CELEBRITIES

Η Μελίνα Ασλανίδου ξέσπασε για τα αρνητικά σχόλια σχετικά με την εμφάνισή της

NDP Photo Agency

Είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα στην βιομηχανία του θεάματος. Τα είπε και η Taylor Swift στο Miss Americana. Όχι ότι συγκρίνονται τα μεγέθη αλλά συγκρίνεται η θέση. Η Μελίνα Ασλανίδου ξέσπασε ενάντια στους επικριτές της και τα αρνητικά σχόλια που έχει δεχθεί ειδικά τα τελευταία χρόνια όταν ξεκίνησε να συμμετέχει σε talent show. Τα σχόλια αφορούσαν την εμφάνισή της. Το μακροσκελές της post είναι μία οριστική απάντηση σε όλα αυτά. Ανάμεσα στις λέξεις του κρύβει μια μεγάλη αλήθεια.

«Δεν με αγγίζουν τα σχόλια όχι. Δικιά μου είναι η ζωή και μου ανήκει, που λέει και ο φίλος μου ο Πασχάλης Τερζής. Όταν εκτίθεσαι θα ακούσεις. Βέβαια έχουν ειπωθεί και πολύ σκληρά πράγματα για μένα, αλλά δεν πειράζει. Είμαι εξελιγμένη μορφή, δεν πρόκειται να καταπιώ κανένα κώνειο. Έτσι θέλω να ζω. Είναι επιλογή να θέλεις να ζεις καλά. Είναι επιλογή να θες να είσαι χαρούμενος και υγιής», έγραψε ως εισαγωγή στην ανάρτησή της στο Facebook η Μελίνα Ασλανίδου.

Να σου θυμίσω ότι εκτός από τα πολλά σχόλια των χρηστών του Twitter σχετικά με τις εμφανίσεις της Μελίνας Ασλανίδου στο “X- Factor”, πρόσφατα υπήρξε και δημόσιος σχολιασμός εν είδη σάτιρας, εκ μέρους του Τάκη Ζαχαράτου για την εικόνα της. Ο Τάκης Ζαχαράτος καλεσμένος στο κυπριακό “Louis Night Show”, είπε πως η Μελίνα Ασλανίδου έχει προκαλέσει έλλειψη υαλουρονικού στην αγορά.

Η αρχή των σχολίων

«Τα σχόλια άρχισαν με την είσοδό μου στην τηλεόραση, όμως ξέρεις τι έγινε; Εγώ είχα αγωνία να είμαι έντιμη και σωστή με τα παιδιά που έκρινα και αφέθηκα στην ομάδα που δούλευε για μένα, για τα μαλλιά, τα ρούχα, το μακιγιάζ. Κάθε φορά υπήρχε η αγωνία να κάνουμε κάτι άλλο, κι εμένα μ’ αρέσουν τα πειράματα, αφηνόμουν. Κατά συνέπεια, όλο αυτό ήταν πολύ καινούριο για μένα και δεν ήξερα να το διαχειριστώ σωστά. Από την άλλη, όμως, νιώθω πως και οι συνεργάτες μου προσπάθησαν και έβγαλαν το καλύτερο αποτέλεσμα και στο “Voice” και στο “X-Factor”», έγραψε στη συνέχεια η Μελίνα Ασλανίδου.

Τηλεόραση, ο μαγικός χώρος του φαίνεσθαι. Ο εκ των πραγμάτων χώρος της εικόνας που δεν συγχωρεί ψεγάδια και δεν τον ενδιαφέρει κανένα παραμέσα. Μόνο το έξω μετράει. Τουλάχιστον αυτό βίωσε η Μελίνα Ασλανίδου.

Η μάχη με την ματαιοδοξία

Η ίδια έκλεισε την ανάρτησή της στο Facebook μιλώντας για τη σχέση που έχει η ίδια με την εικόνα της. Η ματαιοδοξία και η υπερβολή το θέμα της. Η Μελίνα Ασλανίδου τα διαχειρίζεται και τα δύο, όπως είπε.

«Το κομμάτι της ματαιοδοξίας το κουμαντάρω. Κοιτάω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και του λέω “ξεκόλλα, πάρ’το αλλιώς” και του δίνω 5-6 σφαλιάρες για να συνέλθει. Προσέχω τη διατροφή μου, γυμνάζομαι, φροντίζω το δέρμα μου να είναι σωστά ενυδατωμένο, κάνω θεραπείες. Με φροντίζω για να με έχω καλά. Σε βαθμό υπερβολής δεν κάνω τίποτα», είπε κι έκλεισε το post της.

Πίσω από τις λέξεις κανένας Αλέξης. Μόνο η κοινωνία

Αυτά που δεν διαβάζεις είναι τα πιο ουσιαστικά. Κι είναι δύο. Το πρώτο είναι πως αυτή βιομηχανία απαιτεί από τις γυναίκες να επαναφευρίσκουν συνέχεια τον εαυτό τους και να αλλάζουν την εμφάνισή τους, να αλλάζουν χτενίσματα, make up και ρούχα σαν να μην υπάρχει αύριο. Να παραμένουν νέες και ωραίες με κάθε τίμημα. Να μένουν στα ίδια κιλά που τις γνώρισες. Να χωρούν μέσα σε κάθε κουτάκι που η κοινωνία έφτιαξε για εκείνες.

Η Μελίνα Ασλανίδου ήταν στο “X Factor”. Πόσες φορές είδες τον Γιώργο Θεοφάνους, τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο και τον Χρήστο Μάστορα να επανεφευρίσκουν την εικόνα τους προκειμένου να μείνουν επίκαιροι, προκειμένου να κερδίζουν την αποδοχή του κόσμου; Πόσες φορές θυμάσαι την Μελίνα Ασλανίδου ή και την παρουσιάστρια Δέσποινα Βανδή να το κάνουν; Νομίζω κατάλαβες τι εννοώ.

Το δεύτερο είναι ότι απέναντι στα αρνητικά σχόλια που δεν αφορούν τη δουλειά κάποιου αλλά την εικόνα του και την αυτοδιάθεσή του, δεν θα έπρεπε να χωρά καμία απολογία. Θα έπρεπε να απολογούνται όσοι ασχολούνται με το κουκούλι, το κέλυφος και κατά πόσο αυτό είναι κοινωνικά αποδεκτό. Κι όμως η Μελίνα Ασλανίδου ένιωσε την ανάγκη να εξηγηθεί. Να μιλήσει σε αγνώστους για το αν προσέχει τη διατροφή της, αν κάνει αισθητικές θεραπείες. Να δώσει λογαριασμό. Μία ημέρα, ελπίζω ότι όλες μας θα ξέρουμε ότι δεν χρειάζεται. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας αγαπάμε λίγο περισσότερο, να εξαρτώμαστε λίγο λιγότερο από γνώμες άλλων. «Δικιά μου είναι η ζωή και μου ανήκει» όπως είπε ο Πασχάλης Τερζής. «Προσωπική επιλογή» που λέει και η Μελίνα Ασλανίδου, πώς θα τη ζήσεις.