CELEBRITIES

Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη: Θύμαται τη στιγμή που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την έκανε να κλάψει

PAPADAKIS PRESS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Καλεσμένη στην εκπομπή Αυτός και ο Άλλος της ΕΡΤ με τους παρουσιαστές, Θοδωρή Βαμβακάρη και Τάκη Γιαννούτσο, βρέθηκε η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, το βράδυ της Τρίτης, 21 Ιουνίου. Η νομικός, επιχειρηματίας και πρώην μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έκανε αναδρομή στο παρελθόν και θυμήθηκε εκείνη τη φορά που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την έκανε να κλάψει. Αναφέρθηκε, επίσης, στο πρόβλημα υγείας της, κατονόμασε τον εαυτό της «τρελογιαγιά» και δεν δήλωσε fan του όρου «πεθερά».

Μιλώντας, αρχικά, για το διάστημα που ξεκίνησε να ασχολείται με τα κοινά και συγκεκριμένα το 1986, η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη αναφέρθηκε στην πρώτη της απογοήτευση και στις μετέπειτα δυσκολίες που αντιμετώπισε. «Η πρώτη μου μεγάλη απογοήτευση, έρχεται την εποχή που προσπαθώ να μπω στα κοινά. Δεν ανήκω σε πολιτική οικογένεια. Ήμουν μια απλή δικηγόρος. Είχα ήδη την πρώτη μου κόρη, την Καρολίνα, και ήθελα να κάνω κάτι. Δεν μου αρκούσε η Νομική. Μιλάμε για μια δύσκολη και σκληρή εποχή. Το 1986», είπε.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη και η πρώτη της απογοήτευση στον χώρο της πολιτικής

«Η Αθήνα με νέφος, τότε γίνονταν και συγκρούσεις μεταξύ των κομμάτων, προσπαθώ να μπω υποψήφια δημοτική σύμβουλος για τον Δήμο της Αθήνας, τότε κατέβαινε ο Έβερτ ο γνωστός “μπουλντόζας”. Τότε επικεφαλής του κόμματος ήταν ο πατέρας του Κυριάκου, ο Κώστας Μητσοτάκης. 

Τέλος πάντων, δεν έβρισκα ραντεβού. Δεν μου έδινε και κανείς σημασία. Αφίσες δεν είχα κολλήσει στους δρόμους. Για να μην τα πολυλογώ, βρήκα την άκρη και του λέω “δώστε μου μια ευκαιρία να βγω και ν’ αποδείξω. Όπως μου είπε εκ των υστέρων είχε πει στον Έβερτ “βάλε πολλές γυναίκες”. Τώρα αυτό δεν ξέρω αν είναι θετικό ή αρνητικό, είναι μια άλλη κουβέντα», πρόσθεσε η Γιάννα Αγγελοπούλου.

«Για να μην τα πολυλογώ, με έβαλε ο Έβερτ, βγαίνω εκεί. Κι ο Έβερτ μου λέει “είσαι και ωραία γυναίκα θα σε βάλω γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου”. Απογοητεύτηκα εγώ. Λίγο καιρό αργότερα πήγα και τον έπιασα και του λέω “δεν μου δίνετε μία θέση να δουλέψω;”. Λέει “σε ποια θέση;”. Λέω “ακούμε πως τα σχολεία έχουν πρόβλημα”. Εντάξει λέει “θα στο δώσω”. Αυτό με έκανε να με πιστέψει ο κόσμος και να με εκλέξει βουλευτή Α’ Αθηνών», ανέφερε χαρακτηριστικά η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

Η στιγμή που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την έκανε να κλάψει: «Θυμάμαι τότε ότι αρχίζω και κλαίω, χωρίς γκριμάτσες»

