CELEBRITIES

Η χυδαία επίθεση δημοσιογράφου στη Meghan Markle και η ερωμένη του πρίγκιπα William

© 2022 Peter Dejong/AP IMAGES

Κάτι οι ελιές στο χωριό που στη διαθήκη του παππού δεν μοιράστηκαν κατά πώς θα ‘πρεπε, κάτι η μόνιμη μανούρα μέσα στο σόι, νομίζεις κι εσύ πως ζεις ένα δράμα και κάτω από τη φάτσα σου είναι κολλημένο σουπεράκι από «Οικογενειακές Ιστορίες». Μην σκας. Κάθε φαμίλια έχει τα δικά της. Τι να πει και η Meghan Markle που είδε πάλι το όνομά της να σέρνεται στα πατώματα.

Οι ελιές στο Παλάτι δεν είναι το πρόβλημα. Η Meghan Markle όμως; Αυτή σίγουρα αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα, ιδιαίτερα τώρα που το ντοκιμαντέρ για τη ζωή με τον πρίγκιπα Harry και την απόφαση να φύγουν από το Παλάτι παίζει στο Netflix.

Μετά τον Piers Morgan, σειρά είχε ο δημοσιογράφος Jeremy Clarkson ο οποίος με άρθρο του στην εφημερίδα The Sun τής επιτίθεται χυδαία.

Η χυδαία επίθεση του Jeremy Clarkson κατά της Meghan Markle

«Ονειρεύομαι τη μέρα που θα την αναγκάσουν να παρελάσει γυμνή στους δρόμους κάθε πόλης στη Βρετανία, ενώ τα πλήθη θα φωνάζουν “ντροπή” και θα της ρίχνουν περιττώματα. Όλοι όσοι είναι στην ηλικία μου, σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο».

Όπως αντιλαμβάνεσαι, μετά από αυτό το χάλι ακολούθησε η γνωστή μάχη και η καταμέτρηση. Ποιοι είναι με τη Meghan Markle και πόσοι είναι εναντίον της.

Αδιάφορο μού είναι αν είσαι υπέρ, κατά της ή δεν σε νοιάζει καθόλου. Αυτό που με ενοχλεί, είναι ο τρόπος που αποφασίζει κανείς να μιλήσει. Ο τρόπος του Clarkson δείχνει μένος και έλλειψη μέτρου και φυσικά καταφέρνει εντελώς το αντίθετο απ’ ό,τι αρχικά πίστευε ότι θα αποκομίσει.

Η κατακραυγή ήταν τέτοια που λίγο αργότερα επέστρεψε με ένα απολογητικό tweet και μια έκπληξη για όσα συνέβησαν. «Είμαι τρομοκρατημένος που προκάλεσα τόσο πολύ πόνο και θα είμαι πιο προσεκτικός στο μέλλον».

«Πόσο χαμηλά είναι διατεθειμένα να πέσουν τα mainstream μέσα ενημέρωσης»

Η Zoe Williams γράφει στον The Guardian. «Το παραλήρημα κατά της Meghan Markle δείχνει πόσο χαμηλά είναι διατεθειμένα να πέσουν τα mainstream μέσα ενημέρωσης». Σωστά; Σωστότατα.

«Είναι ο προφανής σκοπός του, το έργο της ζωής του να εκνευρίζει τους ορθά σκεπτόμενους, ώστε να μπορεί να γελάει με τους άσχετους με το χιούμορ τα-κάνω-όλα-λίμπα.

Για όλα αυτά έγραψε στη Sun για την απέχθεια που τρέφει σε ”κυτταρικό επίπεδο” για τη δούκισσα του Sussex– προβάλλοντας ένα κουρασμένο κλισέ του Game of Thrones, φαντασιώνοντας την να παρελαύνει γυμνή στον δρόμο, ενώ οι άνθρωποι της πετούν περιττώματα- περιέγραψε τη συζυγική της σχέση ως το χέρι της στη ”μαριονέτα με τα τζίντζερ γάντια της”.

