ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Όλες οι κωμικοτραγικές φορές που η Melania Trump μάς έδειξε ότι μισεί τον άντρα της

ⓒ 2021 Andrew Harnik/Associated Press

Έχουμε πολύ ασφαλείς ενδείξεις ότι η Melania Trump τρέφει για τον σύζυγό της και -προσεχώς ευχόμαστε ολόψυχα πρώην- πρόεδρο των ΗΠΑ παρόμοια με εμάς αισθήματα. Δηλαδή αντιπάθεια στα όρια του ασυγκράτητου μίσους. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι η Melania δεν κατάφερε ποτέ να τιθασεύσει τη ψυχρή, απόμακρη, νευρική γλώσσα του σώματός της, έστω για τα μάτια του κόσμου. Στα 4 μαύρα χρόνια της διακυβέρνησης Trump, η δημόσια απαξίωση της Melania προς το πρόσωπό του Donald με μειδιάματα και νευρικές χειρονομίες αποφυγής αποτελεί ένα ξεχωριστό, κωμικοτραγικό κεφάλαιο. Είναι η δική τους viral παρακαταθήκη.

Melania Trump, η περίφημη «Σφίγγα»

«Στις 3 δεκαετίες που εργάζομαι ως ανταποκρίτρια σχεδόν σε όλο τον πλανήτη, έχω γράψει συχνά για προσωπικότητες που διακρίνονταν για την καχυποψία και την κρυψίνοιά τους. Κανείς όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τη Μelania», σημειώνει η Mary Jordan, δημοσιογράφος της Washington Post και συγγραφέας του βιβλίου “The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump”.

H Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ είναι εξαιρετικά μυστικοπαθής και απόμακρη, κουβέντα από το στόμα της δεν παίρνεις εύκολα γι’ αυτό και πολλά δημοσιεύματα την έχουν αποκαλέσει «Σφίγγα». Παρ’ όλα αυτά, το πόσο στραβωμένη είναι με τον Donald Trump, δεν το έκρυψε ιδιαίτερα. Και δεν είναι μία, αλλά πολλές οι φορές που την έχουμε δει να τον αποφεύγει και να καταπιέζεται ανεπιτυχώς ώστε να δείξει κάτι άλλο από αυτό που αισθάνεται για τον σύζυγό της. Σαν να μην ήθελε ποτέ να το προσπαθήσει αληθινά. Δικαιολογημένη αντίδραση, όσο να πεις. Πολύ κακή η σχέση της φέρεται να είναι και με τη μεγάλη κόρη του Trump, την Ivanka.

Ο Trump συνάντησε τη Μelania, η οποία τότε εργαζόταν ως μοντέλο, σε ένα πάρτι το 1998, στο οποίο εκείνος είχε πάει με άλλη συνοδό κι ενώ βρισκόταν σε διαδικασία χωρισμού με τη δεύτερη κατά σειρά σύζυγό του, Marla Maples. Το στόρι θέλει τη Melania να αρνείται να του δώσει τον αριθμό της στην αρχή και τελικά να του τηλεφωνεί η ίδια μερικές μέρες αργότερα. Ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου το 2005 κι έχουν αποκτήσει δυο παιδιά. Τι άνδρα πήγε και παντρεύτηκε μάλλον το ήξερε από την αρχή, αφού ο Trump δεν έκρυψε ποτέ τις σεξιστικές, βαθιά μισογυνικές του καταβολές.

Σίγουρα το εμπέδωσε με τα επακόλουθα ερωτικά σκάνδαλα που κλόνισαν τη σχέση τους και που σε συνδυασμό με την έμφυτη αγένειά του, την έπαρση κι όλα τα απαράδεκτα της προσωπικότητάς του, επιβεβαίωσαν το πόσο κακή επιλογή ήταν για εκείνη ο μεγιστάνας Donald. Σύμφωνα με τις φήμες, έχει περάσει καιρός από τότε που οι δύο τους μοιράστηκαν την ίδια κρεβατοκάμαρα. Ωστόσο, η Melania παραμένει στο πλευρό του και κάθε φορά που την χρειάζεται για μια μεγάλη κίνηση υποστήριξης, είναι εκεί. Όσο για τις φορές που απλά πρέπει να δώσει το «παρών» δίπλα του, ίσως στέλνει τον κλώνο της.

Όλα τα δυστυχισμένα πρόσωπα της Melania

Τι κι αν αυτή τη στιγμή η αινιγματική Melania έχει επιστρατευτεί αναγκαστικά για την προεκλογική καμπάνια του μπας και σώζει στο 90′ ό,τι σώζεται, μιας και θεωρείται πιο ισχυρή και επιδραστική από τον ίδιο. Τι κι αν δηλώνει πως «o Donald είναι μαχητής και αγωνίζεται καθημερινά για όλους», διαχωρίζοντας παράλληλα τη θέση της από τον τρόπο που εκείνος λέει τα πράγματα. Για τους επικοινωνιολόγους και τους αναλυτές η γλώσσα του σώματός της έδινε ανέκαθεν τις πιο ειλικρινείς ενδείξεις των αισθημάτων της. Όπως επισημαίνουν, «αν παρατηρήσεις το σώμα της, δεν στρέφεται ποτέ αυθόρμητα προς τα εκείνον. Μόνο ο λαιμός και το κεφάλι πλησιάζουν, όλο το υπόλοιπο σώμα κρατάει απόσταση». Η Melania δεν περνάει καλά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Η τελευταία τους δημόσια άβολη στιγμή ήταν στο debate του Donald Trump με τον Joe Biden:

Ευχόμαστε ολόψυχα από την Τετάρτη και μετά να έχουν όλο τον χρόνο για να ασχοληθούν περισσότερο με τη σχέση τους.

Melania Trump Getty Images / Alex Wong