CELEBRITIES

Ο Jay- Z είναι ο πρώτος δισεκατομμυριούχος ράπερ κι αυτά είναι 6 πράγματα που ίσως δεν ξέρεις γι’ αυτόν

AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Μουσική, ακίνητα και επιχειρήσεις είναι οι πυλώνες της περιουσίας του Jay - Z, του ράπερ που όχι απλά κατάφερε να αγγίξει την κορυφή ανάμεσα στους ράπερ αλλά τον έκανε τον πρώτο καλλιτέχνη αυτού του είδους μουσικής που μπαίνει στον πολύ μικρό κύκλο των δισεκατομμυριούχων του κόσμου.  Ο 49χρονος ράπερ, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Ο Jay – Z ή Shawn Corey Carter όπως έχει γεννηθεί, έχει κερδίσει 320 εκατομμύρια δολάρια από τις μετοχές του στη σαμπάνια Armand de Brignac και το κονιάκ D’Usse, έχει έναν μουσικό κατάλογο αξίας 75 εκατομμύριων δολαρίων, ενώ η υπηρεσία μουσικής και βίντεο Tidal αποτιμάται στα 100 εκατομμύρια. Μαζί με τη σύζυγό του έχουν ακίνητα στο Manhattan, στα προάστια της Νέας Υόρκης και στο Los Angeles, τα οποία αξίζουν 50 εκατομμύρια. Και μπορεί τώρα να ξέρεις τον Jay – Z ως τον επιτυχημένο μουσικό και επιχειρηματία, ως πατέρα και ως σύζυγο της Beyoncé, αλλά πόσα ξέρεις για εκείνον στην πραγματικότητα;

Διάβασε επίσης: Beyoncé και Jay-Z σου δίνουν δωρεάν εισιτήρια για συναυλίες 30 ετών, αρκεί να είσαι vegan

1. Πουλούσε ναρκωτικά και «έπαιζε» με τα όπλα

O Jay – Z γεννήθηκε στο Brooklyn και μετά την εγκατάλειψη της μητέρας του Gloria Carter απο τον πατέρα του, μεγάλωνε φτωχικά μαζί με εκείνη και τα τρία αδέρφια του. Όπως έχει παραδεχθεί σε στίχους του σε ηλικία 12 ετών είχε πυροβολήσει τον αδελφό του στον ώμο γιατί του είχε κλέψει τις αλυσίδες του, ενώ αργότερα πουλούσε crack στους δρόμους και πυροβολήθηκε τρεις φορές.

2. Πουλούσε τα CD του από το αυτοκίνητό του

Στο ξεκίνημα του γύρω στο 1995 ο Jay – Z δε συνεργαζόταν με κάποια μεγάλη εταιρεία, οπότε αναγκαζόταν να πουλά τα CD που έβγαζε και αποθήκευε στο αυτοκίνητό του, στο δρόμο. Η πρώτη του συμφωνία για τη διανομή των album του έγινε με την εταιρεία Priority.

 

3. Έχει κριθεί ένοχος για μαχαίρωμα

Την πρώτη Δεκεμβρίου του 1999 ο Jay – Z επιτέθηκε με μαχαίρι στο στέλεχος δισκογραφικής Lance Rivera σε ένα club. Ο ίδιος δήλωσε ένοχος αργότερα στο δικαστήριο και δέχτηκε την ποινή των τριών ετών με αναστολή. Στο βιβλίο του Decoded έγραψε μεταξύ άλλων: «Όταν πήγα ξανά προς το μέρος του, ήμουν κυριευμένος από οργή. Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι να γίνεται χαμός στο club. Δεν υπήρχε λόγος να βάλω τη ζωή μου σε κίνδυνο, και τις ζωές όσων βασίζονται σε εμένα για μια στιγμιαία απώλεια του ελέγχου. Ορκίστηκα να μην επιτρέψω στον εαυτό μου να βρεθεί ξανά σε τέτοια θέση».

 

4. Δεν γράφει τις ρίμες του

Ο Jay δεν γράφει τις ρίμες του σε χαρτί αλλά στο κεφάλι του και τις αποστηθίζει όλες πριν μπει στο στούντιο ηχογράφησης.

 

5. O Barack Obama δεν είναι ο μόνος Πρόεδρος των ΗΠΑ με τον οποίο είναι κοντά

Σύμφωνα με το μουσικό περιοδικό ΝΜΕ, o Bill Clinton είναι επίσης φίλος του Jay – Ζ και τρώει κάθε τόσο στο εστιατόριο the Spotted Pig που διατηρεί εκείνος στη Νέα Υόρκη.

 

6. Έχει την πιο ευγενική αντίδραση απέναντι σε ανθρώπους που δεν ξέρουν ποιος είναι

Όταν κάποτε βρέθηκε στο μετρό και κάθισε δίπλα σε μία γιαγιά που δεν ήξερε ποιος ακριβώς ήταν αυτός ο διάσημος τύπος δίπλα της της εξήγησε τι ακριβώς κάνει και ποιος είναι. Κατέληξαν η γιαγιάκα να του λέει ότι είναι υπερήφανη για εκείνον και τον ράπερ να χαμογελά πλατιά.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Marcio Jose Sanchez