CELEBRITIES

Κωνσταντίνος Καζάκος: Η ανάρτησή του για τα 30 χρόνια χωρίς την Τζένη Καρέζη

Papadakis Press Εξωτερικός συνεργάτης

Η Τζένη Καρέζη έφυγε από τη ζωή στις 27 Ιουλίου 1992. Την Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2022 συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από τον θάνατό της. Ο Κωνσταντίνος Καζάκος μετρά 30 χρόνια ζωής χωρίς τη μητέρα του. Κι όπως κάθε παιδί που έζησε μία σχέση αγάπης με τον γονιό του δεν γίνεται να ξεχάσει την ημερομηνία που η απώλεια έγινε βίωμα της δικής του ζωής.

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος, πραγματοποίησε μία συγκινητική ανάρτηση τη θλιβερή επέτειο του θανάτου της μητέρας του, με μία ασπρόμαυρη φωτογραφία της Τζένης Καρέζη και δύο λέξεις στη λεζάντα με την οποία τη συνόδευσε. Λιτή και απόλυτη όσο η έννοια της απώλειας. «30 χρόνια», έγραψε ο ηθοποιός στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος είναι ο γιος που απέκτησαν η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος το 1969. Οι γονείς του ηθοποιού είχαν ερωτευτεί τρια χρόνια νωρίτερα, στα γυρίσματα της ταινίας Κονσέρτο για πολυβόλα. Ενώ γνωρίζονταν χρόνια όπως είχε εξομολογηθεί στην εκπομπή Μηχανή του Χρόνου, ο Κώστας Καζάκος, ο έρωτάς τους γεννήθηκε με όχημα ένα τάβλι στα γυρίσματα της ταινίας.

«Είχαμε συναντηθεί τουλάχιστον δύο φορές μέσα από τη δουλειά», είχε πει ο Κώστας Καζάκος για τη Τζένη Καρέζη. «Την έπιανα το πρωί να μάθει τα λόγια της στο καμαρίνι όπου βαφόταν. Σαν να μην συνέβη. Σαν να μην είχαμε ιδωθεί. Αλλού κοίταγε ο ένας, αλλού ο άλλος», πρόσθετε.

Όμως κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, κάτι άλλαξε. Οι δυο τους πέρασαν χρόνο μαζί παίζοντας τάβλι στα διαλείμματα των γυρισμάτων. Η «παρτίδα» τους κράτησε σχεδόν 30 χρόνια, όσα κι αυτά που μετράμε χωρίς την παρουσία της.

«Καθόμαστε κάτω από μια ελιά και παίζαμε τάβλι. Και τράβηξε αυτή η υπόθεση, ήταν ταβλαδόρισσα η Τζένη, ήτανε μανιακή με το τάβλι. Τράβηξε αυτό και μείναμε 26-27 χρόνια μαζί», είχε πει χαρακτηριστικά ο Κώστας Καζάκος.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε σε μία λιτή τελετή έχοντας κοντά του αγαπημένους φίλους και συγγενείς το 1968. Έναν χρόνο μετά τον Απρίλιο του 1969 γεννήθηκε ο Κωνσταντίνος Καζάκος. Καθώς κατά τη διάρκεια της χούντας όποιο παιδί γεννιόταν 21 Απριλίου το βάφτιζαν είτε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος, είτε η σύζυγός του ή κάποιος άλλος με συμμετοχή στο πραξικόπημα, η μεγαλύτερη έγνοια της Τζένης Καρέζη και του Κώστα Καζάκου ήταν να μην γεννηθεί το παιδί τους εκείνη την ημέρα. Μάλιστα είχαν συνεννοηθεί με τον γυναικολόγο της ηθοποιού να κρύψει τη γέννηση του παιδιού σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τελικά ο Κωνσταντίνος Καζάκος γεννήθηκε στις 25 Απριλίου με καισαρική τομή και οι γονείς του, που χρόνια μετά κατέληξαν να συλλαμβάνονται από τη χούντα για την παράστασή τους Το μεγάλο μας τσίρκο με το έντονο πολιτικό της περιεχόμενο, ησύχασαν.

Η Τζένη Καρέζη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών όταν ο γιος της, Κωνσταντίνος Καζάκος ήταν μόνο 23. Κι όπως συμβαίνει, ευτυχώς, στα περισσότερα παιδιά που χάνουν νέα τους γονείς τους, πλέον μετράει περισσότερα χρόνια στον πλανήτη χωρίς εκείνη από αυτά που έζησε στο πλάι της.

«Ήμουν ένα πολύ τυχερό παιδάκι, είχα δύο υπέροχους γονείς. Και η μάνα μου και ο πατέρας μου ήταν καταπληκτικοί γονείς. Πάντα έβρισκαν ώρα για μένα, να περνάμε ποιοτικό χρόνο μαζί και άμα δεν έβρισκαν ώρα πήγαινα εγώ μαζί τους», είχε πει πριν 2 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καζάκος στην εκπομπή Καλοκαίρι #not. «Η μαμά μου ήταν πολύ τρυφερή, είχε ισορροπία, δεν με είχε κακομάθει ούτε καλομάθει, ήμουν τόσο όσο. Ήμουν η αδυναμία της η μεγάλη. Εκρηκτικός χαρακτήρας, αν δεν της άρεσε κάτι θα σ’το έλεγε κατευθείαν τσεκουράτα», συμπλήρωνε.

Μιλώντας για την περίοδο της ασθένειάς της από καρκίνο και το τέλος της ζωής της, ο Κωνσταντίνος Καζάκος ανέφερε ότι η μητέρα του έφυγε με «ένα χαμογελάκι».

«Με την μητέρα μου είχαμε περάσει πολύ δύσκολα, μέχρι που σε κάποια φάση νομίζω και η ίδια το αποδέχθηκε κάπως. Ενώ κρατιόταν με νύχια και με δόντια στη ζωή, σε κάποια φάση συμφιλιώθηκε με την ιδέα. Δεν ξέρω αν έφυγε χαρούμενη, έφυγε με ένα χαμογελάκι», σημείωνε χαρακτηριστικά.