CELEBRITIES

Η Σάννυ Χατζηαργύρη δεν είναι μόνη. Άλλοι 6 διάσημοι που ζουν χωρίς κινητό

Papadakis Press Γιάννης Νταρίλας

Ο τελευταίος διάσημος που γνώριζα να αντιστέκεται στα κινητά τηλέφωνα ήταν ο Άγγελος Παπαδημητρίου. Όταν, λοιπόν, κι εκείνος εξομολογήθηκε ότι απέκτησε το πρώτο του κινητό τηλέφωνο στα 60 του σε συνέντευξή του, πίστεψα ότι το κάστρο των ανθρώπων που λένε «όχι» στην κινητή τηλεφωνία είχε πέσει οριστικά. Ώσπου ήρθε η Σάννυ Χατζηαργύρη. Η ηθοποιός δήλωσε ότι εδώ και 8 χρόνια έχει απαρνηθεί το κινητό τηλέφωνο στη ζωή της και με έκανε να αναρωτηθω: Βρε, λες να υπάρχουν κι άλλοι; Κάπως έτσι προέκυψε αυτή η λίστα όπου θα διαβάσεις όσα είπε η Σάννυ Χατζαηαργύρη και θα μάθεις ποιοι ακόμα διάσημοι ζουν χωρίς κινητό.

Η Σάννυ Χατζηαργύρη, που το τηλεοπτικό κοινό γνώρισε μέσα από τον ρόλο της Λίλας στους τηλεοπτικούς Singles, επέστρεψε στο θέατρο τη σεζόν 2021- 2022 και πρωταγωνιστεί στην παράσταση Ποντικοπαγίδα. Με αυτή την αφορμή παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ! και τον Ανδρέα Θεοδώρου. Μέσα από μία δήλωσή της σε αυτή τη συνέντευξη, η Σάννυ Χατζηαργύρη τοποθετείται στην κορυφή της λίστας «διάσημοι που ζουν χωρίς κινητό».

Η Σάννυ Χατζηαργύρη πιστεύει ότι πρέπει να μένουμε όσο πιο μακριά γίνεται από την τεχνολογία για να μην χάνουμε το ανθρώπινο στοιχείο, αυτό που είναι το μόνο που μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους. Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας ζωής, αποφάσισε πριν από 8 χρόνια να αποχωριστεί το κινητό της τηλέφωνο.

«Ο κόσμος νομίζει πολλές φορές- κι εγώ μέσα- ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα γιατί φοβόμαστε. Η αλήθεια είναι όμως το ακριβώς αντίθετο. Πριν από 8 χρόνια αποφάσισα να ακολουθήσω έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής σφαιρικά και είδα ένα ντοκιμαντέρ που έλεγε πολύ άσχημα πράγματα για την κινητή τηλεφωνία. Έτσι αποφάσισα να αφήσω το κινητό. Τότε δεν είχαμε εθιστεί, οπότε για μένα δεν ήταν κάτι δύσκολο.

Είναι πιο εύκολη η καθημερινότητα χωρίς κινητό. Κατ’ αρχάς να εξηγήσω γιατί πολλοί τρελαίνονται που το ακούν, ότι έχω σταθερό τηλέφωνο και αν δεν είμαι εκεί για να το σηκώσω, υπάρχει τηλεφωνητής έτσι ώστε όλοι μπορούν να μου αφήσουν μήνυμα και να τους πάρω πίσω. Ακόμα και για τα social media, έχω υπολογιστή, δεν ζω στη σπηλιά. Απλά με αυτόν τον τρόπο εσύ αποφασίζεις πότε θα πας στον υπολογιστή, δεν έχεις πάνω σου συνέχεια το κινητό να σου κάνει διάσπαση προσοχής και πολλά άλλα που σιγά σιγά ο κόσμος έχει αρχίσει να διαισθάνεται ότι συμβαίνουν», ανέφερε η Σάννυ Χατζηαργύρη.

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργη η ιδέα να ζεις χωρίς κινητό το 2022, αλλά η Σάννυ Χατζηαργύρη δεν είναι η μόνη. Μερικοί ακόμα πολύ διάσημοι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη ζουν χωρίς κινητό.