«Περνάνε λίγο τα χρόνια, ετοιμαζόμαστε για εκλογές και επειδή είχα γνωρίσει κόσμο νόμιζα θα με έβαζαν υποψήφια στην Α’ Αθηνών. Με καλεί ο Μητσοτάκης και μου λέει “συγγνώμη, είσαι μικρή, δεν μπορώ να σε βάλω. Προηγούνται άλλοι με μεγαλύτερη προϋπηρεσία στο κόμμα. Είσαι μικρή, έχεις χρόνια μπροστά σου”. Θυμάμαι τότε άρχισα να κλαίω χωρίς γκριμάτσες. Μαζεύτηκα, δεν εκνευρίστηκα. Αυτή ήταν η πρώτη μου μεγάλη απογοήτευση», θυμήθηκε αναφερόμενη στην πρώτη της, πολιτική απογοήτευση η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Γιάννα Αγγελοπούλου: «Μπορώ να συμμαχήσω με τον διάβολο αρκεί να βγει η δουλειά»

Μιλώντας για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη ανέφερε: «Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές δεν έχω συναίσθηση κινδύνου. Μου έλεγε ο άνδρας μου “κουράζεσαι” το ένα, το άλλο. Όταν αναλαμβάνω κάτι, έχω το δέος ότι κάποιος μου το εμπιστεύθηκε. Στην αρχή έχω πάρα πολύ άγχος. Τώρα, στην προσπάθεια του ’20-’21 το άγχος μου ήταν εποικοδομητικό. Τότε δεν ήταν. Βέβαια, έγιναν τα πράγματα, αλλά από την άλλη το πλήρωσα με την υγεία μου. Βέβαια είχα άγχος, αλλά πια εκεί τα δίνω όλα. Χτυπάω πόρτες για να επιτευχθεί ο στόχος. Μιλάμε για συμμαχίες. Μπορώ να συμμαχήσω και με τον διάβολο, αρκεί να γίνει η δουλειά και θα κάνω τα πάντα».

Το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε: «Υπήρχε κίνδυνος και για τη ζωή μου»

Η ίδια μίλησε, μεταξύ άλλων, για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όταν από «Iron Lady» αισθάνθηκε «απλώς Γιάννα». «Πρέπει να έχεις το θάρρος να το αντιμετωπίσεις. Για να λέγομαι ακόμα Γιάννα Αγγελοπούλου σημαίνει ότι το ξεπεράσαμε το πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Τα δυσάρεστα σε δυναμώνουν. Το σοκ που έπαθα όταν μου είπαν “έχεις αυτό, να το προλάβουμε”, ήταν οι πρώτες διακοπές που έκανα με τα παιδιά μου Χριστούγεννα. Πήγα να κάνω εξετάσεις και ο γιατρός φοβήθηκε. Είπε στον Θόδωρο “το αίμα της είναι σαν νερό και δεν την αναλαμβάνω”. Ναι, υπήρχε κίνδυνος και για τη ζωή μου. Ο Θόδωρος είχε στεναχωρηθεί, έχει κι αυτός ένα πρόβλημα και ήταν στην Αθήνα. Ήμουν ακόμα στο νοσοκομείο και τηλεφωνούσα στα παιδιά. Η Καρολίνα που αισθανόταν η γυναίκα της οικογένειας και μου έλεγε “μαμά αναπνέει καλά”. Όταν έκανα αργότερα την εγχείρηση στην σπονδυλική μου στήλη, μού είπαν κάποια πράγματα θα τα ξεχάσεις, όπως τη γιόγκα. Ένα πράγμα δεν θα πω, μην δουλέψετε για να μην πάθετε τίποτα».

Η Γιάννα Αγγελοπούλου είναι μία τρελογιαγιά που δεν της αρέσει ο όρος «πεθερά»

«Είμαι λίγο τρελογιαγιά. Κάνουμε δικές μας ιστορίες. Δημιουργούμε με κουβέρτες σπίτια, σκηνές, μιλάμε, ντύνονται», ανέφερε στη συνέχεια η Γιάννα Αγγελοπούλου μιλώντας για τον ρόλο της ως γιαγιά, ενώ για τον ρόλο της ως πεθερά, η ίδια τόνισε ότι «δεν μου αρέσει ο όρος πεθερά. Εμένα με ενδιαφέρει να είναι τα παιδιά μου ευτυχισμένα. Από τη στιγμή που τα παιδιά μου είναι ευτυχισμένα, στηρίζω πιο πολύ τους συντρόφους των παιδιών μου, από τα παιδιά μου».