CELEBRITIES

H Sarah Jessica Parker μιλά ανοιχτά για την Kim Cattrall και τα «επώδυνα» λόγια της

@2022 Shizuo Kambayashi/AP Images

Όπως στο And Just Like That η Samantha εξαφανίστηκε από τη ζωή της Carrie, έτσι και στην πραγματική ζωή η σχέση μεταξύ της Kim Cattrall και της Sarah Jessica Parker έχω υποστεί εδώ και χρόνια ένα σοβαρό ρήγμα. Ένα ρήγμα που έχει γίνει δημόσιο, με δηλώσεις που έχει κάνει η Kim Cattrall για τη σκληρή συμπεριφορά της Sarah Jessica Parker απέναντί της κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της θρυλικής σειράς Sex and the City, το sequel της οποίας αποτελεί το And Just Like That.

Η Kim Cattrall είχε πει ότι ποτέ δεν ήταν φίλες με τη Sarah Jessica Parker, αλλά ούτε και με την Kristin Davis ή τη Cynthia Nixon που υποδύθηκαν τη Miranda και τη Charlotte στο Sex and The City. Επιπλέον όταν η Sarah Jessica Parker της είχε εκφράσει τα συλληπητήριά της για την απώλεια του αδερφού της το 2018, η Kim Cattrall είχε απαντήσει: «Η συνεχόμενη προσπάθεια για προσέγγισή που μου κάνεις, είναι μία επώδυνη υπενθύμιση του πόσο σκληρή ήσουν τότε και τώρα». Μιλάμε για ένα ρήγμα μάλλον πολύ βαθύ για να μπορέσει να ξεπεραστεί.

Η Sarah Jessica Parker μίλησε εκτενώς για την σχέση τους στο podcast του Scott Feinberg για το THR με τίτλο Awards Chatter. «Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω για την κατάσταση με την Kim», ξεκαθάρισε από την αρχή η Sarah Jessica Parker. Αλλά όπως είπε ήθελε να ανατρέξει «στο πώς συνέβη» και να ξεκαθαρίσει ότι δεν ήταν μία «κόντρα μεταξύ γυναικών» (στα αγγλικά catfight), όπως παρουσιάστηκε στα media. «Μόνο ένας άνθρωπος μιλούσε», όπως είπε.

Για την πλευρά της Sarah Jessica Parker το ρήγμα στη σχέση της με την Kim Cattrall ξεκίνησε το 2017, όταν η τρίτη ταινία Sex and the City βρισκόταν στα σκαριά και τελικά κατέληξε να ακυρωθεί λόγω απαιτήσεων που είχε η Kim Cattrall από το studio Warner Bros που είχε αναλάβει την παραγωγή. Τα ρεπορτάζ της εποχής ισχυρίζονταν ότι η Kim Cattrall είχε απαιτήσει το studio να δώσει το «πράσινο φως» για ένα άσχετο project της για να συμμετέχει στην τρίτη ταινία Sex and the City.

«Δεν ένιωθαν άνετα να της προσφέρουν αυτά που ζητούσε κι έτσι δεν κάναμε την ταινία γιατί δεν θέλαμε να την κάνουμε χωρίς εκείνη», είπε η Sarah Jessica Parker, εξηγώντας ότι απογοητεύτηκαν με αυτή την εξέλιξη και οι συμπρωταγωνίστριές τους, Davis και Nixon. «Αλλά συμβαίνουν αυτά», τόνισε.

Μετά από εκείνη την εξέλιξη ήταν που η Kim Cattrall εμφανίστηκε στην εκπομπή του Piers Morgan, Life Stories και μεταξύ άλλων είπε για τη Sarah Jessica Parker: «Νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι πιο καλή. Αληθινά πιστεύω ότι μπορούσε να είναι πιο ευγενική. Δεν ξέρω τι πρόβλημα έχει».

«Γινόταν πολλή δημόσια συζήτηση για το πώς ένιωθε για τη σειρά», είπε η Sarah Jessica Parker στο podcast Awards Chatter. Η συζήτηση αυτή ήταν «πολύ επώδυνη» για εκείνη καθώς «δεν αντανακλούσε την εμπειρία μας», όπως είπε στον παρουσιαστή εννοώντας το πώς είχαν βιώσει τα γυρίσματα η ίδια, η Davis και η Nixon.

