CELEBRITIES

H κίνηση της Victoria Beckham που εξόργισε τους Βρετανούς

Invision/AP Ryan Emberley

Η πανδημία του κορονοϊού έχει φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη. Τα μέτρα που πάρθηκαν σχεδόν σε παγκόσμια κλίμακα για να περιοριστεί η εξάπλωσή του, έχουν επηρεάσει πολλές βιομηχανίες, με μία από τις πρώτες που επλήγει να είναι αυτή της μόδας, όπως πολλές φορές σου έχει εξηγήσει η Κέλλυ Νόβακ. Οι άνθρωποι της μόδας, μπορεί να βλέπουν την δουλειά τους να αλλάζει πολύ αλλά προτρέπουν τον κόσμο να ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών. Ανάμεσα τους και η Victoria Beckham.

Η Victoria Beckham και ο σύζυγός της David, καθώς και τα τρία μικρότερα παιδιά τους μένουν στο σπίτι τους στο Oxfordshire. Από εκεί μοιράζονται στιγμιότυπα στα social media στηρίζοντας την προσπάθεια της Αγγλίας να περιορίσει όσο γίνεται πλέον τα κρούσματα του κορονοϊού. Επιπλέον η Victoria Beckham έχει εκφράσει την αλληλεγγύη της προς τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και δημόσια. Έχει μάλιστα μιλήσει σε Instagram live της με κάποιους από αυτούς για να τους εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για όλα όσα κάνουν.

Ωστόσο οι Βρετανοί βρήκαν ανακόλουθη τη στήριξή της προς το δημόσιο σύστημα υγείας της Αγγλίας, όταν η Victoria Beckham αποφάσισε να κάνει αναστολή εργασίας σε 30 από τους εργαζόμενους της εταιρείας της, εκμεταλλευόμενη τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης στις επιχειρήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η Victoria Beckham σίγουρα έπραξε αυτό που θεωρούσε σωστό για να συνεχίσει τη λειτουργία της η εταιρεία. Όμως ο Βρετανικός Τύπος δεν συγχωρεί το γεγονός ότι μαζί με τον σύζυγό της έχουν 380 εκατομμύρια ευρώ προσωπική περιουσία κι όμως εκείνη αποφάσισε να δεχθεί τα χρήματα του δημοσίου αυτή την εποχή.

Οι τιτλοί της κατακραυγής εναντίον της Victoria Beckham

Τα εξώφυλλα των Βρετανικών εφημερίδων είναι ενδεικτικά. «H Victoria Beckham των 335 εκατομμυρίων λιρών βάζει τους φορολογούμενους να πληρώσουν τους μισθούς του προσωπικού της», γράφει μία. «Έχει συλλογή με τσάντες αξίας 1,5 εκατομμύρια λίρες. Έχει μια αυτοκρατορία ακινήτων 48 εκατομμυρίων λιρών. Έχει κάνει πάρι στον Brooklyn αξίας 100 χιλιάδων λιρών. Αλλά η Posh βάζει ΕΣΕΝΑ να πληρώσεις τους μισθούς των υπαλλήλων της», αναφέρει μία άλλη. Το θέμα ανέδειξε ο δημοσιογράφος Piers Morgan με αναρτήση του στο Twitter.

Ο Piers Morgan που είναι γνωστός για το γεγονός ότι βάζει με σκληρότητα τους celebrity στο στόχαστρο με κάθε αφορμή δεν είναι ο μόνος διάσημος Βρετανός που εξοργίστηκε με τη Victoria Beckham. O Simon Cowell σε συνέντευξή του χωρίς να την ονοματίζει, κάλεσε τους celebrities της Βρετανίας αντί να λένε στον κόσμο τι να κάνει στην καραντίνα κι αν πρέπει να μείνει σπίτι ή όχι, «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Η Victoria περνά τη χειρότερη εβδομάδα της ζωής της

Εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας πάντως, είπε ότι η Victoria Beckham έκανε αυτή την κίνηση για να προστατεύσει τους υπαλλήλους της και να κρατήσει την επιχείρησή της υγιή. Πηγές από το περιβάλλον της ανέφεραν στον ξένο Τύπο ότι η σχεδιάστρια μόδας, έχει την χειρότερη εβδομάδα της ζωής της καθώς αισθάνεται ότι η κριτική που δέχεται είναι άδικη.

«Έχει πραγματικά ενοχληθεί και δεν πιστεύει ότι είναι δίκαιο που εκείνη δέχεται όλη αυτή την αρνητική κριτική για κάτι που πολλές επιχειρίσεις κάνουν», σημειώνει η πηγή, τονίζοντας ότι η ίδια δεν λαμβάνει μισθό αυτό το διάστημα. Επίσης το 20% των κερδών της όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας θα γίνονται δωρεά σε τράπεζες τροφίμων. Αξίζει να σημειωθεί πώς η εταιρεία της Victoria Beckham, παρά το γεγονός ότι η ίδια είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα της μόδας, παρουσιάζει συχνότατα ζημία.