CELEBRITIES

Γιώργος Σεϊταρίδης: Η σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη για τη ζωή του στο Πήλιο

Papadakis Press/Εξωτερικός Συνεργάτης

Τον ηθοποιό Γιώργο Σεϊταρίδη τον θυμάσαι από την ταινία «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» στον ρόλο του Χάμπου Παρλαβάτζα. Κι αν δεν τον θυμάσαι εκεί, σίγουρα τον θυμάσαι στον ρόλο του Νώντα Περιστερόπουλου, στον δεύτερο κύκλο της κωμικής σειράς Singles του Mega.

Τελευταία φορά που ο Γιώργος Σεϊταρίδης εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό γυαλί ήταν το 2011, όταν και συνεργάστηκε ξανά με τον Νίκο Περάκη στην ταινία «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στη στεριά». Τότε ήταν που ο ηθοποιός πήρε την απόφαση να αλλάξει ριζικά τη ζωή του. Να κάνει στροφή 180 μοιρών στην καριέρα του. Ο ίδιος, λοιπόν, μετρά 10 χρόνια από τότε που ζει μόνιμα στο Πήλιο όπου ασχολείται με αγροτικές παραγωγές, αφήνοντας πίσω του την αστική ζωή αλλά και την υποκριτική καριέρα.

Γιώργος Σεϊταρίδης: «Το θέατρο δεν είναι κάτι που μπορείς συνέχεια να δίνεις»

Μετά από απουσία ετών, ο ηθοποιός παραχώρησε μία σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη στην Ελένη Μουστάκη και την κάμερα του MEGA Καλημέρα. Η δημοσιογράφος βρέθηκε στο χωριό Κισσός του Πηλίου, εκεί όπου ο Γιώργος Σεϊταρίδης ζει πλέον μόνιμα. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε με ειλικρίνεια στην απόφασή του να μετακομίσει στο Πήλιο, στην αγάπη του για τη φύση που μπαίνει πάνω από την υποκριτική, αλλά και στα επαγγελματικά τηλεφωνήματα που δεν έχει σταματήσει να δέχεται.

«Την απόφαση να φύγω από την Αθήνα την πήρα ψυχικά. Κάποια στιγμή είχα έρθει στο Χορευτό πριν κάποια χρόνια. Είχε πανσέληνο και είχα πάει στην παραλία να κάτσω. Από τη μία έβλεπα το βουνό, πίσω έβλεπα το φεγγάρι και κάτι μέσα μου είπε «εσύ, εδώ θα ζήσεις». Μετά ήρθε το θέατρο, η τηλεόραση, ο κινηματογράφος, Έκανα αυτά που έκανα μέχρι ένα σημείο αλλά κάποια στιγμή ένιωσα ότι είχα αδειάσει. Το θέατρο δεν είναι κάτι που μπορείς συνέχεια να δίνεις. Και είπα «φεύγω, πάω στο Πήλιο». Συν ότι πίστευα και πιστεύω ότι πηγαίνοντας στη φύση, ζεις φυσιολογικά», ανέφερε στην αρχή ο Γιώργος Σεϊταρίδης, εξηγώντας την απόφασή του να μετακομίσει μόνιμα στο Πήλιο.

«Μέχρι να ανέβω εδώ πέρασαν κάποια χρόνια γιατί είμαι γέννημα θρέμμα Πειραιώτης, άρα παιδί της πόλης. Ήρθα θαρραλέα μεν αλλά όχι με την μία. Στην αρχή πηγαινοερχόμουν για να δοκιμάσω και τον εαυτό μου μέσα σε μία τέτοια αλλαγή», είπε με ειλικρίνεια ο ηθοποιός που χρειάστηκε κάποιον χρόνο ώστε να εγκλιματιστεί με το νέο περιβάλλον.

Ο Γιώργος Σεϊταρίδης δέχεται ακόμα επαγγελματικές προτάσεις, αλλά δεν τον εκφράζουν. Η πρόταση για το Survivor

Όπως ο ίδιος διευκρινίζει, δεν εγκατέλειψε ποτέ την υποκριτική του καριέρα. «Επί της ουσίας δεν εγκατέλειψα ποτέ το θέατρο και την υποκριτική. Δηλαδή ούτε τα χρόνια με πήραν, ούτε έχασα το όποιο ταλέντο έχω. Οι άνθρωποι κάνουμε πορείες, όχι καριέρες. Απλά περιμένω κάτι που να με εκφράζει», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Γιώργος Σεϊταρίδης, που απλώς περιμένει να χτυπήσει το τηλέφωνο, για τον σωστό λόγο.

«Δεν έχει σταματήσει να χτυπάει το τηλέφωνο μου και αυτό είναι κάτι για το οποίο και εγώ απορώ. Κάθε χρόνο όλο και κάτι γίνεται, αλλά δεν νιώθω ότι θέλω συν ότι αυτά που έρχονταν δεν με εξέφραζαν. Λόγω της οικονομικής κρίσης οι παραγωγοί έγιναν τελείως ανελέητοι με τα χρήματα. Προσπαθούσαν να ρίξουν τις τιμές όσο γινόταν, αλλά δεν το δέχομαι», πρόσθεσε.

 

Ανάμεσα στις επαγγελματικές προτάσεις που ο ηθοποιός δέχτηκε, ήταν και αυτή για το Survivor. «Δεν κάνω πράγματα για τα χρήματα. Δελεάστηκα από τα μεγάλα ποσά του Survivor, έτσι είναι όταν δυσκολεύεσαι να βγάλεις το χειμώνα, αλλά έχω πίστη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Σεϊταρίδης που απέρριψε την πρόταση της συγκεκριμένης παραγωγής.

Όσα αποκάλυψε για τη σύζυγό του

«Με την Όλγα γνωριστήκαμε και παντρευτήκαμε εδώ στην Αγία Μαρίνα. Είχαμε κάνει ένα θεατρικό εργαστήριο εδώ στο Πήλιο. Όταν είπα στη γυναίκα μου ότι θέλω να μείνουμε μόνιμα στο Πήλιο δεν είπε αμέσως το ναι. Τώρα, όταν φτάνουμε στο αμήν και της λέω να τα μαζέψει να πάμε κάτω, εκείνη μου λέει να ηρεμίσω», ανέφερε ο ηθοποιός περιγράφοντας τη ζωή τους στο Πήλιο.

Ο Γιώργος Σεϊταρίδης και η σύντροφός του, Όλγα Θανασιά, παντρεύτηκαν παραδοσιακά στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Κισσού στο Πήλιο, στο χωριό όπου ζει μόνιμα το ζευγάρι.