CELEBRITIES

Κλέλια Ρένεση: Η σπάνια φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμά της για τις μητέρες

Instagram.com/klelia_renesi

Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, η Κλέλια Ρένεση δημοσίευσε μία σπάνια φωτογραφία με την κόρη της, Κοραλία, μία από τις ελάχιστες που έχει αναρτήσει στις οποίες φαίνεται το πρόσωπο του παιδιού της. Η Κλέλια Ρένεση με φόντο τη μικρή Κοραλία στις καλοκαιρινές τους διακοπές, πραγματοποίησε μία μακροσκελή ανάρτηση στην οποία μίλησε για τις γυναίκες και την ανάγκη τους να δημιουργούν κοινότητες ως μητέρες.

«Οι γυναίκες είμαστε πλασμένες να ζούμε στην θαλπωρή της κοινότητας, της αλληλεγγύης, να ξέρουμε ότι είναι στήριγμα η μία για την άλλη. Σε όλες τις φυλές ανά τους αιώνες, οι ομάδες γυναικών ανέστησαν γενιές ολόκληρες και κρατούσαν ταυτόχρονα την τοπική κοινωνία δυνατή», έγραψε αρχικά η Κλέλια Ρένεση στην ανάρτηση της.

«Η σημερινή κοινωνία έχει αποδεκατίσει την έννοια της κοινότητας. Όσα επιδόματα και να δώσετε η υπογεννητικότητα θα συνεχίζει να υφίσταται. Οι γυναίκες δεν θέλουν μόνο χρήματα για να αισθανθούν ασφάλεια να γίνουν μάνες. Θέλουν έναν ολόκληρο μηχανισμό ασφαλείας. Εργασιακό, οικογενειακό, κοινοτικό. Θέλουν να μπορούν να απολαύσουν τη μητρότητα ξέροντας ότι αναγνωρίζεται ολούθε το ιερό έργο τους», συνέχισε η Κλέλια Ρένεση.

Η ηθοποιός συνέχισε μιλώντας για όλα εκείνα που θέλει μία μητέρα για να απολαύσει τη μητρότητα, όπως έγραψε παραπάνω. «Μία μάνα θέλει να ξέρει πως αν μια μέρα αρρωστήσει, υπάρχουν άλλα ζεστά γυναικεία χέρια να πασπαλίσουν το μικρό της. Με χαρά, με γνήσια αγάπη και αποδοχή κοινής αποστολής. Φέρνουμε σε πέρας τη νέα γενιά», έγραψε η Κλέλια Ρένεση.

«Μία μάνα θέλει να ξέρει πως μπορεί να απέχει απ’ τα εργασιακά της μέχρι το μικρό της να δυναμώσει και χωρίς να φοβάται τον εργασιακό αποκλεισμό ή την έλλειψη χρημάτων. Πρέπει επίσης να ξέρει πως την περιμένει και θέση εργασίας ακριβώς εκεί που της αξίζει», συμπλήρωσε θίγοντας ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο που αφορά τα δικαιώματα των εργαζόμενων μητέρων στην Ελλάδα.

«Μία μάνα θέλει να ξέρει πως το μικρό της αγαπιέται και φροντίζεται γενικώς και όχι μόνο απ’ τα πολύ κοντινά πρόσωπα. Γιατί μιας μάνας της κόβεται το αίμα στη σκέψη και μόνο πώς μπορεί αυτή να πάθει κάτι και “ποιος θα νοιαστεί για το μικρό μου σαν εμένα”», τόνισε η Κλέλια Ρένεση.

Μιλώντας για την έννοια της «μάνας», η Κλέλια Ρένεση τής έδωσε και μία διαφορετική διάσταση. Η μητέρα ενός παιδιού είναι και μητέρα όλων των παιδιών, καθώς παλεύει για τα συμφέροντά τους. «Μια μάνα θέλει να παλεύει και να μάχεται για το καλό όλων των παιδιών και να προσφέρει για το καλύτερο του συνόλου, μιας και καταλαβαίνει ότι αυτό το σύνολο αγκαλιάζει τις φτερούγες του μικρού της», σημείωσε.

Η Κλέλια Ρένεση κατέληξε ζητώντας την αλλαγή που χρειάζεται η κοινωνία, προκειμένου να αρθούν εμπόδια που κάποιες γυναίκες που θέλουν να γίνουν μητέρες, αντιμετωπίζουν. «Αν θέλετε να βλέπετε χαρούμενες, φουσκωμένες κοιλίτσες ολούθε, φτιάξτε το έκτρωμα που λέγεται “σημερινή κοινωνία”. Ανοίξτε μυαλά και καρδιές και διεκδικήστε απ’ τους “διαχειριστές των ζωών μας” να φτιάξουν μέριμνες και συνθήκες ανθρώπινες. Και αφήστε τα δικαστήρια γι’ αυτούς που δεν τα κατάφεραν ή γι’ αυτούς που ούτε καν προσπάθησαν. Η αποτύχια είναι συνολική και ανήκει σε όλους μας», τόνισε η ηθοποιός.

«Μέρα της μητέρας. Κι εγώ εύχομαι να χουν οι μάνες πάντα μία ζέστη αγκαλιά και μια φλόγα δίπλα τους να τους ζεσταίνει απ’ το ψύχος των φόβων», έγραψε κλείνοντας η ηθοποιός.