CELEBRITIES

Αφροδίτη Λιάντου: Πώς νιώθει όταν τη συγκρίνουν με τη μητέρα της, Εβελίνα Παπούλια;

Papadakis Press/Γιώργος Παπαδάκης

Τα χαρακτηριστικά μπλε μάτια της είναι το πρώτο που κοιτάς. Όσο περισσότερο την παρατηρείς, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνεσαι πως οι εξωτερικές ομοιότητες μαμάς και κόρης είναι πολλές περισσότερες. Η Αφροδίτη Λιάντου είναι μία κούκλα και παρόλο που έχει όλο το πακέτο για να ασχοληθεί με τον χώρο του modeling, η ίδια βαδίζει σε μονοπάτια πιο καλλιτεχνικά. Και πώς να μην το κάνει, όταν η μαμά της είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες ηθοποιούς της εγχώριας σκηνής;

Η επιτυχία της Εβελίνας Παπούλια, λοιπόν, είναι διπλή και καμία αμφιβολία δεν χωράει. Η ηθοποιός όχι μόνο κληροδότησε στην κόρη της τα εξωτερικά της χαρακτηριστικά, αλλά κατάφερε να της μεταδώσει και το μικρόβιο της υποκριτικής, την καλλιτεχνική φλέβα που λέμε (ο μπαμπάς της Αφροδίτης είναι επίσης ηθοποιός. Πρόκειται για τον Γιώργο Λιάντο). Η Αφροδίτη Λιάντου που έκανε το ντεμπούτο της στο Μπρούσκο πριν κάποια χρόνια – παίρνοντας πολύ καλές κριτικές τόσο για την παρουσία, όσο και για την εξαιρετική φωνή της – πλέον πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Mega, «Γη της Ελιάς», που έκανε πρεμιέρα 1 Σεπτέμβρη. Και παρόλο που μόνο δυο επεισόδια της σειράς έχουν προβληθεί, η 22χρονη ηθοποιός και τραγουδίστρια έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές. Το Twitter είναι η απόδειξη.

Αλλά η Εβελίνα Παπούλια δεν έπαιξε ρόλο στην τελική απόφαση της Αφροδίτης Λιάντου

Με ετούτα και με εκείνα, όπως καταλαβαίνεις η σύγκριση μαμάς και κόρης ήταν αναπόφευκτη. Για τη σύγκριση αυτή, αλλά και για τη γενικότερη σχέση που έχει με τη μητέρα της, μίλησε η Αφροδίτη Λιάντου παραχωρώντας συνέντευξη στο Down Town Κύπρου και τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Πρίφτη.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν η Εβελίνα Παπούλια έβαλε το λιθαράκι της στην την απόφασή της να ασχοληθεί με την υποκριτική, η ηθοποιός απάντησε αρνητικά. «Όχι, καθόλου. Το συζητήσαμε σαφώς, αλλά ποτέ δεν ήταν παρεμβατική. Μου είπε ότι εμπιστεύεται πολύ τον Αντρέα, πως εκείνος ξέρει τη δουλειά και μου είπε ακόμα πως θα ήταν ένα ωραίο ξεκίνημα. Την τελική απόφαση την πήρα μόνη μου, χωρίς να το σκεφτώ ιδιαίτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

Η Εβελίνα Παπούλια δεν έπαιξε ρόλο στην απόφασή της να ασχοληθεί με την υποκριτική, ωστόσο τη στηρίζει επαγγελματικά. «Ναι. Κυρίως τεχνικές συμβουλές, πριν αρχίσουν τα γυρίσματα. Δεν ήξερα πώς να παίξω τις σκηνές που έχουν μέσα κλάμα. Δεν ήξερα πώς να το βγάλω. Οπότε απευθύνθηκα στη μητέρα μου, που είναι πολύ έμπειρη και μου εξήγησε. Πιο πολύ για τέτοια την ρωτάω, για τα τεχνικά που χρειάζομαι κάποιες οδηγίες», απάντησε η Αφροδίτη Λιάντου στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν ζήτησε κάποια συμβουλή από την μητέρα της.

Η Αφροδίτη Λιάντου και η Εβελίνα Παπούλια είναι δυο πολύ καλές φίλες

«Πλέον είμαστε κυρίως φίλες και δεν έχουμε την τυπική σχέση μητέρας-παιδιού, που είχαμε κάποτε. Από τότε που έφυγα για το Λονδίνο είμαστε φίλες καλές και δεν ίσχυσε τόσο ο κανόνας μαμά-κόρη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αφροδίτη Λιάντου, μιλώντας για τη σχέση που έχει χτίσει με τη μητέρα της, ενώ μάλιστα αποκάλυψε πως οι δυο τους δεν τσακώνονται σχεδόν ποτέ πλεόν.

