CELEBRITIES

Η Elsa Hosk ποζάρει γυμνή αγκαλιά με την κόρη της και το mom shaming δεν αργεί

@2021 Vianney Le Caer/Invision/AP Images

Με φόντο τη Νέα Υόρκη και κρατώντας στη γυμνή της αγκαλιά την επίσης γυμνή κόρη της, φωτογραφήθηκε για τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Elsa Hosk. Οι φωτογραφίες της με την 7 μηνών κόρη της, δημοσιεύτηκαν στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και η Elsa Hosk τη σχολίασε γράφοντας: «Άσε με να σου πω για την πόλη στην οποία ερωτευτήκαμε με τον μπαμπά σου».

H μικρή Tuulikki Joan ποζάρει ήρεμη μαζί με την μητέρα της, Elsa Hosk, σε ένα δωμάτιο με εντυπωσιακή θέα στην πόλη. Πατέρας της είναι ο σύντροφος του μοντέλου Tom Daly. Το ζευγάρι είχε ανακοινώσει τον ερχομό της κόρης του στη ζωή στις 11 Φεβρουαρίου 2021, με μία selfie του μαζί της, που δημοσιεύτηκε επίσης στον λογαριασμό του μοντέλου στο Instagram.

«Η πιο ευτυχισμένη μέρα στη ζωή μου. Η πιο υπερήφανη στιγμή της ζωής μου η στιγμή που σε γέννησα», έγραφε τότε η Elsa Hosk. Το όνομά της μικρής της κόρης, προήλθε από την μητέρα της και τη γιαγιά του συντρόφου της, Tom Daly «Δύο δυνατές γυναίκες κι εσύ ήρθες σε αυτόν τον κόσμο σαν superwoman, με τη γροθιά σου δίπλα στο πρόσωπό σου», ανέφερε επίσης το μοντέλο για την κόρη της.

Η Elsa Hosk 7 μήνες μετά θέλησε να μοιραστεί τις τρυφερές φωτογραφίες με την κόρη της. Φωτογραφίες για τις οποίες δέχτηκε στη συνέχεια αρνητική κριτική από κάποιους ακόλουθούς της. «Είναι αλήθεια καλή ιδέα να αναρτάς το μωρό σου γυμνό με όλους αυτούς τους ανατριχιαστικούς ανθρώπους εκεί έξω;», ανέφερε ένα σχόλιο το οποίο πήρε μάλιστα 500 likes.

Ακόμα περισσότερα σχόλια που μιλούσαν για την ύπαρξη παιδόφιλων στο διαδίκτυο εμφανίστηκαν στη συνέχεια. «Μπορείς να φανταστείς τι θα κάνουν ή θα νιώσουν με αυτή τη γυμνή φωτογραφία του μωρού; Νομίζω ότι το κάνει και είναι τόσο λάθος για όνομα του θεού. Φυσικά είναι το μωρό της αλλά εγώ δεν θα δημοσίευα ποτέ τέτοιες φωτογραφίες», ανέφερε κάποιος άλλος χρήστης του Instagram. Ψάχνεις να βρεις πώς λέγεται όλο αυτό, ακόμα και στην περίπτωση που κατανοείς τις αιτίες πίσω από μία τέτοια κριτική; Mom shaming λέγεται. Είναι η κριτική και οι συμβουλές και τα «εγώ δεν θα το έκανα ποτέ αυτό» που έρχονται προς το μέρος σου, χωρίς να τα ζητήσεις ποτέ.

Άλλοι (επιμένοντας στερεοτυπικά) αναφέρθηκαν στην καταγωγή του μοντέλου από τη Σουηδία και τη διαφορετική αντίληψη περί γυμνού στην Ευρώπη σε σχέση με τις ΗΠΑ, προσπαθώντας να υπερασπιστούν την επιλογή του μοντέλου. Κάποιοι ακόμα είπαν κάτι ακόμα, το αυτονόητο, ότι δεν τους αφορά και πολύ τι θα ανεβάσει η Elsa Hosk στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η Elsa Hosk έχει μοιραστεί κάθε βήμα στο καινούργιο της ταξίδι στη μητρότητα με τους followers της. Στιγμιότυπα στα οποία θηλάζει δημόσια, την επιστροφή της στη δουλειά και πόσα ακόμα κομμάτια της καθημερινότητάς της με το μωρό της, έχουν δημοσιευθεί για τους διαδικτυακούς της φίλους. Κι ακόμα κι αν δέχτηκε αρνητικά σχόλια για τις τελευταίες αναρτήσεις της, ακόμα κι αν αυτά βασίζονται σε μία πραγματική αγωνία για τον κόσμο στον οποίο ζούμε και την υπερέκθεση όχι μόνο του εαυτού μας, αλλά και πλασμάτων που ζουν γύρω μας, κάτι μου λέει ότι θα συνεχίσει να μοιράζεται αυτό το ταξίδι δημόσια.

«Το να είμαι μαμά σου είναι η μεγαλύτερη χαρά της ζωής μου. Τώρα καταλαβαίνω πόσα είχε κάνει η μαμά μου για μένα. Την απόλυτα μη εγωιστική αγάπη και την προτεραιότητα στην οποία με έβαζε έναντι και των δικών της αναγκών, την αγάπη της μαμάς», είχε γράψει το μοντέλο την ημέρα της μητέρας.