένει να το επαναλαμβάνουμε. Το καλό είναι ότι δεν το λέμε μόνο εμείς. Η πανδημία του κορονοϊού μας επηρεάζει όλους. Η ανάγκη να προστατεύσουμε δικούς μας ανθρώπους αλλά και τον εαυτό μας είναι πανανθρώπινη. Τη συμβουλή «Μένουμε Σπίτι» εκτός από εμάς την ακολουθούν δεκάδες σπουδαίες προσωπικότητες στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Και καθώς οι ημέρες περνούν τόσο πιο δύσκολη φαίνεται αυτή η αυτονόητη διαδικασία του να μένουμε σπίτι. Κάναμε όλα τα πράγματα που λέγαμε πως θα κάνουμε σπίτι μας όταν βρούμε τον χρόνο. Τώρα αυτός ο χρόνος μοιάζει να επιμηκύνεται συνεχώς.Τώρα τι κάνουμε; Παίρνουμε ανάσα και κάνουμε scroll down για να δούμε 6 posts που θα μας εμπνεύσουν να συνεχίσουμε. Είτε με χιούμορ, είτε με ιδέες για το τι να κάνουμε από εδώ και στο εξής, είτε απλά επειδή είναι άνθρωποι  του αθλητισμού που τα ανάρτησαν, μας εμπνέουν. Αν μη τι άλλο οι αθλητές γνωρίζουν απο πειθαρχία και υπομονή. Κι αυτά τα δύο είναι τα μόνα όπλα που μας χρειάζονται αυτή την περίοδο.

Stephen Curry

O διάσημος παίκτης του μπάσκετ, προτρέπει τους πάντες να βάλουν στην ζωή τους την κοινωνική απομάκρυνση που απαιτείται για να μειωθεί ο ρυθμός μετάδοσης του κορονοϊού. «Όλοι πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη για τον εαυτό μας και να κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού. Είναι επείγον να μειώσουμε την καμπύλη μετάδοσης και να προσφέρουμε στον εαυτό μας και στο σύστημα υγείας μας τις καλύτερες συνθήκες για να ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία. Μοιραστείτε το μήνυμα και προστατέψτε ο ένας τον άλλο», ανέφερε. Το «Μένουμε σπίτι» είναι η πιο σωστή απάντηση στο πώς θα το καταφέρουμε όλο αυτό.

Κατερίνα Στεφανίδη

Με το χαμόγελό της που αγαπάμε κάθε φορά να βλέπουμε να εκπροσωπεί την Ελλάδα μας καλημέρισε πρόσφατα η Χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη. Και είναι ωραίο να σκεφτόμαστε ότι θα το δούμε ξανά στο βάθρο του νικητή. Το μήνυμά της, ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης για όλους μας.

View this post on Instagram

Stay Home, Stay Safe, Stay Strong

A post shared by Katerina Stefanidi (@stefanidi_katerina) on

Stan Wawrinka

Ο Ελβετός τενίστας μοιράζεται με τους followers του τις στιγμές που περνά μένοντας σπίτι. Κάποιες από αυτές είναι και πολύ απολαυστικές. Μία από τις αναρτήσεις του αυτό το διάστημα τον έδειχνε συγκεντρωμένο όχι πάνω από τις ρακέτες του αλλά πάνω από σπιτικό φοντί.

Άννα Κορακάκη

Το υπεύθυνο μήνυμα του «Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς, μένουμε δυνατοί» μοιράστηκε και η Χρυσή Ολυμπιονίκης, Άννα Κορακάκη. Η ασφάλεια μας πολυπόθητη και το να μείνουμε σπίτι είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος να την αποκτήσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι μας.

View this post on Instagram

Stay home, stay safe, stay strong!

A post shared by Anna Korakaki (@annakorakaki) on

Carlos Correa

Πρακτικές συμβουλές μαζί με ένα μήνυμα αισιοδοξίας δίνει ο παίκτης του baseball Carlos Correa. Αναφερόμενος στις ηλιόλουστες ημέρες που μας περιμένουν μετά από όλα αυτά (γιατί μας περιμένουν), τόνισε την αξία της ατομικής υγιεινής σε αυτή τη γεμάτη προκλήσεις περίοδο. «Και μην πιάνετε το πρόσωπό σας» επεσήμανε ανεβάζοντας μία φωτογραφία του από όταν ακόμα απολάμβανε το παιχνίδι του στο γήπεδο. Μαζί τόνισε και την αξία της συνεργασίας που τόσο πρέπει να έχουμε στο νου μας σήμερα.

Valentina Marchei

Η 5 φορές πρωταθλήτρια Ιταλίας στο καλλιτεχνικό πατινάζ Valentina Marchei, βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της στην ευρωπαϊκή χώρα που πλήττεται περισσότερο απ’ όλες από τον κορονοϊό. Αυτό δεν τη σταματά από το να γυμνάζεται. Mε καθημερινές της αναρτήσεις στο Instagram μοιράζεται τις ασκήσεις της, προτρέποντάς τους ακόλουθούς της να τις δοκιμάσουν όσο μένουν σπίτι. Μήπως όταν μένουμε σπίτι, λίγη γυμναστική είναι αυτό που όλοι χρειαζόμαστε τελικά;

Μαρία Μπελιμπασάκη

Η αθλήτρια του Στίβου, Μαρία Μπελιμπασάκη σε προτρέπει να μείνεις δυνατή όσο μένεις στο σπίτι. Κι αυτή είναι η πολυτιμότερη συμβουλή. Ναι, αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος. Ναι, δεν είναι εύκολο να απαρνηθείς κάθε καθημερινή σου συνήθεια παραμένοντας σπίτι. Αλλά αν παραμείνεις δυνατή και συνεχίσεις τώρα, όπως κι όλοι μας, θα διαπιστώσεις ότι η «παλιά» σου καθημερινότητα θα σε περιμένει ίδια και απαράλλαχτη για να τη γευτείς. Όταν όλα θα έχουν τελειώσει.

View this post on Instagram

Stay Home, Stay Safe, Stay Strong.

A post shared by Belibasaki Maria (@belibasakimaria) on

Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να κάνουμε από υπομονή, με θετική σκέψη, με προσοχή στα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με το νου μας στο τέλος αυτής της πανανθρώπινης περιπέτειας. «Μένουμε σπίτι» και ευχόμαστε όταν βγούμε να έχουμε κερδίσει κάτι από όλο αυτό. Να έχουμε κάνει τρόπο ζωής μας την προστασία του εαυτού μας και των άλλων. Την πρόθεση της προστασίας τουλάχιστον.