«Πλέον δεν έχουμε κανέναν λόγο για να τσακωθούμε. Αν σου πω ότι πάνε πολλά χρόνια που τσακωθήκαμε; Ναι, δεν μαλώνουμε. Μπορεί να διαφωνήσουμε κάπου, αν κι αυτό εξαίρεση θα είναι διότι σε όλα συμφωνούμε. Αυτό που θυμάμαι ως διαφωνία-αντιπαράθεση, ήταν στα 13, 14 μου χρόνια, όταν ήθελα να βγω κι εκείνη μου έλεγε «την τάδε ώρα θα είσαι πίσω όμως» κι εγώ ήθελα να έρθω πιο αργά. Να, μόνο για κάτι τέτοια διαφωνούσαμε. Χαζομάρες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Αφροδίτη Λιάντου «έχτισε» την ανεξαρτησία της από πολύ μικρή

Στη συνέχεια, η 22χρονη ηθοποιός επιβεβαίωσε τα λόγια της μητέρας της, ότι δηλαδή η ίδια είναι ανεξάρτητη, συγκροτημένη και ικανή να επιβιώσει μόνη της. «Η αλήθεια είναι πως ναι. Επειδή η μητέρα μου πάντα δούλευε πολύ κι έλειπε όλη την ημέρα από το σπίτι, έμαθα να κάνω τα περισσότερα πράγματα μόνη μου. Από το να βάζω πλυντήριο, μέχρι να μαγειρεύω, απ’ όλα. Μου άρεσε να είμαι μόνη μου και να κάνω κουμάντο στο σπίτι. Έφτιαχνα τα πάντα κι αυτό με έκανε να καταλάβω ότι είμαι ανεξάρτητη», είπε η Αφροδίτη Λιάντου.

Ωστόσο, υπήρχαν φορές που η ίδια ένιωθε την έλλειψη της Εβελίνας Παπούλια. «Ναι, κάποιες φορές, ειδικά σε μικρότερη ηλικία, το ένιωθα αυτό. Όμως και μικρή που ήμουν, πάντα αντιλαμβανόμουν ότι έκανε τα πάντα για να με μεγαλώσει κι αυτός ήταν και ο λόγος που έλειπε όλη την ημέρα. Δούλευε κάθε χρόνο πάρα πολύ και το κατανοούσα. Δεν έχω κανένα παράπονο από την μητέρα μου».

Η αναπόφευκτη σύγκριση με τη μητέρα της

Όσο για την αναπόφευκτη σύγκριση με τη μητέρα της, η Αφροδίτη Λιάντου δήλωσε ανενόχλητη. «Μα, το κάνουν ήδη. Εγώ θέλω να πω ότι θέλω να της μοιάσω έστω και στο ελάχιστο. Θαυμάζω που είναι τόσο γενναιόδωρη, τόσο δοτική με τους ανθρώπους και τόσο εκφραστική. Η μητέρα μου είναι ο άνθρωπος που θα έρθει ξαφνικά και θα σου κάνει μία μεγάλη αγκαλιά. Εγώ δεν το έχω αυτό. Δεν εκφράζομαι τόσο πολύ, είμαι πιο συγκρατημένη. Αν σε δει στεναχωρημένο θα έρθει, θα ασχοληθεί με το πρόβλημά σου και θα είναι δίπλα σου. Τη θαυμάζω πάρα πολύ και δεν με στεναχωρεί καθόλου που μας συγκρίνουν», ανέφερε η ίδια που κάθε άλλο παρά ενοχλητική είναι η σύγκριση με την μητέρα της.

Και μπορεί η ίδια να μην είναι εκφραστική, αλλά είναι πολύ δοτική με τους ανθρώπους της. «Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ δοτικός άνθρωπος, αλλά όχι με τον τρόπο της μητέρας μου. Δεν λέω εύκολα σ’ αγαπώ, είμαι πιο πολύ των πράξεων και δεν εκφράζω τόσο πολύ τα συναισθήματά μου. Είτε είμαι σε σχέση είτε με τους δικούς μου, δεν εκφράζομαι αρκετά. Αλλά προσπαθώ να κάνω πράγματα για να δείχνω την αγάπη μου. Σου έλεγα προηγουμένως, ότι ήμουν σε μία σχέση σε απόσταση. Δεν ήταν εύκολο. Αν δεν αγαπάς τον άλλον, δεν το κάνεις».