CELEBRITIES

Η Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε συγκινημένη για τη μάχη του πατέρα της με τον καρκίνο

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Καλεσμένη στην εκπομπή Night Out βρέθηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου. Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συζήτησε με τον Θεοχάρη Ιωαννίδη για διάφορες πτυχές της προσωπικής και της επαγγελματικής της ζωής, ενώ δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της όταν αναφέρθηκε στον πατέρα της, που έφυγε από τη ζωή έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

«Αισθανόμουν μόνη όταν είχα άρρωστο τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου είχε καρκίνο 1,5 χρόνο, πέθανε από καρκίνο. Τον έχασα πρόσφατα και ήταν πυξίδα γνώσης και δικαιοσύνης. Ήταν ένας άνθρωπος πολύ διαβασμένος, που συνεχώς μου έστελνε άρθρα για να διαβάσω και μουσικές για να ακούσω. Ήταν από αυτούς τους ανθρώπους που συνεχώς με τάιζε με γνώση, το οποίο νομίζω ότι με βοήθησε πολύ στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου και της αισθητικής μου. Ήταν ένας άνθρωπος πολύ δύσκολος στα εύκολα. Δηλαδή θα σου άλλαζε την Παναγία για το πώς θα φας, πώς θα κάτσεις και πώς θα μιλήσεις. Θα σου άλλαζε την Παναγία, αλλά ήταν πολύ εύκολος και δοτικός στα δύσκολα. Στα δύσκολα ήταν βράχος», ανέφερε στην αρχή η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε για τη μάχη του μπαμπά της με τον καρκίνο

«Αρρώστησε γρήγορα. Πρέπει να μιλάμε για τις αναπηρίες και τις αρρώστιες. Γιατί όσο μιλάμε, σώζουμε ζωές. Διαγνώστηκε αργά με καρκίνο στομάχου, 3Β. Πολύ προχωρημένο. Δεν υπήρχαν πολλά που μπορούσαμε να κάνουμε. Οι γιατροί του, σε δημόσιο νοσοκομείο που ήταν, έπεσαν από πάνω και θα τους ευχαριστώ για πάντα γιατί ήταν ήρωες παρ’ όλες τις δυσκολίες του δημόσιου συστήματος. Με τρομερή υπερηφάνεια και εργατικότητα έκατσαν και έψαξαν την πιο προηγμένη φαρμακολογία και θεραπείες.

Ο πατέρας μου, όμως, δεν τα κατάφερε. Στο τέλος υπέφερε πολύ και είναι δύσκολο να βλέπεις τον άνθρωπό σου σε τόσο ευάλωτη κατάσταση. Ήταν κάτω από πενήντα κιλά στο τέλος. Αλλά περήφανος μέχρι το τέλος», πρόσθεσε η Δόμνα Μιχαηλίδου περιγράφοντας τα όσα έζησε από τη στιγμή που αρρώστησε ο πατέρας της. Παράλληλα, τόνισε την αναγκαιότητα να μιλάμε για ζητήματα υγείας και τη σπουδαιότητα της πρόληψης.

«Περισσότερο μου λείπει το βραδινό τηλέφωνο από τον μπαμπά μου. Μου λείπει το βραδινό τηλέφωνο που θα τον πάρω, θα του εξιστορήσω τη βραδιά μου και εκείνος θα έχει πάντα κάτι να μου πει το οποίο θα προσθέσει γνώση, στο δικό μου βίωμα. Αυτό μου λείπει πιο πολύ», συμπλήρωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Θα έβγαινα με πολιτικό μου αντίπαλο»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Δόμνα Μιχαηλίδου παραδέχθηκε ότι θα έβγαινε ραντεβού με πολιτικό της αντίπαλο. «Θα έβγαινα με πολιτικό μου αντίπαλο. Δεν έχω βγει ακόμα, αλλά ναι. Αν ήταν κάποιος από τη Χρυσή Αυγή, δεν νομίζω ότι θα είχα κάτι να πω μαζί του, παρά μόνο θα εκνευριζόμουν. Αν ήταν κάποιος τρομερός λαϊκιστής του ΣΥΡΙΖΑ, πάλι δεν θα μπορούσα, αλλά μπορώ να σκεφτώ ότι θα μπορούσα από κάποιο άλλο κόμμα. Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο στο μυαλό μου», είπε χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα αποκάλυψε πως έχει βιώσει απόρριψη από κάποιον που ερωτεύτηκε παράφορα.

Τα σεξιστικά σχόλια για την ενδυμασία της

Τα έμφυλα στερεότυπα και τα σεξιστικά σχόλια που η ίδια έχει δεχθεί, έπεσαν και αυτά στο τραπέζι της συζήτησης. «Με εκνευρίζει η αδικία και με πεισμώνει. Νομίζω ότι τώρα είμαστε στο στάδιο που τα περισσότερα έμφυλα στερεότυπα ο κόσμος δεν τα εκφράζει, αλλά τα σκέφτεται. Εγώ έχω δεχτεί σεξιστικά σχόλια. Όχι μόνο από φυλλάδες της κακιάς ώρας, αλλά και από εφημερίδες σοβαρές, που κάνουν ιστορικά καλή δουλειά. Έχω δεχτεί κιτρινισμό χειρίστου επιπέδου πάνω στην προσωπική μου ζωή, χωρίς να έχει καμία βάση, και σχόλια τύπου “πώς πήγε έτσι στη Βουλή” ή “πώς πήγε έτσι στην παραλία”. Στην παραλία πάνε με μαγιό όχι με πουκάμισα», κατέληξε η Δόμνα Μιχαηλίδου.