CELEBRITIES

Η Cynthia Nixon σε απεργία πείνας για τη Γάζα και το Twitter/X καταγγέλει υποκρισία

© 2023 Andy Kropa/Invision/AP

Η Cynthia Nixon ξεκινά απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθεί για τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, που έχει φέρει τον πληθυσμό της Γάζας σε απελπισία. Η πρωταγωνίστρια των Sex and the City και And just like that, βρέθηκε μαζί με μία ομάδα διαμαρτυρόμενων για τον πόλεμο έξω από τον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου. Εκεί επιβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει απεργία πείνας, η οποία ωστόσο θα κρατήσει 2 μέρες. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η Cynthia Nixon μάλλον έχει φάει ξανά.

Η συμβολική -προφανώς- απεργία πείνας, την οποία ξεκίνησε η Cynthia Nixon, έχει σκοπό να στρέψει την προσοχή στα δεινά των Παλαιστινίων που μάχονται να βρουν νερό και φαγητό εξαιτίας του αποκλεισμού των Ισραηλινών στη Γάζα.

«Κατεβαίνουμε σε απεργία πείνας απλά για να δείξουμε με έναν τρόπο στον πρόεδρο Biden το είδος της στέρησης που συμβαίνει στη Γάζα και πως είναι μέσα στις δυνάμεις του να επιβάλει την κατάπαυση πυρός», είπε η Cynthia Nixon στην πορεία διαμαρτυρίας, σύμφωνα με το περιοδικό Time. «Τίποτα από αυτά δεν είναι φυσιολογικό. Τίποτα απο αυτά δεν είναι ρουτίνα και τίποτα από αυτά δεν πρέπει να επιτραπεί να συνεχιστεί», πρόσθεσε.

Στη Γάζα ισχύει μία προσωρινή κατάπαυση του πυρός για να γίνει ανταλλαγή ομήρων μεταξύ των δύο πλευρών, ανθρώπων που αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς και από το Ισραήλ στη σύγκρουση που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου.

Στην πορεία διαμαρτυρίας στην οποία συμμετείχε η Cynthia Nixon συμμετείχαν επίσης και πολιτικοί των δημοκρατικών. Η ηθοποιός έχει ασχοληθεί με την πολιτική έχοντας δοκιμάσει τις δυνάμεις της στη διεκδίκηση της θέσης της κυβερνήτριας της Νέας Υόρκης το 2017.

Η συμβολική απεργία πείνας θα διαρκέσει 5 ημέρες συνολικά και η Cynthia Nixon θα συμμετείχε στις 2 από αυτές τις 5 μέρες. Παρόλο που μία κίνηση υπέρ της ειρήνης στην περιοχή και αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους είναι πολύ δύσκολη στον κόσμο του Hollywood αυτό το διάστημα, που άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους μόνο και μόνο επειδή μιλούν υπέρ της Παλαιστίνης και γι’ αυτό είναι αξιοθαύμαστη και θαρραλέα η απόφαση της Cynthia Nixon να υπερασπιστεί τα πιστέυω της, το Twitter/X δεν εντυπωσιάστηκε.

Πέρα από το γεγονός ότι η Cynthia Nixon δέχτηκε τα πυρά όσων τάσσονται χωρίς κανέναν, αλλά και ίσως και «να το δούμε βρε παιδί μου μη χάσουμε την ανθρωπιά μας» υπέρ των Ισραηλινών σε αυτή τη διαμάχη, που της ευχήθηκαν να μη φάει για πολύ καιρό, τη χαρακτήρισαν αντισημίτισσα και αδαή, η ηθοποιός κρίθηκε και για τη διάρκεια της απεργίας πείνας της.

«Η Cynthia Nixon ξεκινά απεργία πείνας σε στιλ Hollywood για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, μόνο 2 από τις 5 ημέρες», έγραψε για παράδειγμα ο πρώην βουλευτής Dov Hikind, ο οποίος βέβαια παράλληλα είναι και ιδρυτής των Αμερικανών κατά του Αντισημιτισμού. «Κάνει στ’ αλήθεια απεργία πείνας ή απλά κάνει κάποια δίαιτα 2-3 ημερών;» αναρωτήθηκε κάποιος ακόμα, ενώ αρκετοί ακόμα χρήστες του Twitter/X επεσήμαναν ότι είναι υποκριτικό να κάνεις απεργία πείνας για 2 ημέρες, ενώ υπάρχουν απεργοί πείνας που έχουν χάσει τη ζωή τους διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

Πάντως η Cynthia Nixon, που για επαγγελματικούς λόγους, όπως είπε δεν μπορεί να κάνει και τις 5 ημέρες απεργίας πείνας που κύρηξε μαζί με τους συναγωνιστές της έξω από τον Λευκό Οίκο, επεσήμανε ότι οι δεσμοί της με τον λαό και από την πλευρά του Ισραήλ είναι ισχυροί. Παρόλο που δεν είναι η ίδια Εβραία είναι οι γιοι που έχει αποκτήσει με τον πρώην σύζυγό της, Danny Mozes.

«Ως μητέρα Εβραίων παιδιών που οι παππούδες τους επιβίωσαν του Ολοκαυτώματος, μου έχει ζητηθεί από τον γιο μου να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα μου για να προβάλλω όσο πιο έντονα μπορώ ότι το “ποτέ ξανά” σημαίνει “ποτέ ξανά για όλους”», είπε η Cynthia Nixon.

«Ως Αμερικανίδα είμαι εδώ για να απαιτήσω ότι ο Πρόεδρός μας θα σταματήσει να χρηματοδοτεί τη μαζική εξόντωση και ασιτία χιλιάδων αθώων Παλαιστινίων, η πλειοψηφία των οποίων αποτελείται από παιδιά και γυναίκες. Πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτή τη στιγμή για να διαπραγματευτεί για μόνιμη κατάπαυση του πυρός που θα φέρει τους ομήρους και τους πολιτικούς κρατούμενους σπίτι τους για να ξεκινήσει να χτίζεται η βάση για μία μακρά ειρήνη», κατέληξε.

Ό,τι κι αν κάνει κανείς καλό είναι, όταν βρίσκεται στην πλευρά όσων επιθυμούν την ειρήνη. Στην άλλη άκρη της τραμπάλας όμως, βρίσκονται η φρίκη και ο σπαραγμός του πολέμου.