CELEBRITIES

Η μαμά της Ariana Grande τα βάζει με τον Elon Musk για έναν πολύ καλό λόγο. Όχι, δεν είναι για το όνομα του μωρού

AP Photo Susan Walsh

Πριν από λίγο καιρό, τον Μάρτιο συγκεκριμένα, ο Elon Musk, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας πίσω από τα αυτοκίνητα Tesla είχε χαρακτηρίσει τον πανικό γύρω από τον κορονοϊό, «ηλιθιότητα» στο Twitter. Θα πίστευες ότι καθώς ο κορονοϊός έχει πλέον σκοτώσει πάνω από 230.000 ανθρώπους στον πλανήτη, θα είχε καταπιεί τη γλώσσα του. Ίσως σε κάποια άλλη περίπτωση κάτι τέτοιο να συνέβαινε. Όχι όμως στην περίπτωση του Elon Musk που μόλις έγινε πατέρας του 6ου αγοριού του, στο οποίο μάλλον έδωσε το χειρότερο όνομα στην ιστορία των ονομάτων.

Όσο οι μέρες περνούσαν η Tesla έκανε δωρεά συστήματα εξαερισμού και λέμε, κάτι θα κατάλαβε και ο Elon Musk. Αμ δε. Πριν από λίγες εβδομάδες ξεκίνησε να μοιράζεται με τον κόσμο άρθρα που αμφισβητούσαν την αναγκαιότητα του lockdown και εξυμνούσαν την πληρωμένη με αίμα ελευθερία των Αμερικανών που τώρα στερούνταν υπό την απειλή ενός ιού. Βασικά υπό τις οδηγίες ειδικών και πολιτικών που άλλοι χρήστες του Twitter αποκαλούσαν πουλημένους και ο Elon Musk συμφωνούσε μαζί τους.

Και εντάξει, θα πεις, οι απόψεις είναι προσωπικές. Δεν οφείλουν όλοι να συμφωνούν με τις επιστημονικές αλήθειες. Αλλά όταν μιλάμε για έναν άνθρωπο που συντάσσεται (και κερδοφορεί) με την τεχνολογία και την επιστήμη, τότε κάτι μοιάζει τουλάχιστον υποκριτικό. Το κρεσέντο των απόψεων του Elon Musk για τον κορονοϊό ήταν ένα tweet με τέσσερις λέξεις: «Ελευθερώστε την Αμερική τώρα». Και για έναν άνθρωπο με 34,4 εκατομμύρια followers αυτή είναι μια δήλωση με πολύ μεγάλο αντίκτυπο.

Περισσότεροι από 320.000 λογαριασμοί στο Twitter έκαναν like στη δήλωση του Elon Musk. Μάλλον αυτοί οι λογαριασμοί θεωρούν ότι τον κορονοϊό, που συνεχίζει να σαρώνει τον πλανήτη αλλάζοντας τις ζωές ολόκληρων πληθυσμών για πάντα, τον παραπήραμε σοβαρά. Όπως το νόμιζε και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Borris Johnson κάποτε, λίγο πριν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο στην Βρετανία. Όπως το νόμιζε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, που εν συνεχεία κατηγόρησε την Κίνα και τον Π.Ο.Υ. για τη δική του ολιγωρία.

Η απάντηση της μαμάς της Ariana Grande στον Elon Musk

Ένας influential λογαριασμός όμως, είπε να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Ο λογαριασμός ανήκει στην Joan Grande, μητέρα της Ariana Grande, που ακολουθούν 400.000 άτομα. Η Joan Grande έχει βάλει σκοπό στη ζωή της να απαντά σε κάθε δημόσιο πρόσωπο που εκφράζει λαϊκιστικές, ακραίες απόψεις. Και το έκανε και τώρα.

«Πόσο απίστευα ανεύθυνο εκ μέρους σου είναι αυτό. Και νομίζεις ότι είσαι πρόσωπο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Είσαι μία ντροπή. Και τώρα πρέπει να ξεφορτωθώ τα Tesla μου. Ας είναι. Και για να μην το ξεχάσω, κι εσύ προφανώς δεν είσαι τόσο έξυπνος», έγραψε η Joan Grande απαντώντας στο tweet του Elon Musk. Και αν αυτή ήταν μια live, πρόσωπο με πρόσωπο συζήτηση, κάπου εκεί θα συνέβαινε το mic drop.

Η επιβεβαίωση για το πιο παράξενο όνομα του κόσμου

Κι όμως το X Æ A-12 δεν ήταν κάποιο παράξενο αστείο εκ μέρους του Elon Musk και της συντρόφου του Grimes. Είναι το πραγματικό όνομα που θα πάρει το παιδί τους. Εμείς λυπόμαστε από τώρα όλους του υπαλλήλους που θα χρειαστεί να βγάλουν στο μέλλον όλα τα πιστοποιητικά που θα του χρειαστούν. Γιατί ο ίδιος ως γιος του real life Tony Stark, μάλλον δεν θα χρειαστεί να μπλεχτεί ποτέ προσωπικά με τη γραφειοκρατία.

Μάλιστα το όνομα αυτό έχει και εξήγηση, δεν ήταν τυχαία γράμματα και αριθμοί τοποθετημένοι δίπλα δίπλα. Κι ας το νόμιζα εγώ, γιατί είμαι αφελής μάλλον. Ή τουλάχιστον είμαι ο απλός κόσμος που δεν είναι ο Elon Musk και η Grimes.

Η Grimes εξήγησε το όνομα του γιου τους, αποκωδικοποιώντας το γράμμα γράμμα. Γιατί ας μη γελιόμαστε, το όνομα είναι σαν password για το email σου. «Το X είναι ο άγνωστος παράγοντας», έγραψε στο Twitter η νέα μητέρα. «”Æ” είναι το προφερόμενο Ai (αγάπη η/και τεχνητή νοημοσύνη) στη γλώσσα των ξωτικών. “A-12” είναι ο πρόδρομος του SR-17 (το αγαπημένο μας αεροσκάφος). Δεν έχει όπλα, δεν έχει αμυντικούς μηχανισμούς, μόνο ταχύτητα. Είναι πολύ καλό στη μάχη αλλά όχι βίαιο). “A” για το Archangel, το αγαπημένο μου τραγούδι. “12” στο κινέζικο ζώδιο του Μεταλικού Αρουραίου», ολοκλήρωσε την αποκωδικοποίησή της.

Θα κλείσω επικαλούμενη τον αγαπημένο μου Λιβανέζο ποιητή Khalil Gibran. Στον Προφήτη του έλεγε «Τα παιδιά μας δεν είναι δικά μας». Δεν ξέρω αν το έχουν διαβάσει ο Elon Musk και η Grimes αλλά ίσως θα έπρεπε να το κάνουν. Πριν αντιμετωπίσουν το επόμενο παιδί τους ως συλλογή των αγαπημένων τους πραγμάτων.