CELEBRITIES

Η Κατερίνα Καινούργιου έγινε (δικαίως) έξαλλη με τον Άγγελο Μπράτη

Instagram.com/katken85

Ο Άγγελος Μπράτης παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα μετά το τέλος του GNTM 4. Ανάμεσα στις ερωτήσεις που δέχτηκε ήταν και μία για τα νούμερα τηλεθέασης του GNTM. Η απάντησή του ήταν άμεση και έντονη. Κι ήταν και το περιεχόμενο της απάντησης και η έντασή της που έκανε την Κατερίνα Καινούργιου να αντιδράσει μετά την προβολή του video.

«Τα νούμερα τηλεθέασης δεν με επηρεάζουν, όπως δεν με επηρεάζουν οι πωλήσεις, όπως δεν με επηρεάζει η γνώμη μιας κυρίας που δεν έχει φορέσει ολομέταξα φορέματα και ψωνίζει από τα καλάθια. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα», είπε ο Άγγελος Μπράτης και το μάγκωμα στο πλατό της εκπομπής Super Κατερίνα φάνηκε, μέσα από το πλάνο στην Κατερίνα Καινούργιου και τους συνεργάτες της που παρακολουθούσαν τις δηλώσεις.

«Κάποιος βλέπει κάποιον να βρίζει έναν άλλο ενώ κάνουν κάτι άχρηστο κι αυτό κάνει 50%. Και δεν ξέρουν ποιος είναι ο Alexander McQueen και ποιος είναι ο Pollock ή πιστεύουν ότι εγώ θέλω να γίνω ζωγράφος και δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι απλά ένα παιχνίδι με χρώματα που σου λέει “Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο και σταμάτα να σκέφτεσαι όπως οι άλλοι γιατί είναι πάρα πολύ βαρετοί γι’ αυτό χρειάζεσαι εμάς που είμαστε δημιουργοί». Όχι δεν με ενδιαφέρουν τα νούμερα δεν με ενδιέφεραν ποτέ, αλλιώς δεν θα έκανα αυτά που κάνω. Θα έκανα strapless φορέματα για ψεύτικα στήθη με πλαϊνές ραφές. Αλλά δεν τα κάνω», συμπλήρωσε ο Άγγελος Μπράτης και η Κατερίνα Καινούργιου είχε πλέον πάρει «φωτιά» στο studio της εκπομπής.

Η Κατερίνα Καινούργιου πρώτη φορά βλέπει τον Άγγελο Μπράτη «υπερόπτη και απαξιωτικό»

Η Κατερίνα Καινούργιου σχολίασε στη συνέχεια τα λεγόμενα του Άγγελου Μπράτη, χωρίς να κρύψει την απογοήτευσή της για όσα άκουσε. «Συγγνώμη, μου είναι πάρα πολύ συμπαθής ο Άγγελος Μπράτης. Με έχει συγκινήσει ουκ ολίγες φορές με τις συνεντεύξεις του, έχει μια απίστευτη ευγένεια. Διαφωνώ με όλα αυτά που είπε. Για πρώτη φορά τον βλέπω πολύ υπερόπτη και απαξιωτικό», σημείωσε αρχικά η Κατερίνα Καινούργιου.

«Δε μου άρεσε καθόλου αυτό που είπε ότι δεν τον νοιάζει η γνώμη μιας κυρίας που ψωνίζει από τα καλάθια. Και εγώ έχω ψωνίσει και από τα καλάθια και από μεγάλους σχεδιαστές, δεν ξέρω αν σας ενδιαφέρει η γνώμη μου, αλλά θα το πω, υπάρχουν κυρίες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν Άγγελο Μπράτη και McQueen και ψωνίζουν από τα καλάθια και είναι υπέροχες και πάρα πολύ στιλάτες», πρόσθεσε η Κατερίνα Καινούργιου.

