CELEBRITIES

H Sofia Vergara λέει αναπολογητικά αλήθειες για τις πόρτες που άνοιξε το στήθος της

© 2024 Evan Agostini/Invision/AP IMAGES

Η Sofia Vergara έχει αποφασίσει να μοιράζεται αναπολογητικά την εμπειρία της σε αυτή τη ζωή. Είναι μία γυναίκα δυνατή και δεν έχει να εξηγήσει τίποτα σε κανέναν γι’ αυτό. Όσο οι δημοσιογράφοι στέκονται απέναντί της και της κάνουν άβολες ερωτήσεις για την καταγωγή της ή ειρωνεύονται την προφορά της, ή της λένε ότι είναι «full στη μέση ηλικία», στα 51 της, όπως έκανε στην πιο πρόσφατη συνέντευξή της για την El Pais η δημοσιογράφος που είχε απέναντί της, η Sofia Vergara «δεν μασάει». Απαντάει.

Στην El Pais απάντησε για πολλά. Για το σώμα της και την εξωτερική της εμφάνιση, που ήταν για εκείνη εισιτήριο να μπει στη βιομηχανία του θεάματος, αλλά και για το γεγονός ότι είναι ακόμα εκεί -και καλό θα ήταν να το εμπεδώσουμε. Μίλησε για το διαζύγιό της, που ήρθε επειδή η ίδια δεν ήθελε να γίνει μαμά σε μεγάλη ηλικία, γιατί η Sofia Vergara ξέρει ότι τις αποφάσεις για το σώμα της τις παίρνει μόνο εκείνη. Μίλησε για την αρχηγό ενός κυκλώματος trafficking που υποδύεται στη νέα μίνι σειρά του Netflix Griselda, στην οποία υπογράφει και την παραγωγή. Μίλησε για όλα εκείνα που έχει κάνει μόνη της και όλα εκείνα που έκανε για τις γυναίκες πολύ πριν το “woman empowerment” γίνει τάση, όπως υποστήριξε η ίδια.

«Οι ενδυναμωμένες γυναίκες είναι trendy τώρα, αλλά 12 χρόνια πριν όταν με τράβηξε αυτή η ιστορία και θέλησα να κάνω την παραγωγή της, δεν ήταν τόσο. Αυτό ήταν που με τράβηξε πιο πολύ σε αυτή την ιστορία: Ότι η αρχηγός ήταν μία γυναίκα που έπρεπε να γίνει χειρότερη από κάθε άντρα για να γίνει η καλύτερη όλων», είπε με αφορμή τη σειρά  Griselda στην οποία υποδύεται τον κεντρικό χαρακτήρα.

Όπως είπε η Sofia Vergara στην El Pais, η Griselda που υποδύεται είναι μία «ζόρικη γυναίκα». «Οι γυναίκες δεν είναι αγίες, δεν είναι τέλειες. Το ενδιαφέρον και περίπλοκο πράγμα είναι ότι αυτή η γυναίκα έχει παιδιά, φίλους, υπαλλήλους. Ήταν πιστή σε κάποιους και αδιάλλακτη με άλλους. Εκφυλίστηκε ως αποτέλεσμα της εξουσίας, του φόβου, της φιλοδοξίας και των ανασφαλειών της. Όπως ακριβώς θα συνέβαινε σε έναν άντρα. Όχι περισσότερο, όχι λιγότερο», τόνισε η ηθοποιός.

Η Sofia Vergara είναι μία δυνατή γυναίκα και πιστεύει στις γυναίκες. Ήταν αλληλέγγυη προς εκείνες πάντα, όπως λέει. «Τώρα είναι trendy για τις γυναίκες να είναι σύμμαχοι, να βοηθούν η μία την άλλη και να φέρνουν η μία την άλλη στη δουλειά. Εγώ το έκανα σε όλη τη ζωή μου, ίσως υποσυνείδητα. Οι ξαδερφές μου, η μαμά μου, οι φίλες μου από το νηπιαγωγείο ήταν πάντα η δική μου φυλή», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ρόλος της Griselda αντιμετωπίζεται από τους άντρες της σειράς ως μία γυναίκα που έκανε επιτυχία λόγω «του στήθους και των οπισθίων της», όπως αναφέρει η δημοσιογράφος ρωτώντας την Vergara αν κάτι τέτοιο της φαίνεται γνώριμο.

