CELEBRITIES

Hugh Jackman: Η εξομολόγηση για τον δερματικό καρκίνο και η πολύτιμη συμβουλή του

Instagram.com/thehughjackman/

Με ένα βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Hugh Jackman ενημέρωσε πως υποβλήθηκε σε δύο βιοψίες όταν ο γιατρός του παρατήρησε «μικρές ενδείξεις» που θα μπορούσαν να είναι βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, η πιο κοινή μορφή καρκίνου του δέρματος.

Ο Hugh Jackman, λοιπόν, θέλησε να προλάβει τους τρίτους που ίσως τον έβλεπαν στον δρόμο και να ενημερώσει από πρώτο χέρι τους ακόλουθούς του για την πορεία της υγείας του. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε τη σπουδαιότητα του να φοράμε συστηματικά αντηλιακό υψηλής προστασίας.

Ο Hugh Jackman φοράει επίδεσμο στη μύτη και μιλάει για τη σπουδαιότητα του αντηλιακού

«Προτιμώ να το μάθετε από εμένα, σε περίπτωση που με δει κάποιος, για παράδειγμα, στον δρόμο. Μόλις έκανα δύο βιοψίες. Πήγα στη γιατρό μου, Dr. Iron, που είναι καταπληκτική. Και είδε κάποια πράγματα που μπορεί να είναι, ή να μην είναι, βασικοκυτταρικό καρκίνωμα. Θα ξέρω σε δύο τρεις μέρες και όταν μάθω, θα σας πω. Να σας υπενθυμίσω πάντως ότι στον κόσμο του καρκίνου του δέρματος, το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα είναι το λιγότερο επικίνδυνο από όλα», ακούγεται να λέει στο βίντεο που δημοσίευσε ο Hugh Jackman που μιλάει φορώντας έναν ειδικό επίδεσμο στη μύτη του.

Ο ηθοποιός παραδέχτηκε ότι ο καρκίνος «έχει τις ρίζες του» 25 χρόνια πριν, όταν περνούσε πολλή ώρα στην ύπαιθρο και ερχόταν σε άμεση έκθεση με τον ήλιο.

«Φορέστε, σας παρακαλώ, αντηλιακό. Δεν αξίζει να το ρισκάρετε. Όσο κι αν θέλετε να μαυρίσετε, πιστέψτε με… Αυτό οφείλεται σε ό,τι συνέβη πριν από 25 χρόνια και μου βγαίνει τώρα. Και να φορέσετε αντηλιακό, πάλι να περάσετε φανταστικά εκεί έξω. Σας παρακαλώ, προστατευτείτε», πρόσθεσε ο Hugh Jackman για την (απευθείας) έκθεσή του στον ήλιο πριν από 25 χρόνια που δεν είχε άμεσο αντίκτυπο. Ωστόσο, «βλέπει» τις επιπτώσεις της στο παρόν.

«Ξέρω ότι με έχετε ακούσει να μιλάω για τα βασικοκυτταρικά καρκινώματα μου. Θα συνεχίσω να μιλάω για αυτά, αν χρειαστεί. Και αν υπενθυμίζει έστω και σε ένα άτομο να βάζει αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, τότε είμαι χαρούμενος», έγραψε στην περιγραφή της φωτογραφίας ο Hugh Jackman.

Η ανεπαρκής προστασία (και ενημέρωση) από τους γονείς του

Η περιπέτεια του Hugh Jackman με τον καρκίνο του δέρματος ξεκίνησε το 2017. Τότε είχε αφαιρέσει έξι καρκίνους από το δέρμα του στην περιοχή του προσώπου του. Το 2021 έκανε βιοψία στο πρόσωπό του, αλλά τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν ήταν σαφή.

Το 2015, ο Hugh Jackman είχε μιλήσει στο ABC News για την παιδική του ηλικία, η οποία «ήταν το μεγαλύτερο μέρος της σε εξωτερικούς χώρους». Παράλληλα, είχε αποκαλύψει ότι οι προστατευτικές κρέμες, όπως το αντηλιακό, δεν ήταν η προτεραιότητα της οικογένειάς του.

«Δεν νομίζω ότι ο μπαμπάς ή η μαμά μου αγόραζαν ποτέ αντηλιακό. Ή, τουλάχιστον, δεν μας έλεγαν να φορέσουμε», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο ηθοποιός. «Αυτό που θυμάμαι περισσότερο σαν κανόνα ήταν να μην κολυμπήσω τουλάχιστον για μισή ώρα μετά το φαγητό… και δεν είναι αλήθεια», είχε προσθέσει.

«Πάντα σοκάρεσαι όταν ακούς τη λέξη “καρκίνος”. Στην Αυστραλία είναι πολύ συνηθισμένη. Ποτέ δεν φορούσα αντηλιακό μεγαλώνοντας, οπότε ήμουν ανάμεσα στους βασικούς υποψήφιους. Αποφάσισα να κάνω επέμβαση όταν ο [χειρουργός μου] Dr. Michael Albom μού εξήγησε ότι αν αφήσω το καρκίνωμα θα μεγαλώσει. Οπότε δεν έχεις άλλη επιλογή παρά να το αφαιρέσεις», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε άλλη του συνέντευξη στο παρελθόν.