CELEBRITIES

Η Linda Evangelista αποκαλύπτει τη μόνιμη παραμόρφωσή της από αισθητική επέμβαση. «Δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου»

© 2022 Brad Barket/Invision/AP IMAGES

«Στους ακολούθους μου που αναρωτιούνται γιατί δεν δουλεύω, ενώ οι καριέρες των συναδέλφων μου απογειώνονται, ο λόγος είναι ότι έχω παραμορφωθεί βίαια από τη διαδικασία του CoolSculpting (σ.σ. αναφέρει το όνομα της κλινικής), που έκανε το αντίθετο από αυτό που υποσχέθηκε. Αύξησε, δεν μείωσε τα λιποκύτταρά μου και με άφησε μόνιμα παραμορφωμένη ακόμα κι αφού υποβλήθηκα σε δύο επώδυνες, ανεπιτυχείς χειρουργικές διορθωτικές επεμβάσεις», ήταν τα πρώτα λόγια της Linda Evangelista, όταν αποφάσισε να μοιραστεί δημόσια τον δικό της γολγοθά.

Η Linda Evangelista, λοιπόν, είχε μιλήσει μέσα από την ανάρτησή της στο Instagram για όσα έκρυβε 5 χρόνια. Για τις μόνιμες παραμορφώσεις στο πρόσωπο και το σώμα που της άφησε η θεραπεία CoolSculpting και για τη μήνυση στην οποία είχε προβεί. «Ανέπτυξα Παράδοξη υπερπλασία του λιπώδους ιστού (PAH)», ανέφερε η Linda Evangelista, αποκαλύπτοντας μία από τις σπανιότερες παρενέργειες της κρυολιπόλυσης.

«Με αυτήν τη μήνυση επιδιώκω να ξεφορτωθώ τη ντροπή και να μιλήσω δημόσια για την ιστορία μου. Είμαι τόσο κουρασμένη από το να ζω έτσι. Θέλω να βγω από το σπίτι μου με το κεφάλι ψηλά, παρόλο που δεν μοιάζω με τον εαυτό μου πια», κατέληξε η Linda Evangelista και πλέον κάνει ένα βήμα παρακάτω και αποκαλύπτει τον νέο της εαυτό, έτσι ακριβώς όπως ακριβώς είναι το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η Linda Evangelista αποκαλύπτει τον καινούργιο της εαυτό έπειτα από 6 χρόνια ντροπής και απομόνωσης

Με τον τίτλο Αυτός είναι ο εφιάλτης της αισθητικής μου επέμβασης, λοιπόν, η Linda Evangelista ξεγυμνώνεται από κάθε ντροπή και μιλάει αποκλειστικά στο People για τη μάχη που δίνει ώστε να κερδίσει πίσω την παλιά ζωή της, μετά από τις επιπλοκές που προκάλεσε η αισθητική της επέμβαση. Οι φωτογραφίες που συνόδευσαν τη συνέντευξη, είναι αποκαλυπτικές.

Όπως αποκάλυψε η ίδια στο People, ο αγώνας της ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν αποφάσισε να κάνει μήνυση εναντίον της Zeltiq Aesthetics Inc., μητρικής εταιρείας του CoolSculpting. Η Linda Evangelista ζήτησε αποζημίωση 50 εκατ. δολαρίων, δεδομένου του ότι ήταν αδύνατον να επιστρέψει στα επαγγελματικά της καθήκοντα από τότε που υποβλήθηκε σε 7 συνεδρίες CoolSculpting σε ιατρείο δερματολόγου. Η χρονική περίοδος ορίζεται από τον Αύγουστο του 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2016.

«Μου άρεσε να βρίσκομαι πάνω στην πασαρέλα. Τώρα φοβάμαι να συναντήσω κάποιον που ξέρω. Δεν μπορώ να ζήσω πια έτσι, κρυμμένη από όλους και γεμάτη από ντροπή. Απλώς δεν μπορούσα να ζήσω άλλο αυτό το μαρτύριο. Είμαι πρόθυμη να μιλήσω επιτέλους». Τελικά, έτσι κι έγινε.

Η στιγμή που η Linda Evangelista ήρθε για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την αλήθεια

Οι παρενέργειες της θεραπείας ξεκίνησαν να εμφανίζονται σταδιακά, με αποτέλεσμα η Linda Evangelista να ρίχνει το φταίξιμο στον εαυτό της. Στη διάρκεια αυτών των μηνών, λοιπόν, δημιουργήθηκαν εξογκώματα στο πηγούνι, τους μηρούς και την περιοχή του σουτιέν. Ενώ αυτές οι περιοχές θα έπρεπε να συρρικνώνονται, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Αυξήθηκαν, σκλήρυναν και μούδιασαν.

«Προσπάθησα να το διορθώσω μόνη μου, νομίζοντας ότι κάνω κάτι λάθος», εκμυστηρεύτηκε Linda Evangelista που ξεκίνησε εντατική δίαιτα και γυμναστική. «Έφτασα σε σημείο που δεν έτρωγα καθόλου. Νόμιζα ότι τρελαίνομαι», πρόσθεσε η ίδια.

