ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ HARRY

Η εξομολόγηση του πρίγκιπα Harry για τη Diana, 3 ημέρες αφού έγινε μπαμπάς

Dominic Lipinski/Pool via AP

Στις 6 Μαΐου ο πρίγκιπας Harry έγινε πατέρας για πρώτη φορά, όταν η σύζυγός του Meghan Markle, έφερε στον κόσμο τον μικρό και τρισχαριτωμένο Archie Harrison Mountbatten Windsor. Τρεις ημέρες αργότερα ο νέος μπαμπάς μίλησε στον βετεράνο στρατιώτη Dennis van der Stroon, σε εκδήλωση για την έναρξη των αγώνων Invictus που διοργανώνει ο ίδιος ο Harry εδώ και αρκετά χρόνια, για τον αντίκτυπο που είχε στη ζωή του η απώλεια της μητέρας του. Η πριγκίπισσα Diana πέθανε τον Αύγουστο του 1997 όταν ο Harry ήταν 12 ετών.

«Το να χάνεις τη μητέρα σου είναι σαν να χάνεις μια ασφάλεια που την χρειάζεσαι σαν γιος και φεύγει μαζί με τη μητέρα σου», είπε ο πρίγκιπας Harry στον βετεράνο τον οποίο συνάντησε στο ταξίδι του στην Ολλανδία για την εκδήλωση. Το γεγονός ότι γνωρίζει πολλούς ανθρώπους μέσω της φιλανθρωπικής δράσης του που έχουν χάσει τη μητέρα, τον πατέρα τους, την αδερφή ή τον αδερφό τους ή άλλους συγγενείς, τον κάνει να μην αισθάνεται μόνος σε αυτό, περιέγραψε ο πρίγκιπας στον βετεράνο. Όπως είπε ο ίδιος ο πρώην στρατιώτης στη Daily Mail ο πρίγκιπας Harry ανέφερε πώς η απόκτηση του πρώτου του παιδιού του έδωσε έναν νέο στόχο στη ζωή, πράγμα που φάνηκε και από το jacket που φόρεσε κατά την επίσκεψή του και έγραφε: «Είμαι μπαμπάκας».

«Πάνω από όλα είπε ότι του ενθουσιάστηκε από το θαύμα της ζωής, και από το πως το παιδί του έχει κάνει πολλούς ανθρώπους χαρούμενους. Επίσης μου είπε ότι είναι πολύ χαρούμενος που ο γιος του είναι πολύ ήρεμος ως τώρα», συμπλήρωσε ο στρατιώτης που υπέφερε από προβλήματα ψυχικής υγείας μέχρι που έμαθε ότι η σύζυγός του είναι έγκυος και έκτοτε βοηθήθηκε πολύ.

Ο πρίγκιπας Harry πραγματοποίησε μια σύντομη ομιλία στην εκδήλωση για τους αγώνες του 2020 ενώ απάντησε σε δημοσιογράφους που τον ρώτησαν αν ο Archie θα τον συνοδεύσει στους αγώνες, πως δεν έχει ιδέα αν θα γίνει κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια έλαβε ιδιαίτερα δώρα με σαφείς αναφορές στο μωρό του από την πριγκίπισσα Margriet της Ολλανδίας. Η Ολλανδία θα φιλοξενήσει τους 5ους αθλητικούς αγώνες Invictus Games.

Κεντρική φωτογραφία: Dominic Lipinski/Pool via AP