Διάσημοι που ζουν όπως και η Σάννυ Χατζηαργύρη, χωρίς κινητό:

Justin Bieber

Σάννυ Χατζηαργύρη διάσημοι που ζουν χωρίς κινητό @2022 Jordan Strauss/Invision/AP, File/AP Images

Τον Μάρτιο του 2021 ο Justin Bieber αποκάλυψε ότι προτιμούσε να χρησιμοποιεί ένα iPad αντί για ένα κινητό τηλέφωνο, για να μιλά με τους στενούς συγγενείς του και τους φίλους του. Ο Justin Bieber είχε εξηγήσει ότι δεν θέλει να τον προσεγγίζουν υπερβολικά πολλοί άνθρωποι και το iPad θέτει κάποια όρια, ενώ του επιτρέπει επίσης να επικοινωνεί με τους πιο κοντινούς του ανθρώπους.

Elton John

@2022 Susan Walsh/AP Images

Μπορεί να έχει λογαριασμούς στο Twitter και το Instagram, αλλά ο Elton John είχε εξομολογηθεί στην εκπομπή του Jimmy Kimmel το 2013 ότι δεν έχει κινητό τηλέφωνο. Τα social media του τα διαχειρίζεται η ομάδα των συνεργατών του και ο σύζυγός του, David Furnish, ενώ με ένα iPad κάνει κλήσεις μέσω video με τα παιδιά του όταν δεν βρίσκεται στο σπίτι.

Ed Sheeran

Σάννυ Χατζηαργύρη διάσημοι που ζουν χωρίς κινητό @2022 Hannah McKay/Pool Photo via AP Images

Το 2015 ήταν που ο Ed Sheeran αποφάσισε να κάνει ένα «ψηφιακό διάλειμμα» από όλες τις συσκευές του. Μετά από 5 χρόνια επιτυχίας, ένιωσε ότι ήταν αναγκαίο να πετάξει το κινητό του τηλέφωνο και όλα τα mail και τις κλήσεις, αλλά και τα social media που το συνόδευαν. Ο ίδιος είχε πει ότι η απουσία του κινητού τον βοήθησε να μειώσει τα επίπεδα του στρες στη ζωή του.

Simon Cowell

Σάννυ Χατζηαργύρη διάσημοι που ζουν χωρίς κινητό @2022 Willy Sanjuan/Invision/AP, File/AP Images

Τον Μάιο του 2020, ο Simon Cowell παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο Entertainment Tonight ότι έβρισκε τα κινητά τηλέφωνα τοξικά και γι’ αυτό τα ξεφορτώθηκε. «Ακόμα κι αν περιορίσεις τη χρήση τους, δεν θέλεις το τηλέφωνό σου να ορίζει τη ζωή σου», είχε πει και πρόσθεσε: «Όταν έχεις μία συνάντηση ή κάνεις μία συζήτηση ή είσαι σε δείπνο και κάποιος διαβάζει το οτιδήποτε στο κινητό, δεν έχεις πια επικοινωνία».

Christopher Walken

Σάννυ Χατζηαργύρη διάσημοι που ζουν χωρίς κινητό @2022 Tony Felgueiras/Invision/AP Images

Το 2016 ο Christopher Walken παραδέχτηκε ότι δεν έχει κινητό τηλέφωνο. Επιπλέον δεν έχει και υπολογιστή. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Newsweek (που μην απορείς πώς κλείστηκε, υπάρχουν και τα σταθερά τηλέφωνα), είπε: «Δεν υπάρχω στο διαδίκτυο. Δεν έχω υπολογιστή. Δεν έχω κινητό. Δεν πληκτρολογώ». Wow.

Vince Vaughn

Σάννυ Χατζηαργύρη διάσημοι που ζουν χωρίς κινητό @2022 Jordan Strauss/Invision/AP, File/AP Images

Το 2009 ο Vince Vaughn είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή του ότι «αυτό το πράγμα με τα κινητά με τρελαίνει» και σημείωνε ότι δεν του άρεσε που εξαφανίζονταν σιγά σιγά τα καρτοτηλέφωνα. Η έλλειψη κινητού τηλεφώνου εκ μέρους του τρέλαινε αντίστοιχα τους γύρω του καθώς ζητούσε απ’ όλους να χρησιμοποιήσει τα τηλέφωνά τους σε ώρα ανάγκης. Εκείνη την εποχή, είχε μόλις αρχίσει να στέλνει email, ενώ δήλωνε σθεναρά ότι δεν θα έπαιρνε κινητό τηλέφωνο, εκτός κι αν τον ανάγκαζαν.