CELEBRITIES

Η τρύπια κάλτσα του βασιλιά Κάρολου. Το παρασκήνιο, ο Σωτήρης Μουστάκας και μια άγνωστη ιστορία

© 2023 Kirsty Wigglesworth/AP IMAGES

«Να παραιτηθεί του δικαιώματός του και να παραχωρήσει τον θρόνο στον γιο του». Για ποιον χτυπάει η καμπάνα; Ο βασιλιάς (πια) Κάρολος δεν είναι το πιο αγαπητό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Η εναρκτήρια φράση του κειμένου στριφογύριζε από στόμα σε στόμα χρόνια τώρα.

Πολλοί ήταν οι Βρετανοί που περίμεναν (που ήλπιζαν) ο Κάρολος να μην διαδεχθεί τη μητέρα του και να επιτρέψει στον πρίγκιπα William να τον παρακάμψει στη σειρά διαδοχής και να γίνει βασιλιάς. Αμ δε.

Ο Κάρολος ήταν σαν να περίμενε δεκαετίες αυτή τη στιγμή και θα την άφηνε να χαθεί; Το Σάββατο 6 Μαΐου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ θα πραγματοποιηθεί η στέψη του.

Κι όσο ο Harry και η Meghan Markle συνεχίζουν τον ανοιχτό «πόλεμο» με το παλάτι, τόσο ο βασιλιάς Κάρολος βλέπει τη δημοτικότητά του να «τσιμπάει» προς τα πάνω χωρίς να καταφέρνει βέβαια να ξεπεράσει τον πρίγκιπα William, την Kate Middleton αλλά και το new entry: την πριγκίπισσα Charlotte.

Επικοινωνιακά το στοίχημα του επιτελείου του είναι να γίνει συμπαθής στο κοινό. Τι δουλειά κι αυτή; Τι κάνουμε για να αντιστραφεί η ψυχολογία των Βρετανών;

Ο Κάρολος, η τρύπια κάλτσα και η συμπάθεια

Πριν από λίγες ημέρες ο βασιλιάς Κάρολος επισκέφθηκε με τη σύζυγό του, Καμίλα, ένα ιστορικό τζαμί στο Λονδίνο. Η βασιλική σύζυγος Καμίλα κάλυψε το κεφάλι της με μια μαντήλα ενώ εκείνος έβγαλε τα παπούτσια του για να εισέλθει στον χώρο.

Φλας από ‘δω, φλας από ‘κει, φλας παραπέρα. Καλά τα χαμόγελα και οι αβρότητες. Αλλού ήταν το ζουμί. Οι φωτογράφοι κοίταξαν χαμηλά και απαθανάτισαν την τρύπια κάλτσα του βασιλιά Κάρολου.

Μα, τρύπια κάλτσα; Που δεύτερη φορά δεν φοράει το ίδιο πουκάμισο και πήγε εκείνη την ημέρα και φόρεσε την κάλτσα που δεν μανταρίστηκε. Πού τα πουλάς αυτά Κάρολε;

«Αισθανθήκαμε μοναδικά Βρετανοί, τον θεωρούμε έναν από εμάς» σχολιάζει χαρακτηριστικά η Judith Woods της Telegraph. Στόχος επετεύχθη, δηλαδή.

Μάθαμε μέχρι στην Καλλιθέα ότι ο Κάρολος επισκέφθηκε το συγκεκριμένο τζαμί και ότι «ο καημένος την πάτησε με την καλτσούλα».

Αντίδραση για κάλτσα Κάρολου

ΨΗΦΙΣΕ

Το τρύπιο γάντι της βασίλισσας Ελισάβετ

Και πάμε να θυμηθούμε και κάτι από τα παλιά. Γυρίζουμε στον Απρίλιο του 2011 στον γάμο του William με την Kate. Η βασίλισσα Ελισάβετ με το κίτρινο συνολάκι της, βγήκε να χαιρετήσει το συγκεντρωμένο πλήθος.

Σηκώνει το αριστερό χέρι της. Το λευκό γάντι που το καλύπτει έχει μια ωραιότατη τρύπα μεταξύ δείκτη και μέσου. Να ανοίξει η γη να καταπιεί στιλίστες και βοηθούς.

Η Daily Mail επαναφέρει το θέμα με αφορμή την κάλτσα του Κάρολου. Αν και στην περίπτωση της Ελισάβετ μιλάμε για απροσεξία κι όχι επικοινωνιακή τακτική.

Ο στιλίστας Μπέρναρντ Κονόλι, ο οποίος εργαζόταν για τη βασίλισσα εκείνη την εποχή, δήλωσε στη Mail on Sunday: «Πώς δεν γράφτηκε για αυτό εκείνη την εποχή, δεν θα μάθω ποτέ. Η βασίλισσα βγήκε έξω και χαιρέτησε τον κόσμο με μια τρύπα στο γάντι της. Μπορείτε να το φανταστείτε;

Δεν το κάνεις αυτό. Δεν θα το έκανες σε μια επίδειξη μόδας ή σε μια φωτογράφιση και σίγουρα δεν θα το έκανες σε έναν μονάρχη. Δεν ήταν ένας οποιοσδήποτε γάμος, αλλά ο μελλοντικός βασιλιάς που παντρευόταν.

Η βασίλισσα ήταν πραγματικά θυμωμένη. Ακόμη και χρόνια μετά, αναφερόταν εσωτερικά ως ‘’Holegate’’. Κρατούσε πάντα ένα επιπλέον ζευγάρι γάντια στην τσάντα της μετά από εκείνη την ημέρα», ανέφερε.

Το πιο σωστό κλείσιμο

Σωτήρης Μουστάκας στον Ροζ Γάτο.