CELEBRITIES

Η Amy Schumer μίλησε ανοιχτά για την σχεδόν βίαιη πρώτη της σεξουαλική εμπειρία

Jordan Strauss/Invision/AP

Είναι μια από τις καλύτερες κωμικούς της γενιάς της,  υποστηρίζει σθεναρά και ακούραστα τα δικαιώματα των γυναικών και τις μαθαίνει να αγαπούν το σώμα τους. Η Amy Schumer, η οποία πρόσφατα παντρεύτηκε τον αγαπημένο της, Chris Fischer, έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή της Oprah Winfrey SuperSoul Conversations.

Ίσως να έχεις ακούσει αυτό που λέμε «γκρίζα ζώνη». Κάτι που είναι και δεν είναι. Η 36χρονη κωμικός, συγκεκριμένα, μίλησε για μια εμπειρία βιασμού που έζησε όταν ήταν 17 χρονών και μάλιστα από το αγόρι με το οποίο τότε είχε σχέση. Όπως λέει είναι ένας βιασμός που ανήκει στην περίφημη «γκρίζα ζώνη», αλλά δεν παύει να είναι ένα γεγονός που τη στιγμάτισε, της κόστισε ένα μεγάλο κομμάτι της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησής της.

 

«Έχασα την παρθενία μου καθώς κοιμόμουν», είπε προσθέτοντας ότι στα stand-up παραστάσεις που έχει δώσει, έχει μιλήσει πολλές φορές για την γκρίζα ζώνη του βιασμού. «Ήταν ένας τρόπος να μιλήσω γι’ αυτό και να κάνω τον κόσμο να γελάσει, αλλά και να μάθει. Όταν ακούμε για περιπτώσεις βιασμού φανταζόμαστε κάποιον κακό άντρα να ξεπετάγεται μέσα από ένα θάμνο, αλλά κανείς δεν σου λέει ότι μπορεί να τον βιώσεις από έναν άνθρωπο που, υποτίθεται ότι, ξέρεις καλά.. Μπορεί να είναι ο σύζυγός σου, ένας φίλος σου», είπε.

«Όταν τελικά συμβαίνει αυτό σκέφτεσαι ”Οk, δεν θα ήθελα να δω αυτόν τον άνθρωπο να σαπίζει στη φυλακή, αλλά αυτό που μου έκανε δεν ήταν σωστό και δεν είχε τη συγκατάθεσή μου. Στα stand-up μου, όταν αναφέρω το συγκεκριμένο περιστατικό, τονίζω ότι όταν μια γυναίκα κοιμάται, η απάντησή της στο αν θέλει να κάνετε σεξ, μάλλον είναι ”όχι”», πρόσθεσε εξηγώντας ότι ο τύπος με τον οποίο έβγαινε εκείνη την περίοδο της είχε δικαιολογηθεί λέγοντας ότι νόμιζε πως εκείνη ήξερε ότι θα έκαναν σεξ.

«Δεν συμφώνησα ποτέ. Δεν είχαμε συζητήσει κάτι και δεν είχαμε φτάσει τη σχέση μας ακόμα σε εκείνο το στάδιο.

«Δεν είπα τίποτα. Ήταν το αγόρι μου. Τον αγαπούσα, έπρεπε να τον ”ανεχτώ”. Ένιωθα όμως όμως τόσο θυμωμένη κι αυτόν τον θυμό τον κουβαλάω μέχρι σήμερα. Δεν νομίζω ότι ξεχνάς ποτέ κάτι τέτοιο. Οι γυναίκες μαθαίνουμε από μικρή ηλικία ότι δεν πρέπει να νευριάζουμε γιατί αυτό απομακρύνει τους άλλους. Έτσι καταπίεσα το θυμό μου και προσπάθησα να παρηγορήσω εκείνον επειδή είχε νευριάσει που είχα νευριάσει. Ήμουν 17 χρονών και ήθελα το αγόρι μου να με θέλει».

«Στην πραγματικότητα νιώθω ότι έχασα την παρθενιά μου με βιασμό», ήταν η απάντησή της στην ερώτηση αν ακόμα θεωρεί ότι η πρώτη της σεξουαλική εμπειρία ήταν βιασμός.

Επιπλέον μίλησε για ακόμα έναν πρώην της που με τη συμπεριφορά, τις πράξεις και τις βίαιες κινήσεις του προς εκείνη την «έπεισε» ότι δεν ήταν άξια να αγαπηθεί».

 

«Δεν καταλάβαινε πόσο δυνατά με άρπαζε από το χέρι ή πόσο δυνατά με έσπρωχνε. Μπορεί να έπεφτα κάτω από την ορμή και να χτυπούσα», εξήγησε. «Μπορώ να φέρω την εικόνα να είμαι στο έδαφος σαν να έγινε πριν από μια ώρα. Να τρέχω μακριά έχοντας βγάλει τα παπούτσια μου προσπαθώντας να ξεφύγω από εκείνον επειδή πλέον φοβόμουν για τη ζωή μου», είπε αποκαλύπτοντας ένα από τα περιστατικά που έχει ζήσει. «Εν τω μεταξύ όταν ζεις κάτι τέτοιο είναι σαν να βγαίνεις από το σώμα σου και να σε βλέπεις. Και σκέφτεσαι ”ποια είναι αυτή η γυναίκα; Δεν μπορεί να είμαι εγώ. Δεν είμαι αυτός ο τύπος γυναίκας”. Και μετά συνειδητοποιείς ότι δεν υπάρχει τέτοιος τύπος γυναίκας. Μπορεί να συμβεί σε κάθε γυναίκα».

Κεντρική φωτογραφία:  Jordan Strauss/Invision/AP