CELEBRITIES

Κατιάνα Μπαλανίκα: «Δεν θα συγχωρήσω τον Αλέξανδρο Ρήγα»

Papadakis Press Βαγγέλης Γκικόπουλος

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Κατιάνα Μπαλανίκα στον Τάσο Τρύφωνος και την εκπομπή Τετ α Τετ. Η ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στην παράσταση Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του, μίλησε στον παρουσιαστή για τον Γιώργο Μαρίνο, τη σχέση ζωής και τη συνεργασία τους, τον Αλέξανδρο Ρήγα και τη μεταξύ τους ανύπαρκτη πια σχέση, αλλά και την Άννα Παναγιωτοπούλου με την οποία διατηρεί ακόμα επαφές.

«Ο Γιώργος Μαρίνος τα κατάφερε και με έκανε Show-woman», παραδέχτηκε η Κατιάνα Μπαλανίκα και μίλησε για τη συνεργασία τους στην ιστορική σκηνή της Μέδουσας και νωρίτερα «Στον Ρήγα», όπως είπε η ηθοποιός. Πέρα από τη συνεργασία τους, η μεταξύ τους σχέση περιλάμβανε έναν μεγάλο έρωτα και μία σπουδαία φιλία.

Η Κατιάνα Μπαλανίκα για τον έρωτα και τη φιλία της με τον Γιώργο Μαρίνο και την «εξαφάνισή» του

«Ήμουν ένας μεγάλος έρωτας για τον Γιώργο Μαρίνο. Ήταν μία σχέση ζωής παράλληλη. Ήταν εκείνος που κάτι έβλεπε σε μένα. Από μέρους μου, τον θαύμαζα πολύ», σημείωσε η Κατιάνα Μπαλανίκα για τον Γιώργο Μαρίνο.

«Ο Γιώργος Μαρίνος με προστάτευε όσο ήμασταν στη νύχτα. Ένας μου έδωσε κάποια στιγμή ένα λουλούδι και τον έδιωξε από το μαγαζί. Ένας άλλος κάτι έκανε και κόντεψε να ρίξει την πόρτα του καμαρινιού», εξήγησε η ηθοποιός σε άλλο σημείο της συνέντευξής της.

Η ίδια σχολίασε το γεγονός ότι ενώ ο Γιώργος Μαρίνος είχε μιλήσει ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία του, την ερωτεύτηκε βαθιά. «Ο έρωτας δεν έχει στεγανά. Υπήρξαν πολλοί ομοφυλόφιλοι που με ερωτεύτηκαν. Ο έρωτας είναι έρωτας», σημείωσε.

Στη Μέδουσα, ήταν που γνώρισε και τον μετέπειτα σύζυγό της, Στηβ Κακέτση κι αποφάσισε να φύγει μαζί του, το 1975 στην Αμερική. Έτσι τέλειωσε και η σχέση της με τον Γιώργο Μαρίνο, που χρόνια μετά έγινε φιλία. «Κάναμε πολλά χρόνια να μιλήσουμε. Έπιασε φωτιά ο Βουτζάς και τον πήρα τηλέφωνο για να μάθω τι γίνεται. Και μου λέει “τώρα που με πήρες εσύ τηλέφωνο, δεν με ενδιαφέρει φωτιά και μπούρμπερη” να γίνει. Και έτσι άρχισε η φιλία μας», εξήγησε η Κατιάνα Μπαλανίκα.

Στην ερώτηση για το αν της έχει μείνει κάποια πικρία που ο Γιώργος Μαρίνος «εξαφανίστηκε», η Κατιάνα Μπαλανίκα ανέφερε ότι σέβεται την απόφασή του. «Όχι, όταν επιλέγει κάποιος κάτι, το σεβόμαστε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Κάποιες φορές αναρωτιέμαι αν είναι καλά. Αλλά είμαι από τους ανθρώπους που όταν συμβεί κάτι τόσο οριστικό, φεύγω. Γιατί δεν είμαι μόνο εγώ, είναι όλοι οι φίλοι του», σημείωσε η Κατιάνα Μπαλανίκα.

Η Σάσα, η Ντόλτσε Βίτα και η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η Κατιάνα Μπαλανίκα αναφέρθηκε στη συνέχεια στον τηλεοπτικό ρόλο της Σάσας, στη Ντόλτσε Βίτα που έχει μείνει ιδιαίτερα αγαπητός στο τηλεοπτικό κοινό. «Ήταν ένας ρόλος σταθμός. Εγώ είχα πάρα πολλούς φίλους γκέι, έτσι την αντιμετώπισα τη Σάσα, σαν να ήταν ένας άντρας γκέι, γιατί καμία γυναίκα δεν θα τα έλεγα αυτά», εξήγησε.

Για την Άννα Παναγιωτοπούλου, με την οποία συμπρωταγωνίστησε στη σειρά, ενώ υπήρξε φίλη από την εποχή της δραματικής σχολής, η Κατιάνα Μπαλανίκα είπε: «Με την Άννα Παναγιωτοπούλου διατηρώ ακόμα επαφές. Δικαίωμά της είναι να λέει ότι θέλει. Έχει μια τέτοια καριέρα που μπορεί να πει ότι νομίζει και ότι σκέφτεται».

Κεφάλαιο «Αλέξανδρος Ρήγας»

Επαφές ωστόσο δεν έχει με τον Αλέξανδρο Ρήγα, ο οποίος υπέγραφε τη σειρά Ντόλτσε Βίτα μαζί με τον Λευτέρη Πετρόπουλο. «Κάναμε το Παρακαλώ να μείνει μεταξύ μας, μετά και μετά κάναμε μία ακόμα συνεργασία όπου δεν τα πήγαμε πολύ καλά. Του είχα θυμώσει πάρα πολύ. Όταν θυμώσω δεν ξέρω πια τον άλλον, δεν τον αναγνωρίζω. Περνάω από δίπλα του και δεν τον ξέρω. Δεν θα τον συγχωρήσω. Δεν θα προλάβει καν να μου πει συγγνώμη, έχω περάσει και είναι κενό. Δεν υπάρχει πια σχέση. Δεν με λυπεί καθόλου όταν πρέπει να διαγράψω ανθρώπους», εξήγησε η Κατιάνα Μπαλανίκα.

«Δεν πρέπει να είναι προσεκτικοί οι γύρω μου, πρέπει να είναι αληθινοί. Όταν ένας άνθρωπος σου έχει δείξει αγάπη, του έχεις δείξει αγάπη, τα σώψυχά σου, τα σώψυχά του και κάποια στιγμή σου δείχνει ένα μαύρο τοπίο, δεν υπάρχει, σβήνεται. Δεν θα χαλάσω την ψυχή μου εγώ», κατέληξε για τη σχέση της με τον Αλέξανδρο Ρήγα η Κατιάνα Μπαλανίκα.