Φαινομενικά πετούσε από το ένα σεξιστικό, ρατσιστικό τροπάριο στο άλλο. Tο συμπέρασμα από τη στήλη του ήταν ότι η Meghan είναι η χειραγωγός, η ιέρεια του βουντού, η ναρκισσίστρια, η ψεύτρα, η μπεκρού, η ρυπογόνος, για έναν σκοπό, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να ξεσηκώσει τον κόσμο.

Πολλά δημόσια πρόσωπα, από την Carol Vorderman μέχρι τον Philip Pullman, βγήκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν τον τρόμο τους για αυτές τις ουσιαστικά βίαιες φαντασιώσεις», αναφέρει στο άρθρο της.

Ένα tweet για την ερωμένη του William κι ένας λογαριασμός που εξαφανίστηκε. Βρε λες;

Την ίδια στιγμή, το Παλάτι δεν ξέρει από πού να το μαζέψει. Το ντοκιμαντέρ των Sussexes έχει προκαλέσει αναταραχή μεγάλη. Ο καθένας θα μου πεις λέει την αλήθεια του, παρουσιάζει την πλευρά του.

Κι αν τίποτα από όσα έχουν ειπωθεί για ευθεία επίθεση στη Meghan Markle από διάφορα μέλη της βασιλικής οικογένειας που την ανάγκασε μαζί με το στεφάνι της να φύγει μακριά, γιατί ανησυχούν τόσο πολύ;

Καπνοί, φωτιές, κάρβουνα και προσανάμματα. Τα γνωστά. Τα χιλιοπαιγμένα. Έλα όμως που μια πολύ συγκεκριμένη αναφορά του ντοκιμαντέρ φέρνει μια επιπρόσθετη αναμπουμπούλα σε συνδυασμό με το tweet της Catherine Whelan της Wall Street Journal που εξαφανίστηκε από προσώπου γης.

Meghan Markle

Για να σου κάνω ένα ρεζουμέ. Η Whelan έγραψε για μια δική της θεωρία που δεν έχει επιβεβαιωθεί και αναφέρει ότι το Παλάτι προκειμένου να καλύψει την εξωσυζυγική σχέση του πρίγκιπα William με τη Rose Hanbury μαρκησία του Cholmondeley, καλή φίλη της Kate και γειτόνισσας του ζεύγους, έστρεψε τον Τύπο ενάντια στη Meghan Markle και την έριξε στους «λύκους», για να καλύψει το σκάνδαλο και να προστατεύσει την Kate.

Η ανάρτηση άρχισε να κυκλοφορεί πολύ και ξαφνικά χάθηκε. Δεν ξέρω αν λέει κάτι αυτό, απλά το αναφέρω για τα πρακτικά.

«Τα ταμπλόιντ έχουν δημιουργήσει μία εντελώς ανακριβή ιστορία για ‘μενα και τη Meghan Markle»

Στο ντοκιμαντέρ ο πρίγκιπας Harry μιλά για τη διαμάχη με τον αδερφό του. Αναφέρει ότι η οικογένειά του δεν τον υποστήριξε στο θέμα της Meghan Markle και ότι «ενώ το παλάτι ήταν διατεθειμένο να πει ψέματα για να καλύψει τον αδερφό του William, αρνήθηκε να πει την αλήθεια για αυτόν και τη Meghan».

Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια ή είναι ιδέα μου; Για τα πρακτικά κι αυτό.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Harry και της Meghan Markle: «Επιλέγουν να μοιραστούν την ιστορία τους με τους δικούς τους όρους. Τα ταμπλόιντ έχουν δημιουργήσει μία εντελώς ανακριβή ιστορία. Τα γεγονότα είναι μπροστά τους».

Ο Harry κατηγορεί πια ανοιχτά τον αδερφό του ότι έπαιξε «ένα βρώμικο παιχνίδι» διαδίδοντας ιδιωτικές ειδήσεις για τον ίδιο και τη σύζυγό του που μόνο αυτός μπορούσε να γνωρίζει.

Και λες μετά εσύ για το χωραφάκι στο χωριό που δεν πήγε εξ ημισείας.