CELEBRITIES

Η Ρένα Κουβελιώτη μιλά για την περιπέτεια υγείας της και καθηλώνει: «Ξαφνικά είναι σαν να πέφτει μαύρο»

Papadakis Press Εξωτερικός συνεργάτης

Η δημοσιογράφος του Alpha Ρένα Κουβελιώτη, φιλοξενήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» με την Ελεωνόρα Μελέτη. Περιγράφοντας την περιπέτεια υγείας της, η Ρένα Κουβελιώτη συγκλόνισε το τηλεοπτικό κοινό, αφού αποκάλυψε πώς ακριβώς βρήκε ότι πάσχει από συρρίκνωση εγκεφάλου, μίλησε με ειλικρίνεια για τις κρίσεις της και για τον τρόπο που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα.

«Οι άνθρωποι που με ξέρουν, που δουλεύουμε μαζί και συνεργαζόμαστε, το ήξεραν όπως τους το παρουσίαζα. Με πλάκα. Τους έλεγα “μη με βάζετε εμένα να θυμηθώ, έχω και χαρτί”. Όταν συζητούσαμε ότι έχω εκφυλιστικές αλλοιώσεις και τους έλεγε ότι θα βγω μαζί τους για θέμα και δεν θα θυμάμαι ποια είμαι και που πάω, το έκανα με χιούμορ. Και έτσι το αντιμετωπίζω», σημείωσε η Ρένα Κουβελιώτη.

«Το έπαθα τυχαία όταν είχα γυρίσει από ρεπορτάζ και ήμουν στην αίθουσα σύνταξης. Ήταν μετά την κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Κατέβηκα στο γραφείο και δεν θυμάμαι μετά. Λιποθύμησα , ήρθε το ασθενοφόρο, πήγαμε στο ΚΑΤ και μου έκαναν αξονική. Αρχικά θεώρησαν ότι είναι λάθος και μπέρδεψαν τις αξονικές γιατί στον ίδιο χώρο ήταν και μια ηλικιωμένη γυναίκα. Η αξονική μου δηλαδή έδειξε μια εικόνα ενός εγκεφάλου ηλικιωμένου. Μετά ήρθε η επιβεβαίωση και μου είπαν πως πρέπει να το ψάξω γιατί υπάρχει πρόβλημα. Μέχρι τότε δεν είχα κανένα σύμπτωμα αλλά δεν ήταν και η μνήμη το δυνατό μου σημείο», αποκάλυψε για την πρώτη κρίση μνήμης που είχε η Ρένα Κουβελιώτη.

«Θορυβήθηκα όταν άρχισα να παθαίνω τις κρίσεις. Την πρώτη φορά τρόμαξα. Σαν να πέφτει μαύρο. Ξαφνικά δεν ξέρω ούτε που πηγαίνω, ούτε από που ξεκίνησα, ούτε ποια είμαι. Τίποτα. Μαύρο» πρόσθεσε η δημοσιογράφος. «Αν με ρωτήσουν ποια είμαι, δεν ξέρω να απαντήσω, για αυτό έχω βάλει και σε διάφορα σημεία καρτελάκι με τα στοιχεία μου», συμπλήρωσε η Ρένα Κουβελιώτη. «Αυτό που μένει να βρούμε είναι το αίτιο, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε και την κατάλληλη θεραπεία για να σταματήσουμε τις εκφυλιστικές αλλοιώσεις αυτές», σημείωσε για την αντιμετώπιση της κατάστασής της.

H Ρένα Κουβελιώτη έχει γράψει βιβλίο για τη μάχη της με τη συρρίκνωση εγκεφάλου. Το βιβλίο «Θα μ’ αγαπάς όταν δε θα σε θυμάμαι;» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιανός. «Ένα πρωινό μου είπανε πως σύντομα θα σωπάσει μνήμη, το θησαυροφυλάκιο μου, το απόσταγμα του Εγώ. Αν ήμουν μόνη στη ζωή μπορεί και να μη με ένοιαζε, τώρα όμως», αναφέρει η Ρένα Κουβελιώτη στον πρόλογο του βιβλίου της. Ο λόγος που το έγραψε είναι τα παιδιά της, στα οποία με αυτόν τον τρόπο αφηγείται τη ζωή της προετοιμάζοντάς τα για το μέλλον,

«Ακόμα κι αν δεν θα σε θυμάμαι, να ξέρεις πως σε αγάπησα τόσο πολύ που φτάνει για να καλύψει δέκα ζωές σου και άλλες τόσες δικές μου. Θέλω να μου υποσχεθείς πως αν δεν μπορώ να αυτοεξυπηρετηθώ, θα φροντίσεις να πάω σε κάποιον ειδικό χώρο, σε ένα σπίτι με ανθρώπους που έχουν αντίστοιχα προβλήματα. Μη σου περάσει ούτε μια στιγμή από το μυαλό πως η ψυχή μου δεν θα αισθανθεί τον εγκλωβισμό σου. Ακόμα κι αν το μυαλό μου κοιμηθεί, η ψυχή μου – καθότι μεγάλη αλήτισσα – θα τα αισθάνεται όλα σε διαβεβαιώ. Έτσι αν νιώσω πως σκλαβώνεσαι εξαιτίας μου, θα μαραθώ, θα πεθάνω», αναφέρει στο βιβλίο της. Όχι δεν κλαίω, εσύ κλαις.