«Σίγουρα. Θα ήταν παράλογο να το αρνηθώ ή να νιώσω άσχημα γι’ αυτό. Αντίθετα, είμαι ευγνώμων για τη ζωή μου. Τα τεράστια στήθη μου και το σώμα μου άνοιξε πόρτες για μένα. Ήταν το διαβατήριό μου στον κόσμο όταν ήμουν 20 ετών, όταν ξεκίνησα ως μοντέλο, αλλά σήμερα είμαι 51 ετών και είμαι ακόμα εδώ», είπε με τη μεγαλύτερη δυνατή ειλικρίνεια.

Η Sofia Vergara δεν έχει λόγο να αρνηθεί το γεγονός ότι η εξωτερική εμφάνιση υπήρξε εισιτήριο για εκείνη, εξάλλου ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο κι από εκεί μεταπήδησε στην υποκριτική όπου παρέμεινε. «Επειδή δεν φοβάμαι να ρισκάρω, δουλεύω πιο σκληρά από τον καθένα, έχω την προσωπικότητα, είχα πάντα επίγνωση του τι υπήρχε εκεί έξω και δεν φοβήθηκα. Υπάρχουν γυναίκες που είναι ομορφότερες, νεότερες, που έχουν μεγαλύτερο στήθος και καλύτερο σώμα από μένα, αλλά είμαι ακόμα εδώ επειδή έδειξα ότι μπορώ να μείνω. Δεν κάνω χειρουργείο εγκεφάλου, είναι απλά ψυχαγωγία και το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να πουν ότι δείχνω άσχημη ή ότι αυτή η βλ@@@@@ δεν ξέρει να παίζει. Μπορώ να το αντέξω», είπε η Sofia Vergara αναλύοντας τους λόγους που η καριέρα της συνεχίστηκε μετά από εκείνο το πρώτο εισιτήριο στον κόσμο του θεάματος.

Είναι 51, όπως της είπε η δημοσιογράφος «εντελώς στη μέση ηλικία». Η Sofia Vergara επεσήμανε ότι η φράση της ακούστηκε απαίσια, αλλά και πάλι δεν δίστασε να δηλώσει αυτό που είναι: Χορτασμένη.

«Είμαι πολύ χορτασμένη. Έχω κάνει περισσότερα από όσα ονειρευόμουν ποτέ στην καριέρα μου. Ποτέ δεν ονειρευόμουν να είμαι ηθοποιός. Έγινα κατά λάθος. Έχω γίνει παρουσιάστρια του America’s Got Talent για 4 χρόνια, ένα show στο οποίο διασκεδάζω πολύ. Έχω τις δικές μου εταιρείες ρούχων και ομορφιάς. Δεν μπορώ να σκεφτώ λόγο για να παραπονεθώ», είπε για τη ζωή της στο σήμερα.

Στην προσωπική της ζωή η Sofia Vergara βγήκε μόλις από έναν γάμο, και εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν στο διαζύγιο. «Χώρισα με τον 2ο σύζυγό μου, με τον οποίο ήμουν 10 χρόνια μαζί», είπε αρχικά για τον χωρισμό της από τον Joe Manganiello. «O γάμος μου διαλύθηκε επειδή ο σύζυγός μου ήταν νεότερος κι ήθελε να κάνει παιδιά κι εγώ δεν ήθελα να είμαι μία γερασμένη μαμά. Νιώθω ότι δεν είναι δίκαιο για το παιδί. Σέβομαι όποιον το κάνει, αλλά δεν είναι για μένα πια. Απέκτησα έναν γιο στα 19, είναι 32 σήμερα κι είμαι έτοιμη να γίνω γιαγιά, όχι μητέρα», είπε χαρακτηριστικά η Sofia Vergara, που αποφασίζει για τον εαυτό της χωρίς να λογαριάζει το τίμημα.

Όσο για το τι γιαγιά θα γίνει η ίδια απάντησε: «Όταν ο γιος μου γίνει μπαμπάς, θα τον αφήνω να μου φέρνει για λίγο το μωρό και μετά θα του το επιστρέφω και θα συνεχίζω τη ζωή μου. Αυτό οφείλω να κάνω», είπε η Sofia Vergara. Προφανώς δεν θα υιοθετήσει την ιδιότητα της «χαζογιαγιάς» και κρίνοντας από το πόσο συνειδητοποιημένη μοιάζει σε όλα όσα λέει και σε όλα όσα κάνει για τον εαυτό της, δεν θα το μετανιώσει στιγμή.