FEMALE TALK

Η Ναταλία Τσαλίκη μιλά για τις προσωπικές επαναστάσεις της και το κεφάλαιο Γάμος. Ταυτίσου ελεύθερα

Γιώργος Κουκούλης/ Papadakis Press

Για τις προσωπικές της επαναστάσεις μίλησε μεταξύ άλλων η Ναταλία Τσαλίκη στην κάμερα της εκπομπής Καλύτερα δε γίνεται την Κυριακή, 10 Οκτωβρίου. Με αφορμή την παράσταση Το Κουκλόσπιτο – Μέρος Δεύτερο, που αποτελεί μία κωμωδία του Lucas Hnath, σύγχρονη “#MeToo” συνέχεια του έργου του Ibsen, η Ναταλία Τσαλίκη μίλησε με τη δημοσιογράφο Ναταλία Αργυράκη για τη γυναικεία χειραφέτηση και τον θεσμό του γάμου που «καταπιέζει», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η Ναταλία Τσαλίκη έκανε επαναστάσεις όχι μόνο για να μπει στον χώρο του θεάτρου, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο όταν κατάλαβε ότι παραγκωνίζει τις δικές της ανάγκες για τις οικογενειακές.

«Εγώ προσωπικά μεγάλωσα σε ένα σπίτι αρκετά ανοιχτό, ήταν καλλιτεχνική η οικογένειά μου, είχε τέτοιες ρίζες και ήταν ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι. Ομολογώ ότι ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι υπάρχει διαχωρισμός στην κοινωνία ανάμεσα σε έναν άνδρα και σε μία γυναίκα», είπε αρχικά η Ναταλία Τσαλίκη για το μεγάλωμά της.

«Η πρώτη μου επανάσταση έγινε όταν είπα στους γονείς μου ότι θέλω να ασχοληθώ με το θέατρο και ο πατέρας μου είχε αντιρήσεις γιατί ήταν της ακαδημαϊκής άποψης. Ήθελε να με δει επιστήμονα», πρόσθεσε μιλώντας για τις προσωπικές της επαναστάσεις. Η δεύτερη επανάσταση είναι αυτή με την οποία αν έχεις αποκτήσει οικογένεια, μάλλον θα ταυτιστείς.

«Η δεύτερη ήταν όταν κάποια στιγμή στη ζωή μου συνειδητοποίησα πως ούσα μητέρα παραγκωνίζω πιο πολύ τον εαυτό μου. Βάζω δηλαδή σε πρώτη θέση τον σύζυγο και το παιδί και μετά εμένα. Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο και το πιο ύπουλο γιατί είναι πράγματα που έχουν γραφτεί μέσα σου, στο DNA και δεν το καταλαβαίνεις. Τα θεωρείς φυσικά και δεδομένα», είπε χαρακτηριστικά η Ναταλία Τσαλίκη.

Ναταλία Τσαλίκη Με τον σύζυγό της, Γιάννη Μπέζο και την κόρη τους, Ηρώ. / Δημήτρης Πελέκης/ Papadakis Press
Με τον σύζυγό της, Γιάννη Μπέζο και την κόρη τους, Ηρώ.

 

«Παντρεύτηκα επειδή ήθελα να κάνω παιδί κι επειδή είναι έτσι η κοινωνία μας. Διαφορετικά μπορεί και να μην παντρευόμουν. Για ποιο λόγο να μην είμαστε με έναν άνθρωπο, να συμβιώνουμε, να κάνουμε κι ένα παιδί. Σε καταπιέζει ο θεσμός του γάμου», είπε η Ναταλία Τσαλίκη.

Η ηθοποιός, που μέσω των social media, αλλά και σε συνεντεύξεις της, είχε πάρει δημόσια θέση την περίοδο της έναρξης του κινήματος #MeToo στην Ελλάδα, το οποίο πέρασε σαρωτικά από τον χώρο του θεάτρου, ανέφερε σχετικά με όσα έχουν συμβεί: «Νομίζω ότι οι παρατηρήσεις μου ήταν τόσο όσο έπρεπε. Περισσότερο δεν ήθελα να πω κάτι. Δεν χρειάζεται. Μιλήσαμε πολύ, εκτεθήκαμε πολύ, δεν έχει νόημα να μιλάμε. Σημασία έχει τώρα τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα και τι θα γίνει».

Όσο για τις στιγμές που νιώθει υπερήφανη για τον εαυτό της, η Ναταλία Τσαλίκη υποστήριξε ότι έρχονται κάθε φορά που πετυχαίνει κάτι. Μία έξτρα πηγή υπερηφάνειας είναι και η κόρη της, Ηρώ Μπέζου. «Δεν θέλω να πω για την κόρη μου, που είναι δικό της όλο το credit για ό,τι έχει καταφέρει, αλλά φουσκώνω, καμαρώνω πολύ για την κόρη μου. Είναι θεωρώ πολύ σπουδαίος άνθρωπος, όχι μόνο καλλιτέχνης. Ο αγώνας είναι πολύ προσωπικός και κυρίως για εκείνη που έχει να διαχειριστεί όλο αυτό με τους γονείς της που είναι στον ίδιο χώρο και αναγνωρίσιμοι. Η ψυχούλα της ξέρει πόσο αγώνα έχει κάνει», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ναταλία Τσαλίκη, αναφέρθηκε τέλος στην τηλεόραση από την οποία απείχε για αρκετά χρόνια μέχρι που οι Άγριες Μέλισσες και η μαντάμ Κούλα μπήκαν για λίγο στη ζωή της την περασμένη τηλεοπτική σεζόν. «Δεν είχε κάτι που να με ερεθίζει η τηλεόραση. Δεν θα έλεγα όχι αν υπήρχε κάτι που θα με ερέθιζε. Μόλις μου έγινε αυτή η πρόταση για τον ρόλο είπα “Α αυτός είναι ένας ρόλος που μπορεί να τον δει κάποιος και θεατρικά”, με ερέθισε αυτό το πράγμα και είπα ναι», κατέληξε η Ναταλία Τσαλίκη.