CELEBRITIES

Η γελοία εξήγηση του Bill Clinton για τη σεξουαλική σχέση με τη Monica Lewinsky

AP Photo Bebeto Matthews

22 χρόνια πέρασαν από την εποχή που ο Bill Clinton παραδεχόταν επιτέλους ανοιχτά ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με την υπάλληλο του Λευκού Οίκου Monica Lewinsky. Δύο δεκαετίες και κάτι από τότε που το ροζ σκάνδαλο απασχολούσε τα δελτία ειδήσεων όλου του κόσμου. Και συντάραζε τη ζωή της οικογένειας του πλανητάρχη και της ίδιας της Monica Lewinsky.

Για πρώτη φορά ο Bill Clinton είπε να μιλήσει ειλικρινά για το σκάνδαλο του «φορέματος με τον λεκέ». Ένα σκάνδαλο, που αν για τον ίδιο σήμανε μόνο αρνητικές κριτικές και έναν σκόπελο να ξεπεράσει στον γάμο του με την Hillary Clinton, για τη Monica Lewinsky όρισε όλη τη ζωή της.

Όσα είπε περιλαμβάνονται στη σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο “Hillary” που ετοιμάζει για τη σύζυγό του το δίκτυο Hulu. Ίσως η καθυστερημένη ειλικρίνεια προκύπτει ακριβώς από το γεγονός ότι ο Bill δεν είναι πια το επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Το άγχος οδήγησε τον Bill Clinton στην αγκαλιά της Monica Lewinsky

Ok, υπάρχουν λόγοι και λόγοι που μπορεί να επικαλεστεί κανείς ως προς το γιατί απίστησε. Άλλοι θα πουν για στιγμιαία λάθη, άλλοι για μια νύχτα αδυναμίας και ευαλωτότητας. Ο Bill Clinton το έριξε στο άγχος. Το άγχος που ένιωθε από τις ευθύνες του πλανητάρχη τον έκανε να αναζητήσει μια απόσπαση.

«Νιώθεις σαν να έχεις παίξει μποξ για 15 γύρους και μετά έχεις πάρει παράταση για άλλους 30 και έρχεται κάτι να κάνει το μυαλό σου να ξεχαστεί κι έρχεται κάτι τέτοιο. Η ζωή, όχι μόνο η δική μου αλλά όλων μας, έχει πίεση, φόβους και απογοητεύσεις. Έκανα πολλά για να αντιμετωπίσω τα άγχη μου όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι διαφορετικός άνθρωπος, όμως, απ’ ό,τι ήμουν πριν από 20 χρόνια. Μεγαλώνοντας άλλαξα, αλλά θέλω να πιστεύω πως άλλαξα και γιατί σκέφτηκα πολύ τα όσα έγιναν. Δεν είναι προσπάθεια να υπεραμυνθώ των πράξεών μου, αλλά μια εξήγηση», είπε ο Bill Clinton στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Hillary.

Η δικαιολογία του Bill Clinton είναι ακόμα μια δικαιολογία στο σορό. Μία δικαιολογία που ο ίδιος σκέφτηκε ότι είναι καλό να πει. Αλλά η ιστορία του αγχολυτικού σεξ με την εργαζόμενή του, ανάγκασε τη Monica Lewinsky να ζει μέχρι σήμερα στη σκιά εκείνου του φορέματος, εκείνου του λεκέ. Ο Bill πάλι ζει μια εντελώς ευτυχισμένη και επιτυχημένη ζωή ως πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ με μία παράνομη εξωσυζυγική σχέση στο ενεργητικό του. Χίλιες φορές να έβγαζε το άγχος του στο σαξόφωνο το οποίο έπαιζε ερασιτεχνικά.

Bill Clinton Monica Lewinski Hillary Εξώφυλλα της εποχής της αποκάλυψης του ροζ σκανδάλου στον Λευκό Οίκο. / AP Photo / Marty Lederhandler
Εξώφυλλα της εποχής της αποκάλυψης του ροζ σκανδάλου στον Λευκό Οίκο.

«Μόλις διάβασα το πως ο Bill Clinton χρησιμοποιούσε τον παράνομο δεσμό του για να διαχειρίζεται τα άγχη του. Σαν επαγγελματίας σε θέματα διαχείρισης άγχους ήθελε να ρωτήσω αν έχει ακούσει ποτέ για τις φαρμακευτικές λύσεις, τον διαλογισμό ή το να παίζεις με το δέρμα στα δάχτυλά σου», αναρωτήθηκε ένας χρήστης του Twitter, όπως και εμείς.

«Σίγουρα τώρα αισθάνεται πολύ καλύτερα για τις δεκαετίες δημόσιου εξευτελισμού της από μερικούς από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους του κόσμου μετά από τη νέα αποκάλυψη του Clinton ότι την χρησιμοποιούσε σαν ανθρώπινο δοχείο για το στρες του», έγραψε κάποιος άλλος.