Μην μπορώντας να δώσει λύση στο πρόβλημά της, η Linda Evangelista απευθύνθηκε τελικά στον γιατρό της, τον Ιούνιο του 2016, ο οποίος της αποκάλυψε την πραγματική αιτία των εξογκωμάτων στο σώμα της. «Έβγαλα τη ρόμπα μου. Σπάραζα στο κλάμα, και του λέω, “Δεν έχω φάει, λιμοκτονώ. Τι κάνω λάθος;”. Όταν μου διέγνωσε παράδοξη υπερπλασία λιπώδους ιστού (PAH), του λέω, “Τι στο διάολο είναι αυτό;”. Και μου είπε ότι καμία δίαιτα και καμία άσκηση δεν πρόκειται να το διορθώσει», ανέφερε η ίδια χαρακτηριστικά, περιγράφοντας τη στιγμή που ήρθε για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την αλήθεια.

Η παράδοξη υπερπλασία λιπώδους ιστού είναι μια σπάνια παρενέργεια που συμβαίνει σε ποσοστό λιγότερο του 1% των ασθενών που υποβάλλονται στη θεραπεία CoolSculpting. Σε αυτήν την περίπτωση, η διαδικασία κρυολιπόλυσης προκαλεί τελικά τη διόγκωση και όχι τη συρρίκνωση των περιοχών που έχει εφαρμοστεί.

Η διαμάχη με την CoolSculpting

Από εκεί κι έπειτα, ο δρόμος της δικαιοσύνης ήταν, τελικά, μονόδρομος για τη Linda Evangelista. Σε επικοινωνία του με το περιοδικό People, ο εκπρόσωπος της CoolSculpting επεσήμανε ότι η θεραπεία «έχει μελετηθεί καλά με περισσότερες από 100 επιστημονικές δημοσιεύσεις και πάνω από 11 εκατομμύρια θεραπείες παγκοσμίως».

Από τη δική της πλευρά, η Linda Evangelista ισχυρίζεται πως σε επικοινωνία που είχε ο γιατρός της με την CoolSculpting σχετικά με τις παρενέργειες, η εταιρία προθυμοποιήθηκε να «επανορθώσει», ενώ μάλιστα διαβεβαίωσε πως θα κάλυπτε η ίδια τα έξοδα της λιποαναρρόφησης με χειρουργό της επιλογής της. Έναν ειδικό στον οποίο είχαν απευθυνθεί παρελθοντικά, για την αντιμετώπιση ίδιας επιπλοκής.

Στη μηνυτήρια αναφορά της, η Linda Evangelista αναφέρει ότι την παραμονή της λιποαναρρόφησης, πληροφορήθηκε από τη Zeltiq ότι θα κάλυπτε τα έξοδα του χειρουργείου μόνο εάν η ίδια υπέγραφε συμφωνία εχεμύθειας, κάτι που εν τέλει αρνήθηκε. Η πρώτη από τις 2 χειρουργικές επεμβάσεις λιποαναρρόφησης (για τις οποίες αναφέρει πως δεν πλήρωσε) σε όλο το σώμα της πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2016.

«Δεν κοιτάζομαι στον καθρέφτη. Δεν μου μοιάζει καν»

Ένας νέος κύκλος βασανιστηρίων ξεκίνησε για τη Linda Evangelista όταν η η χειρουργική επέμβαση ολοκληρώθηκε και για 8 εβδομάδες αναγκαζόταν να φοράει ρούχα συμπίεσης, ζώνες και ιμάντα στο πηγούνι, υπό τον φόβο επιστροφής της PAH. Τελικά, ο φόβος πήρε σάρκα και οστά, ακόμη και μετά τη δεύτερη λιποαναρρόφηση, στην οποία υποβλήθηκε τον Ιούλιο του 2017.

«Η κατάστασή μου δεν βελτιώθηκε ούτε στο ελάχιστο. Τα εξογκώματα έγιναν σκληρά. Αν περπατήσω χωρίς κορσέ με φόρεμα, θα συγκαώ σε σημείο που σχεδόν θα αιμορραγώ. Γιατί δεν είναι μαλακό λίπος», αποκάλυψε η Linda Evangelista, προσθέτοντας ότι η στάση του σώματός της έχει επίσης επηρεαστεί επειδή πλέον αδυνατεί να ακουμπήσει τα χέρια της στο πλάι. «Δεν νομίζω οι σχεδιαστές να θέλουν να με ντύσουν έτσι», είπε χαρακτηριστικά η ίδια, δείχνοντας το εξόγκωμα κάτω από το μπράτσο της. «Δεν κοιτάζομαι στον καθρέφτη. Δεν μου μοιάζει καν».

«Γιατί νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε αυτά τα πράγματα; Πάντα ήξερα ότι θα γεράσω»

Σήμερα και ύστερα από 6 πλέον χρόνια – μέσα στα οποία η προσωπική και η επαγγελματική της ζωή άλλαξαν συλλήβδην-, η ανάκτηση της χαμένης της αυτοπεποίθησης είναι ανάμεσα στις προτεραιότητές της. «Γιατί νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε αυτά τα πράγματα; Πάντα ήξερα ότι θα γεράσω. Και ξέρω ότι υπάρχουν πράγματα που περνάει ένα σώμα. Απλά δεν πίστευα ότι θα έδειχνα έτσι. Δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου σωματικά, αλλά δεν με αναγνωρίζω πια ούτε ως άτομο. Αυτή (και εννοεί το supermodel Linda Evangelista) έχει χαθεί», συλλογίζεται η ίδια.

«Ελπίζω να μπορέσω να απαλλαγώ από τη ντροπή και να βοηθήσω άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εμένα. Αυτός είναι ο στόχος μου. Δεν πρόκειται να κρυφτώ άλλο», είπε χαρακτηριστικά στο People.