CELEBRITIES

H Hillary Clinton παραδέχεται: “Το πιο γενναίο πράγμα που έχω κάνει είναι να παραμείνω παντρεμένη με τον Bill”

AP Photo/Seth Wenig, File

Θυμάσαι εκείνα τα μακρινά 90's, αυτά στα οποία ο Bill Clinton ήταν πλανητάρχης και όλη η γη, μαζί της και η Monica Lewinski ήταν στα πόδια του; Θυμάσαι που ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ψέματα μπροστά στον λαό του για το αν είχε σεξουαλικές σχέσεις με τη Monica Lewinski και έπειτα βγήκε περίλυπος να παραδεχτεί το ψέμα του και να ζητήσει συγγνώμη από τον ίδιο αμερικανικό λαό, τη σύζυγό του Hillary Clinton και την κόρη του Chelsey; Δε ζήτησε ποτέ, ούτε τότε, ούτε τώρα από τη Monica Lewinsky βέβαια, αλλά αυτό είναι ένα άλλο τελείως διαφορετικό και αρκετά μεγάλο στην εποχή του #MeToo θέμα. Το θέμα μας εδώ δεν είναι ο Bill ούτε η Monica. Είναι η Hillary που τότε στοιχηματίζαμε αν θα τον εγκαταλείψει ή όχι. Τελικώς δεν το έκανε κι αυτή δεν ήταν απόφαση που πήρε αβασάνιστα. Η ίδια πιστεύει πως ήταν η πιο θαραλλέα πράξη της ζωής της.

Διάβασε επίσης: 10 διάσημοι άντρες που απάτησαν τις επίσης διάσημες συντρόφους τους

Η Hillary Clinton αυτή την περίοδο προωθεί το νέο βιβλίο που έγραψε μαζί με την κόρη της Chelsea με θέμα τις «Γυναίκες με κότσια». Στο πλαίσιο αυτό παραχώρησε συνέντευξη στο Good Morning America όπου μεταξύ άλλων ρωτήθηκε ποιο είναι το πιο θαρραλέο πράγμα που έχει κάνει η ίδια. Και απάντησε χωρίς περιστροφές πως: «Νομίζω πως το πιο γενναίο πράγμα που έχω κάνει, μιλώντας για την προσωπική μου ζωή, είναι η απόφαση που πήρα να μείνω παντρεμένη».

AP Photo/Newsweek

AP Photo/Newsweek

Ήταν μία σύντομη δήλωση που αντανακλούσε τις δεκαετίες της αμφιλεγόμενης σχέσης, της αγάπης, των κρίσεων και της ίασης των πληγών στον γάμο της με τον Bill Clinton. Η πρώην πρώτη κυρία και υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως σε επίπεδο δημόσιου βίου αντίστοιχα γενναία ήταν η απόφασή της να κατέβει υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ (αναμετρήθηκε με τον Donald Trump) και να συνεχίζει τις πολιτικές της μάχες.

AP Photo/Susan Walsh

Το ζευγάρι λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη του σεξουαλικού σκανδάλου- AP Photo/Susan Walsh

«Ω Θεέ μου, είμαι τόσο συναισθηματικά φορτισμένη από την απάντηση της μητέρας μου, που έχω μείνει άφωνη. Είμαι τόσο πολύ περήφανη που είμαι κόρη της», σχολίασε η Chelsea που βρισκόταν δίπλα της. Οι δύο γυναίκες υπογράφουν το βιβλίο με τίτλο: «Το βιβλίο των θαρραλέων γυναικών: Αγαπημένες ιστορίες θάρρους και δύναμης».

 

Κι αν αναρωτιέσαι ποιο θάρρος περιείχε η απόφαση της Hillary Clinton να μείνει παντρεμένη με τον Bill μετά το σκάνδαλο της απιστίας της, να σου θυμίσω απλά πως ήταν ένα σκάνδαλο που δεν το ήξερε μόνο η γειτονιά αλλά όλος ο πλανήτης. Και θέλει θάρρος απλά και μόνο το να υποστηρίξεις την απόφασή να συγχωρήσεις αν το θες την απιστία όπως θάρρος θέλει και να υποστηρίξεις την απόφασή σου να φύγεις από έναν γάμο. Η μόνη δειλή στάση είναι εκείνη του να κάνεις ότι το πρόβλημα δεν υπάρχει, να αποκρύπτεις την αλήθεια από τον εαυτό σου και τη σχέση σου, να παραμένεις παθητική και να μην παίρνεις θέση στην ίδια τη ζωή σου.

Η Hillary Clinton είχε μιλήσει για την επώδυνη αποκάλυψη του σκανδάλου στην αυτοβιογραφία της “Living History” που κυκλοφόρησε το 2003. «Ανάσαινα με δυσκολία. Έπασχα να πάρω αέρα και άρχισα να κλαίω και να του φωνάζω: Τι εννοείς; Τι μου λες; Γιατί μου είπες ψέματα; Κι εκείνος απλά στεκόταν εκεί και μου έλεγε ξανά και ξανά: “Συγγνώμη, Συγγνώμη. Ήθελα να προστατέψω εσένα και την Chelsea”. Ήμουν άναυδη, πληγωμένη και εξοργισμένη μόνο και μόνο που τον είχα πιστέψει αρχικά», έγραφε, ωστόσο αποφάσισε να μείνει. Εξηγώντας την απόφασή της εκείνη η ίδια έγραφε επιπλέον: «Ήξερα ότι ήθελα ο γάμος μας να κρατήσει αν μπορούσε γιατί αγαπούσα τον Bill και λάτρευα τα χρόνια που είχαμε περάσει μαζί. Ήξερα ότι δε θα μπορούσα να έχω μεγαλώσει την Chelsea μόνη μου το ίδιο καλά σε σύγκριση με το πως την είχαμε μεγαλώσει μαζί. Ήλπιζα εγώ και ο Bill να γεράσουμε μαζί. Ήμασταν και οι δύο αφοσιωμένοι στο να ξαναχτίσουμε τον γάμο μας με όπλα μας την πίστη, την αγάπη και το κοινό μας παρελθόν». Και ως τώρα, τα έχουν καταφέρει αρκετά καλά.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Seth Wenig, File