CELEBRITIES

Η Μιμή Ντενίση απαντά απολαυστικά στο ενδεχόμενο ενός τρίτου γάμου: «Νυφικά έχω, σπίτια έχω, άντρα δεν έχω»

Papadakis Press Γιώργος Παπαδάκης

Η Μιμή Ντενίση βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Direct που παρουσιάζει ο Τάκης Χατζής στον Alpha. Η ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας μίλησε για όλα με τον δημοσιογράφο, από το online θέατρο και την κόντρα της με τον Λάκη Λαζόπουλο, μέχρι τη σχέση της με την κόρη της Μαριτίνα, τους έρωτες της ζωής της και τους γάμους που έκανε στο παρελθόν. Η Μιμή Ντενίση εμφανίστηκε ανοιχτή στο ενδεχόμενο ένος τρίτου γάμου κι έκλεισε την κουβέντα με την πιο κωμική ατάκα γι’ αυτό.

Η Μιμή Ντενίση αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από θεατρικούς παραγωγούς και καλλιτέχνες να συντηρήσουν την εποχή την επαφή του θεατρόφιλου κοινού με το θέατρο. Όπως είπε η ίδια διαφωνεί με το διαδικτυακό θέατρο. «Είμαστε στο μηδέν, γιατί τα θέατρα είναι κλειστά από το Μάρτιο. Εγώ έχω μεγάλη καριέρα, έχω να ζήσω αλλά δεν μπορώ να μην σκέφτομαι αυτούς που δεν έχουν να ζήσουν. Είμαι εναντίον του live streaming, στο θέατρο. Το θέατρο είναι τέχνη. Και αν γίνεται πρέπει να γίνεται σωστά», εξήγησε η Μιμή Ντενίση. «Γενικά είμαι εναντίον. Το θέατρο είναι μια ανθρωποκεντρική τέχνη, γι αυτό και δεν πεθαίνει ποτέ. Είμαι υπέρ του να πληρώνονται οι ηθοποιοί. Όλα τσάμπα για τους φτωχούς δεν γίνεται. Τώρα υπάρχει κοινοτική οδηγία», συμπλήρωσε η Μιμή Ντενίση για το θέμα.

Η Μιμή Ντενίση έχει πλέον φιλικότατες σχέσεις με τον Λάκη Λαζόπουλο

Όταν η κουβέντα ήρθε στην μεγάλη κόντρα που είχε στο παρελθόν με τον Λάκη Λαζόπουλο, η Μιμή Ντενίση αποκάλυψε ότι πλέον η σχέση τους είναι φιλικότατη. «Τα άκουγα χρόνια. Στηριζόταν στην εργασία που κάνει ο άνθρωπος. Η σάτιρα έχει κάποιους πρωταγωνιστές. Ένας στην Αγγλία είχε τη βασίλισσα Ελισάβετ, εμένα με είχε ο Λάκης. Τώρα μιλάμε μια χαρά είμαστε, η σχέση μας είναι φιλικότατη. Με ενόχλησε μόνο όσες φορές δεν μίλησε για μένα αλλά ανέφερε το παιδί μου ή τη μάνα μου. Κανείς δεν θέλει τα οικογενειακά του, αυτό απαγορεύεται. Εγώ έχω πάει σε παράστασή του και θα ξαναπάω», σημείωσε χαρακτηριστικά η Μιμή Ντενίση.

Και θέλω να σε ενημερώσω ότι πριν την ιστορική συμφιλίωση της Δέσποινας Βανδή και της Άννας Βίσση είχε προηγηθεί κι εκείνη της Μιμής Ντενίση με τον Λάκη Λαζόπουλο. Η on camera συνάντηση είχε γίνει στην πρεμιέρα της παράστασης «Χτυποκάρδια στο θρανίο» που σκηνοθετούσε εκείνος.

Ο Václav Havel και τα μυαλά που ερωτεύεται η Μιμή Ντενίση

Η Μιμή Ντενίση ερωτήθηκε για τη σχέση της με τον Τσέχο θεατρικό συγγραφέα, ακτιβιστή και πρώην πρόεδρο της Τσεζοσλοβακίας Václav Havel, για τον οποίο δήλωσε ότι ήταν μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του 20στου αιώνα. Όπως είπε η σχέση τους ξεκίνησε από το θέατρο και έπειτα έγινε ερωτική.

Μιμή Ντενίση O Vaclav Havel το 1989. / Associated Press Photo / ⓒ 2021 Antonin Novy
O Vaclav Havel το 1989.

«Εγώ τον γνώρισα θεατρικά καταρχήν. Του ζήτησα ένα σπουδαίο έργο που είχε γράψει για να το παίξω στο θέατρο. Άλλο μετά αν εξελίχθηκε διαφορετικά», σημείωσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μεγάλες προσωπικότητες που γνώρισε μέσω εκείνου στη διάρκεια της σχέσης τους, όπως ο Milan Kundera αλλά και ο συμμαθητής του Havel, Milos Forman.

