CELEBRITIES

H Jill Biden μάς ξεναγεί στον στολισμένο για τα Χριστούγεννα Λευκό Οίκο

@2022 Andrew Harnik/AP Images

Με έμπνευση από τα έγγραφα που αποτέλεσαν τη βάση πάνω στην οποία χτίστηκε η σύγχρονη Αμερική (όπως είναι η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας) η Jill Biden, πρώτη κυρία των ΗΠΑ, διάλεξε ως θέμα το «Εμείς ο Λαός» για τον στολισμό του Λευκού Οίκου για τα Χριστούγεννα. Με αυτό το θέμα, η Jill Biden θέλησε να υπενθυμίσει στους Αμερικανούς πολίτες, όσα τους ενώνουν όλο τον χρόνο και ειδικά την περίοδο των γιορτών.

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, αποκάλυψε την μεταμόρφωση του Λευκού Οίκου σε χριστουγεννιάτικο παραμύθι, σε μία ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου. Παράλληλα η Jill Biden ανάρτησε και στιγμιότυπα από τον στολισμό στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram.

Για την αποκάλυψη του χριστουγεννιάτικου στολισμού, η Jill Biden είχε δίπλα της ηγέτες της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ και τις οικογένειές της. Η Jill Biden έχει δημιουργήσει την πρωτοβουλία Joining Forces, για την υποστήριξη οικογενειών στρατιωτικών. Ο γιος της, Beau Biden που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, ήταν ταγματάρχης της Εθνικής Φρουράς και η Jill Biden έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα ενίσχυσης των οικογενειών στρατιωτικών.

Η διακόσμηση του Λευκού Οίκου για τα Χριστούγεννα περιλαμβάνει περισσότερα από 83.000 λαμπιόνια σε δέντρα, γιρλάντες, στεφάνια και άλλη διακοσμητικά στοιχεία. Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που στολίζουν το κτίριο είναι 77 και τα στεφάνια στο εξωτερικό του Λευκού Οίκου ανέρχονται σε 25.

To Cross Hall και το Μπλε Δωμάτιο στον στολισμένο για τα Χριστούγεννα με την υπογραφή της Jill Biden, Λευκό Οίκο. / @2022 Patrick Semansky/AP Images

To Cross Hall και το Μπλε Δωμάτιο στον στολισμένο για τα Χριστούγεννα με την υπογραφή της Jill Biden, Λευκό Οίκο.

To Cross Hall. / @2022 Patrick Semansky/AP Images
To Cross Hall.

Ένα αντίγραφο της Διακήρυξης της Ανεξάρτησίας βρίσκεται στο επίκεντρο της διακόσμησης στη βιβλιοθήκη του Λευκού Οίκου, ενώ το πάντα εντυπωσιακό gingerbread house που δημιουργείται για τον Λευκό Οίκο, περιλαμβάνει φέτος ένα αντίγραφο της αίθουσας όπου υπογράφηκε το σημαντικό αυτό έγγραφο. Εξάλλου το θέμα του στολισμού είναι μία ευθεία αναφορά στο Σύνταγμα των ΗΠΑ που ξεκινά με τη φράση «Εμείς ο Λαός».

Jill Biden Λευκός Οικός Χριστούγεννα Το Gingerbread House. / @2022 Patrick Semansky/AP Images
Το Gingerbread House.
Jill Biden Λευκός Οικός Χριστούγεννα H είσοδος στην Ανατολική Πτέρυγα. / @2022 Patrick Semansky/AP Images
H είσοδος στην Ανατολική Πτέρυγα.
Jill Biden Λευκός Οικός Χριστούγεννα Η βιβλιοθήκη. / @2022 Patrick Semansky/AP Images
Η βιβλιοθήκη.

«Το βλέπω όπου κι αν έχω πάει. Όταν η χώρα μας είναι ενωμένη, είμαστε πιο δυνατοί. Αυτά που μοιραζόμαστε είναι τόσο πιο σημαντικά από αυτά που μας χωρίζουν. Η ψυχή του έθνους μας είναι και ήταν πάντα η φράση “Εμείς ο Λαός”», είπε παρουσιάζοντας το στολισμό του Λευκού Οίκου η Jill Biden.

Περίπου 50000 επισκέπτες αναμένεται να βρεθούν στο Λευκό Οίκο για την περίοδο των Χριστουγέννων, τόσο τουρίστες όσο και ισχυρές προσωπικότητες του κόσμου, όπως ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, που θα βρεθεί στις ΗΠΑ την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου για να τιμηθεί σε επίσημο δείπνο το ίδιο βράδυ, το πρώτο κρατικό δείπνο της κυβέρνησης Biden. Περισσότεροι από 150 εθελοντές δούλεψαν για τον στολισμό από την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι την αποκάλυψή του. Ο σχεδιασμός του στολισμού ξεκίνησε την άνοιξη.

«Γι’ αυτόν τον χρόνο στον Λευκό Οίκο, ελπίζουμε να αποτυπώσουμε την ψυχή μέσα στην ιδέα που συνθέτει την Αμερική, τη φράση “Εμείς ο Λαός”. Καθώς όλοι συγκεντρωνόμαστε για τις γιορτές, οι παραδόσεις μας μπορεί να διαφέρουν αλλά οι κοινές αμερικανικές αξίες μας – η πίστη στην πιθανότητα, την αισιοδοξία, την ενότητα- αντέχουν κάθε χρόνο. Από δωμάτιο σε δωμάτιο, οι επισκέπτες θα θυμηθούν τι είναι αυτό που μας φέρνει κοντά στις γιορτές και σε όλη τη διάρκεια του χρόνου», έγραψε στο Instagram η Jill Biden δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τον στολισμένο Λευκό Οίκο.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by First Lady Dr. Jill Biden (@flotus)

Στα δωμάτια θα δεις αναπαραστάσεις των κατοικίδιων ζώων του προεδρικού ζεύους όπως τον σκύλο Commander (στο δωμάτιο Vermeil). Χιονισμένα δέντρα θα βρεις στο Ανατολικό Δωμάτιο, ενώ τη φράση «Εμείς ο Λαός» θα τη βρεις σε διαφορετικά σημεία σε όλο το κτίριο.

Jill Biden Λευκός Οικός Χριστούγεννα Ο σκύλος Commander σε illustration στην τραπεζαρία των Κρατικών Δείπνων. / @2022 Patrick Semansky/AP Images
Ο σκύλος Commander σε illustration στην τραπεζαρία των Κρατικών Δείπνων.
Ο διάδρομος East Colonnade. / @2022 Patrick Semansky/AP Images
Ο διάδρομος East Colonnade.

Jill Biden Λευκός Οικός Χριστούγεννα Το Πράσινο Δωμάτιο. / @2022 Patrick Semansky/AP Images

Το Πράσινο Δωμάτιο.