Η τέχνη δεν είναι για όλους. Το GNTM όμως θα έπρεπε να είναι για όλους

Και για να σταθώ λίγο εδώ με αφορμή μία φράση που επίσης ανέφερε ο Άγγελος Μπράτης. Η τέχνη, είπε, δεν είναι για όλους. Κι είναι σαφές πως η τέχνη όπως και η υψηλή μόδα έχει συγκεκριμένα ταξικά χαρακτηριστικά. Φυσικά και δεν απευθύνεται σε όλους για λόγους κυρίως οικονομικούς, όπως επεσήμανε η Κατερίνα Καινούργιου. Το GNTM όμως, από τη στιγμή που παίζει στην prime time ζώνη της ελληνικής τηλεόρασης είναι ένα λαϊκό τηλεοπτικό προϊόν. Και με τη λέξη λαϊκό εννοώ ότι το GNTM θα έπρεπε να απευθύνεται σε όλους και θα έπρεπε να το νοιάζουν όλοι. Ανεξαρτήτως τάξης και βαλάντιου. Κι ως τέτοιο κρίνεται από τα νούμερα τηλεθέασης του.

Δεν ξέρω τι έχει συμβεί στους κριτές του GNTM και δεν ξέρω αν συμβαίνει σε όλους, αλλά κάτι μου λέει ότι έχουν πάρει πιο σοβαρά αυτό που κάνουν απ’ ό,τι είναι στην πραγματική του διάσταση, ξεχνώντας κάπως σε ποιον απευθύνονται. Βεβαίως, μόνο θετικό είναι να μπορεί ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα να «διδάσκει» το κοινό ποιος είναι ο Jackson Pollock ή ποιος είναι ο Alexander McQueen αλλά δεν θα έπρεπε να απαξιώνεται το τηλεοπτικό κοινό που δεν τους ξέρει. Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να τους μάθουν, δεν είχαν όλοι τις ευκαιρίες για μία ευρεία μόρφωση. Έχει όμως τη δύναμη το τηλεοπτικό κοινό, την ουσιαστική, να κρίνει εκείνο την μοίρα των τηλεοπτικών προϊόντων.

Ο κάθε δημιουργός μπορεί να επιλέγει και να ορίζει το κοινό του με έναν τρόπο, αλλά στον κόσμο της τηλεόρασης αυτό μπορεί να είναι και καταστροφικό στην αποτύπωση της ανταπόκρισης του κοινού στους πίνακες της τηλεθέασης.

Το σχόλιο της παρουσιάστριας του Super Κατερίνα για τα νούμερα τηλεθέασης του GNTM

Στα νούμερα τηλεθέασης αναφέρθηκε στη συνέχεια και η Κατερίνα Καινούργιου. «Εσάς μπορεί να μη σας ενδιαφέρουν τα νούμερα τηλεθέασης, αλλά φαντάζομαι ότι το Star και η εταιρεία παραγωγής δε θα έκανε πάρτι. Από πίσω υπάρχουν επιχειρηματίες και άνθρωποι που περιμένουν να βγάλουν χρήματα. Εγώ ήρθα εδώ και αν στο τέλος της σεζόν δεν πάω καλά, θα πρέπει να απολογηθώ και να είμαι έτοιμη αν τα πράγματα δεν είναι καλά να αντιμετωπίσω και τις κυρώσεις που θα έχει αυτό», σημείωσε η παρουσιάστρια.

«Καλώς ή κακώς κρινόμαστε από τα νούμερα τηλεθέασης, πρέπει να πηγαίνουμε καλά αλλά αν δεν πάνε καλά μπορείς να βρεις έναν πολύ ωραίο τρόπο να μιλήσεις και όχι να το απαξιώσεις έτσι. Έχω πάθει σοκ. Είδα έναν άνθρωπο πολύ ειρωνικό», κατέληξε η Κατερίνα Καινούργιου στην τοποθέτησή της.

Τα νούμερα τηλεθέασης σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνονται αυτοσκοπός, αλλιώς χάνεται όλη η αξία της δημιουργίας που επεσήμανε και ο Άγγελος Μπράτης. Αλλά τη σημασία τους την έχουν. Αλλιώς το GNTM δεν θα ήταν ένα reality μοντέλων, στο οποίο επίσης παρακολουθήσαμε τους παίκτες να τσακώνονται ενώ έκαναν κάτι άχρηστο, αλλά πρόγραμμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης.