CELEBRITIES

Η Glenn Close μεταμορφώθηκε σε Donald Trump για το Halloween. Δακρύσαμε από τα γέλια

Invision/AP, File Arthur Mola

Ίσως περίμενες ότι οι φετινές μεταμφιέσεις των διασήμων για το Halloween θα έπαιρναν πολιτικό χαρακτήρα. Η γιορτή των μεταμφιεσμένων που έλαβε χώρα φέτος στις 31 Οκτωβρίου 2020 στις ΗΠΑ συμπίπτει με την κορύφωση των Αμερικανικών Εκλογών που θα καταλήξουν στην ανάδειξη του νέου προέδρου των ΗΠΑ. Η μάχη δίνεται ανάμεσα στον εκπρόσωπο των δημοκρατικών, Joe Biden και τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump. Ανάμεσα σε όσους έστειλαν το δικό τους πολιτικό μήνυμα με τη στολή τους για το Halloween σίγουρα ξεχώρισε η Glenn Close.

Η Glenn Close διάλεξε να μεταμφιεστεί σε έναν «άστεγο» Donald Trump, ο οποίος προφανώς -και το ευχόμαστε- έμεινε εκτός Λευκού Οίκου. Πώς το πέτυχε; Με προϊόντα self tanning στο πρόσωπο, μια πορτοκαλί – ξανθιά περούκα και ένα ευμέγεθες μαύρο παλτό. Τα υπόλοιπα οφείλονται στις τεράστιες υποκριτικές της ικανότητες. Κάθε φωτογραφία της θα μπορούσε να γίνει και meme, όπως συμβαίνει με τις διάφορες γκριμάτσες, του ανεκδιήγητου προέδρου των ΗΠΑ.

Στο φόντο, η Glenn Close τοποθέτησε προεκλογικές αφίσες του Joe Biden και άλλες που προτρέπουν τον κόσμο να ψηφίσει πριν την τελική ημερομηνία των εκλογών.

H Glenn Close για τον Donald Trump

«Δεν αντιπροσωπεύει τίποτα από όλα όσα πιστεύω. Αλλά δεν πιστεύω στο να μαχόμαστε απλά ενάντια σε κάτι. Αυτό το κάνουμε όλη την ώρα» είχε πει σε συνέντευξή της στο Variety λίγο μετά την ορκωμοσία του Trump στις αρχές του 2017. «Βγήκα και αγόρασα αντίτυπα του συντάγματος και της χάρτας δικαιωμάτων και των τροπολογιών για κάθε μέλος της οικογένειάς μου. Τους τα έστειλα», σημείωσε η υπέροχη ηθοποιός.

Και κάπως έτσι κατέληξε ότι όλοι, της ίδιας συμπεριλαμβανόμενης πρέπει να μιλήσουν με συνταγματολόγους για να μάθουν τις βάσεις της δημοκρατίας. «Νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία για εμάς να αξιολογήσουμε το γιατί αγαπάμε αυτή την χώρα και τι την έκανε να αντέξει να διατηρεί τις ελευθερίες που έχουμε. Πρέπει να είμαστε αυστηροί με αυτό. Είναι η δημοκρατία μας που χρειάζεται να υπερασπιστούμε απέναντι στην ύπουλη αφαίρεση των δικαιωμάτων μας από εμάς. Αυτό είναι που σκέφτομαι», είχε καταλήξει τότε η Glenn Close. Και δεν μπορώ να φανταστώ ούτε έναν celebrity που θα έθετε τα πράγματα σε καλύτερη διάσταση σχετικά με το διακύβευμα και αυτών των εκλογών.

Πολιτικά μηνύματα σε ένα εντελώς διαφορετικό Halloween

Πίσω στο Halloween, όπως καταλαβαίνεις η πανδημία σήμαινε το τέλος των παραδόσεων. Η Heidi Klum δεν έκανε κάποιο μεγαλειώδες πάρτι και οι διάσημοι δεν πόζαραν με τις στολές τους σε κάποιο κόκκινο χαλί. Ανάμεσα σε όσους, όπως και η Glenn Close, μετέδωσαν ένα πολιτικό μήνυμα με τις στολές τους ήταν η Lizzo ?(ντύθηκε η μύγα που βρέθηκε στο κεφάλι του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ Mike Pence στο debate του με την Kamala Harris), η Lady Gaga που πρότεινε με τις στολές της τρία διαφορετικά look εκλογών, ενώ η Chelsea Handler έκανε ένα λογοπαίγνιο με το επώνυμο του Donald Trump και μας παρουσίασε τον ήρωα του Halloween, τον Trumpkin.