«Το μυαλό με κάνει να ερωτεύομαι. Δεν μπορώ να ερωτευτώ χαζό, το ωραίος δεν με νοιάζει», είπε η Μιμή Ντενίση. «Είχα άντρες και συζύγους πανέμορφους, αλλά ας πούμε ο Havel δεν ήταν ωραίος, ήταν όμως γοητευτικός. Είχε τέτοια πνευματικότητα που να τη βράσω την ομορφιά. Εγώ είχα έναν πολύ πνευματικό και πολύ πνευματώδη πατέρα και νομίζω τα κορίτσια επηρεάζονται από αυτό», σημείωσε η Μιμή Ντενίση για το κεφάλαιο έρωτας.

Το κυνήγι του έρωτα

«Δεν είμαι από τις γυναίκες που κυνηγούσα ποτέ τους άντρες. Μπορεί να αρχίσω τώρα δεν ξέρω. Δεν μου έχει τύχει να θέλω κάποιον και να μην ανταποκρίνεται, λόγω του χαρακτήρα μου. Αν δεν δω κάπως στο μάτι τους άλλου ότι κάπως τον ενδιαφέρω τον άλλον δεν πάω να σπάσω τα μούτρα μου», εξήγησε στη συνέχεια. «Κανένας δεν με κοιτάει με ενδιαφέρον, οπότε δεν πηγαίνω. Με έχουν δει τώρα σαν γραμματόσημο», είπε με χιούμορ η Μιμή Ντενίση. Η ίδια άλλωστε το είχε δηλώσει και νωρίτερα: «Εγώ είμαι κωμωδία, βγαίνει από μέσα μου. Μη βλέπετε που παίζω τις ηρωίδες». Και το απέδειξε και αργότερα στην κουβέντα.

Μια ζωή με 2,5 γάμους και τη Μαριτίνα

Η Μιμή Ντενίση παντρεύτηκε δύο φορές στη ζωή της, τον Γιάννη Φέρτη και τον Σωτήρη Πολύζο. Η ίδια υπολογίζει ότι έχει κάνει 2,5 γάμους όπως είπε, αφού με τον Αντώνη Τρίτση είχε προγραμματιστεί ο γάμος τους πριν φύγει εκείνος ξαφνικά από τη ζωή. «Έκανα έναν γάμο με τον Φέρτη, μετά εμφανίστηκε ο Τρίτσης και δεν μου έδινε διαζύγιο ο Γιάννης. Τον Αντώνη τον αρραβωνιάστηκα, δεν πρόλαβα να τον παντρευτώ. Βγήκαν οι άδειες γάμου, έφτιαξα το νυφικό και σε μια εβδομάδα πέθανε», σημείωσε η Μιμή Ντενίση.

Μιμή Ντενίση Η Μιμή Ντενίση και ο Γιάννης Φέρτης. / Papadakis Press / Γιώργος Κουκούλης
Η Μιμή Ντενίση και ο Γιάννης Φέρτης.

«Από τους ανθρώπους της ζωής μου, ο Τρίτσης ήταν από τους ανθρώπους της ζωής μου ήταν αυτός που είχα τις περισσότερες ομοιότητες. Ήταν κι αυτός του διαβάσματος, της τόλμης, τους προχωρήματος, ήταν κοσμοπολίτης. Και τον άφηνα ελεύθερο και με άφηνε ελεύθερη», συνέχισε η Μιμή Ντενίση.

«Μετά παντρεύτηκα το Σωτήρη τον Πολύζο. Και παρά το γεγονός ότι χωρίσαμε είναι οικογένειά μου, είναι σαν μπαμπάς της Μαριτίνας είναι πάντα μαζί μας», τόνισε η ηθοποιός. Μιλώντας για τη Μαριτίνα νωρίτερα στη συνέντευξή της είχε αποκαλύψει ότι είναι πολύ υπερήφανη για την κόρη της. «Έχει πάρα πολύ προσωπικότητα. Μέχρι τα 14 ήταν αγγελούδι, από τότε μέχρι τα 17 με πέθανε, δεν άκουγε τίποτα. Ήμουν η χειρότερη, δεν άκουγε τίποτα. Της έλεγα δεν πρέπει να φάμε αυτό μου έλεγε και τι κατάλαβες που είσαι λεπτή, μόνη σου είσαι», σημείωσε γελώντας. «Τώρα βλέπω μια άλλη κατάσταση, έγινε άριστη στο Πανεπιστήμιο και είναι πολύ πιο πειθαρχημένη από εμένα και μαγειρεύει τρομερά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μιμή Ντενίση θα παντρευόσουν ξανά;

Όσο για την προσωπική της ζωή σήμερα και το ενδεχόμενο ενός ακόμα γάμου, η Μίμη Ντενίση σημείωσε: «Εξαρτάται. Δεν έχω λόγο για γάμο. Ο γάμος είναι ένας θεσμός που γίνεται όταν είσαι νέος κι αν θέλεις να κάνεις παιδία. Αν το θέλει ο σύντροφός μου. Κάτσε να βρω πρώτα τον σύντροφο. Δεν υπάρχει τώρα», τόνισε η ηθοποιός και συγγραφέας. Κι έπειτα μας έδειξε τι θα πει «εγώ είμαι κωμωδία». «Εγώ φορέματα, σπίτια, νυφικά έχω από όλα, τον άντρα δεν έχω», είπε. Και γέλασε κι είμαι σίγουρη πώς γέλασες κι εσύ.