«Πέρασα πολλά χρόνια δουλεύοντας σκληρά για να είμαι σωστή απέναντι σε όλους στο set, να φροντίζω τους ανθρώπους, να είμαι υπέυθυνη γι’ αυτούς κι απέναντί τους, τόσο προς τους υπαλλήλους μου όσο και για τους ανθρώπους για τους οποίους ένιωθα υπεύθυνη ως παραγωγός της σειράς. Και δεν υπάρχει ούτε ένας άλλος άνθρωπος που να μίλησε ποτέ έτσι για μένα», σημείωσε η Sarah Jessica Parker φτάνοντας στον «πυρήνα» του προβλήματος στη σχέση της με την Kim Cattrall.

Η Sarah Jessica Parker αναγνώρισε ότι η Kim Cattrall είχε προσφέρει τα μέγιστα στην επιτυχία της σειράς Sex and the City, ωστόσο εξήγησε: «Δεν της ζητήσαμε να συμμετέχει στο And Just Like That, γιατί είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν ήταν κάτι που ήθελε να κάνει κι εμείς δεν είμασταν άνετοι ποια με αυτό οπότε δεν το σκεφτήκαμε». Η σειρά And Just Like That θα επιστρέψει και για δεύτερη σεζόν και κάτι μας λέει ότι σίγουρα ούτε σε αυτή θα δούμε την Kim Cattrall.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι “της τα χώνουμε”, είναι απλά ότι μαθαίνουμε. Πρέπει να ακούσεις τον άλλο κι αν μιλά δημόσια για κάτι και δεν φαίνεται ότι αυτό είναι ένα μέρος στο οποίο θέλει να είναι, ή ένας ηθοποιός με τον οποίο θέλει να παίξει, ή ένα περιβάλλον στο οποίοθέλει να είναι, φτάνεις σε μία ηλικία που η αντίδρασή σου είναι “Ωραία, το δέχομαι αυτό”», σημείωσε στη συνέχεια η Sarah Jessica Parker.

Όπως είπε η πρωταγωνίστρια των Sex and the City και And Just Like That, αυτό που ένιωθαν άνετα οι παραγωγοί και οι συντελεστές της νεότερης σειράς να κάνουν ήταν να προχωρήσουν χωρίς την Kim Cattrall. «Νομίζω ότι το διαχειριστήκαμε πολύ όμορφα», διευκρίνισε. Στη σειρά And Just Like That που αποτελεί το sequel του Sex and the City, η απουσία της Samantha εξηγήθηκε με ένα άλλο ρήγμα, αυτό στη σχέση της Carrie μαζί της, που επήλθε όταν την ενημέρωσε ότι δεν την χρειαζόταν πια ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων.

Η Sarah Jessica Parker ολοκλήρωσε τη συζήτησή της με τον παρουσιαστή για την Kim Cattrall με μία έκκληση προς τα media να σταματήσουν να χαρακτηρίζουν την κατάσταση ως διαμάχη. «Θέλω να πω μόνο ένα πράγμα, μιας και μου έδωσες αυτή την ευκαιρία. Είναι τόσο επώδυνο οι άνθρωποι να συνεχίζουν να μιλούν γι’ αυτή την “κόντρα γυναικών”. Για τη “διαμάχη”. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα λέξεις που παραπέμπουν σε μάχη στη ζωή μου για κανέναν με τον οποίο δούλεψα. Δεν υπάρχει “διαμάχη”», σημείωσε η Sarah Jessica Parker.

«Δεν έχει υπάρξει ούτε δημόσια διένεξη, ούτε λογομαχία, ούτε συζητήσεις ή κατηγορίες από εμένα ή από οποιονδήποτε με εκπροσωπεί. Δεν θα το έκανα. Δεν είναι αυτός ο τρόπος που θα το έκανα. Οπότε απλά εύχομαι να σταματήσουν να το αποκαλούν “κόντρα γυναικών” ή “διαμάχη” γιατί δεν αντανακλά την πραγματικότητα. Όλο αυτόν τον καιρό μόνο ένας άνθρωπος μιλούσε», κατέληξε η Sarah Jessica Parker.