CELEBRITIES

Η Έλενα Ακρίτα για τον Αδύναμο Κρίκο: «Δεν μίσησα τίποτα περισσότερο από το τηλεπαιχνίδι αυτό»

Papadakis Press Μιχάλης Αρχοντίδης

Η Έλενα Ακρίτα επέστρεψε για μία ακόμα εβδομάδα πίσω από το μικρόφωνο για το Podcast της για το NEWS24/7. Το 49ο επεισόδιο του Podcast της ήταν σε μεγάλο βαθμό αφιερωμένο, όπως σημείωσε η ίδια εξαρχής, στο νέο της βιβλίο με τίτλο Μαμά κοίτα, χωρίς χέρια, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Στο βιβλίο της η Έλενα Ακρίτα μιλά με ειλικρίνεια για τη μάχη της με την κατάθλιψη και την αϋπνία και τον εθισμό της στα υπνωτικά χάπια. Δήλωσε χαρούμενη και συγκινημένη για το νέο της βιβλίο το οποίο αποτελεί την κατάθεση ψυχής της για ολόκληρη τη ζωή της. «Το βιβλίο αυτό ξεδιπλώνει τις σκοτεινές σελίδες πίσω από μία φαινομενικά λαμπερή ζωή», είπε γι’ αυτό η Έλενα Ακρίτα.

Μια ξεχωριστή αναφορά έκανε στο πλαίσιο του Podcast της για το NEWS24/7 σε όσα αναφέρει στο βιβλίο της για μία μεγάλη τηλεοπτική της επιτυχία. Η Έλενα Ακρίτα παρουσίασε το τηλεπαιχνίδι Ο πιο Αδύναμος Κρίκος, μέσα από τη συχνότητα του Mega από το 2001 ως το 2003. Στο βιβλίο της, η δημοσιογράφος και συγγραφέας αναφέρεται σε αυτό το κεφάλαιο της ζωής της και διάβασε ένα σχετικό απόσπασμα στο Podcast της, μέσα από το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει πως ήταν το project που μίσησε περισσότερο από ότιδήποτε στα χρόνια της καριέρας της

«Τον Αδύναμο Κρίκο; Σοβαρά τώρα; Έβαλα τα χεράκια μου κι έβγαλα τα ματάκια μου; Μου το προτείνανε από το Mega και το βρήκα διασκεδαστικό. Τους είχε κοστίσει δε μία περιουσία, γιατί τα δικαιώματα τα αγόρασαν τότε από το BBC – ο εξαιρετικός παραγωγός μου Άγγελος Χριστόπουλος- τα οποία συνοδεύονταν από πολύ αυστηρούς όρους», ανέφερε η Έλενα Ακρίτα.

«Η πρώτη διδάξασα ήταν η Ann Robinson και τι έπρεπε να κάνουμε; Έπρεπε να φοράμε όλοι οι παρουσιαστές του κρίκου -οι γυναίκες- πάντα μαύρα, έπρεπε να μη γελάμε ποτέ και με τίποτα – ήταν στα συμβόλαια αυτά- έπρεπε να είμαστε στριφνοί, είρωνες και έπρεπε να είμαστε σαρκαστικοί απέναντι στον καημένο τον παίκτη που στεκόταν απέναντί μου. Μιλάμε για μία τεράστια επιτυχία που εμένα όμως μου έκανε κακό από πολλές απόψεις», εξομολογήθηκε η Έλενα Ακρίτα.

Η ίδια όπως είπε βρήκε διασκεδαστικό στην αρχή να υποδυθεί «έναν κόντρα ρόλο». Η διασκέδαση όμως σύντομα κόπηκε. «Λίγο αργότερα το προσωπείο αυτό με τσάκισε. Δεν το άντεχα. Δεν μπορούσα να διαχειριστώ αυτή την εικόνα που με τα μάτια του σήμερα θεωρώ ξεκάθαρα κακοποιητική», πρόσθεσε.

«”Γιατί, τι άλλο”, γράφω, “είναι μία εκπομπή που χλευάζει και εξευτελίζει παίκτες; Που τους διασύρει σε όλη την Ελλάδα επειδή έκαναν ένα ανθρώπινο λαθάκι ή επειδή απάντησαν εσφαλμένα σε μία ερώτηση που ούτε εγώ την ήξερα να την απαντήσω. Τι άλλο είναι μία εκπομπή όπου μία ξερόλα παρουσιάστρια, εξοικειωμένη με τα φώτα και τις κάμερες, διαπόμπευε ψαρωμένους ανθρώπους που πρώτη φορά πατούσαν το πόδι τους σε τηλεοπτικό πλατό και τους ρεζίλευε σε όλη την επικράτεια”», συνέχισε να διαβάζει η δημοσιογράφος και συγγραφέας.

«Ήταν τέτοια η απέχθεια μου για τον ρόλο που ύστερα από τις πρώτες εβδομάδες μετά βίας έσερνα τα βήματά μου μέχρι το στούντιο. Ξέρεις τι είναι να βλέπεις τους παίκτες να σε κοιτάζουν με τόση αγωνία κι εσύ να κάνεις τον καμπόσο με ξένα κόλυβα;», πρόσθεσε διαβάζοντας αποσπάσματα από το βιβλίο της η Έλενα Ακρίτα, εξηγώντας ότι παρόλο που ένιωθε ότι βρισκόταν σε απόγνωση δεν μπορούσε να εγκαταλείψει το project, αφού τη δέσμευε το συμβόλαιο που είχε υπογράψει.

«Ειλικρινά στα τόσα χρόνια καριέρας δεν νομίζω ότι μίσησα ποτέ κάτι περισσότερο από το τηλεπαιχνίδι αυτό. Μέχρι που κάποια στιγμή δεν άντεξα, συμβόλαια- ξεσυμβόλαια, κλαίγοντας σχεδόν πήγα τότε στον πρόεδρο του Mega και τον παρακάλεσα να το σταματήσουμε στα μέσα της σεζόν», εξήγησε έπειτα η Έλενα Ακρίτα συμπληρώνοντας ότι είπε πολλές φορές «όχι» έκτοτε σε προτάσεις να αναβιώσει το τηλεπαιχνίδι. Η ίδια τόνισε ότι ακόμα και όταν ο Τάσος Τρύφωνος, τον οποίο χαρακτηρίζει φίλο της, το έκανε με μεγάλη επιτυχία και της ζήτησε κάποιες συμβουλές της ήταν αδύνατον να τον βοηθήσει.

«Τι να του έλεγα; Τουλάχιστον στη δική μου εποχή η οικονομική ζωή στη χώρα ήταν καλύτερη και οι παίκτες συμμετείχαν για την πλάκα τους», όπως πρόσθεσε, σε αντίθεση με την εποχή που Ο πιο Αδύναμος Κρίκος επανήλθε στην οθόνη μας και οι παίκτες έπαιζαν, οπως γράφει στο βιβλίο της «για να επιβιώσουν σε συνθήκες φτώχειας και ανέχειας».

Στη συνέχεια η Έλενα Ακρίτα αναφέρθηκε και στην έτερη μεγάλη, τηλεοπτική επιτυχία της, τη σειρά Βέρα στο Δεξί, το σενάριο της οποίας υπέγραψε με τον νυν σύζυγό της, Γιώργο Κυρίτση. Όπως ανέφερε η ίδια μεταξύ άλλων ήταν μία σειρά που λάτρεψε. «Τη Βέρα στο δεξί τη λάτρεψα και ας λέγανε ότι ήταν σαπουνόπερα», σημείωσε χαρακτηριστικά.