«Νομίζω ότι μπέρδεψε τον ναρκισσισμό με το άγχος σε αυτή την αυτοδιάγνωση», ένας τρίτος κ.ο.κ.

Τα αισθήματά του για Monica Lewinsky

Ο Bill Clinton έχει πει δημόσια ότι λυπάται για όλα αυτά που έγιναν με τη Monica Lewinsky, ξανά και ξανά. Είχε πει επίσης το 2018 ότι δεν νιώθει ότι της χρωστά «συγγνώμη». «Δεν της μίλησα ποτέ. Αλλά είπα ότι λυπάμαι περισσότερες από μία φορές δημόσια. Είναι πολύ διαφορετικό αυτό. Η απολογία ήταν δημόσια» είχε πει τότε.

Bill Clinton Hillary Monica Lewinski Η Monica Lewinski το 2019. / Invision/AP / Christopher Smith
Η Monica Lewinski το 2019.

Τώρα, παραδέχεται ότι νιώθει «απαίσια». «Νιώθω απαίσια για το γεγονός ότι η ζωή της Monica Lewinsky καθορίστηκε από αυτό. Ήταν άδικο νομίζω. Μέσα στα χρόνια τη βλέπω να προσπαθεί να αποκτήσει μια φυσιολογική ζωή ξανά. Αλλά πρέπει να αποφασίσεις κάποια στιγμή πώς ορίζεται το φυσιολογικό», είπε χαρακτηριστικά. Η Monica Lewinsky εκείνη την εποχή ήταν μόλις 22 ετών.

O Bill Clinton, η Hillary και η Chelsea

Bill Clinton Hillary Monica Lewinski Η σοφή, όπως την χαρακτήρισε η μητέρα της στο ντοκιμαντέρ, κίνηση της Chelsea Clinton να λειτουργήσει σαν «μεσολαβητής» ανάμεσα στους γονείς της μετά την παραδοχή του Bill Clinton για τη σχέση του με την Monica Lewinsky το 1998. / AP Photo / Roberto Borea
Η σοφή, όπως την χαρακτήρισε η μητέρα της στο ντοκιμαντέρ, κίνηση της Chelsea Clinton να λειτουργήσει σαν «μεσολαβητής» ανάμεσα στους γονείς της μετά την παραδοχή του Bill Clinton για τη σχέση του με την Monica Lewinsky το 1998.

Σε ερώτηση γιατί έβαλε σε τέτοιο ρίσκο το γάμο του με τη Hillary Clinton, ο Bill Clinton είπε πώς δεν σκεφτόταν ακριβώς το ρίσκο όταν συνέβησαν όλα αυτά. «Αυτό που έκανα ήταν κακό, αλλά δεν ήταν ότι σκέφτηκα: Για να δούμε. Πώς μπορώ να σκεφτώ να κάνω το πιο ηλίθιο πράγμα που μπορώ να κάνω. Και τελικά να το κάνω κιόλας», είπε.

Η Hillary από την πλευρά της, έχει ήδη πει ότι θεωρεί ότι το πιο γενναίο πράγμα που έκανε στη ζωή της ήταν να παραμείνει παντρεμένη με τον Bill Clinton, μετά το σκάνδαλο. Η ίδια μίλησε για τον ρόλο της κόρης τους Chelsea όλη αυτή την περίοδο και πώς τους βοήθησε. Ο Clinton είχε υποχρεωθεί από την Hillary να της το πει ο ίδιος και όπως είπε ήταν «απαίσιο». Για χάρη της έκαναν επώδυνη θεραπεία ζευγαριών που φυσικά ήταν απαραίτητη για τη σχέση τους.

Σε ό,τι αφορά την αποκάλυψη της αλήθειας στη σύζυγό του ο ίδιος περιγράφει στο ντοκιμαντέρ: «Κάθισα στο κρεβάτι μαζί της και της είπα ακριβώς τι είχε συμβεί. Είπα πως ένιωθα απαίσια. Δεν είχα καμία δικαιολογία γι’ αυτό που έκανα στη Hillary». «Ήμουν συντετριμμένη. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είχε πει ψέματα αρχικά», συμπληρώνει εκείνη.

Τα ψέματα τα είχε πει σε μία συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 1998. Παραδέχτηκε την ερωτική τους σχέση τον Αύγουστο και απαλλάχτηκε από κατηγορίες εναντίον του για απάτη και παρεμπόδιση δικαιοσύνης τον Φεβρουάριο του 1999.

Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Hillary Clinton είχε προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 6 Μαρτίου, μέσω της streaming πλατφόρμας Hulu. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Nanette Burstein.