CELEBRITIES

Ευγενία Σαμαρά: Το πρώτο της ταξίδι μετά από 8 μήνες είναι στο Νεπάλ. Namaste

Κική Παπαδοπούλου/News247.gr

Η Ευγενία Σαμαρά λατρεύει τα ταξίδια κι αυτό φαίνεται με ένα scroll down στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Οι τηλεοπτικές της υποχρεώσεις, με τη συμμετοχή της στη σειρά Σασμός και την παρουσίαση του τηλεπαιχνιδιού Switch στην ΕΡΤ, καθώς και οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις στο θέατρο, όπου πρωταγωνίστησε για μία ακόμα σεζόν στην παράσταση Ο Μισάνθρωπος, με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, την κράτησαν για μήνες μακριά από αεροπλάνα κι εξωτικούς προορισμούς. Η αναμονή του επόμενου ταξιδιού στη ζωή της έλαβε τέλος.

Η Ευγενία Σαμαρά έφτιαξε ξανά τις βαλίτσες της και έβαλε σκοπό να ανακαλύψει έναν ακόμα μακρινό προορισμό. Αυτή τη φορά τοποθέτησε την πινέζα στον χάρτη της στο Νεπάλ. Η ηθοποιός και παρουσιάστρια μοιράστηκε τις πρώτες φωτογραφίες από το ταξίδι της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, την Κυριακή των Βαΐων, 28 Απριλίου 2024.

Μετά το Περού όπου είχε ταξιδέψει, χαρίζοντας στους followers της εντυπωσιακές εικόνες, σειρά είχε το Νεπάλ, λοιπόν. «Ταξίδι ξανά μετά από 8 μήνες. Ετοιμαστείτε. Exploring Nepal Day 1», έγραψε η Ευγενία Σαμαρά στην ανάρτησή της, ενώ στα hashtags της αποκάλυψε ότι οι φωτογραφίες που χώρεσε στο πρώτο φωτογραφικό άλμπουμ του ταξιδιού της είναι από το Κατμαντού.

Φωτογραφίες από εντυπωσιακούς ναούς, από σημεία της πρωτεύουσας του Νεπάλ, που εξερεύνησε η Ευγενία Σαμαρά και άλλες που τη δείχνουν απόλυτα ευτυχισμένη στον νέο της ταξιδιωτικό προορισμό, βρήκαν τον χώρο τους στο album στο οποίο επώνυμοι και άλλοι followers της σχολίασαν ότι διάλεξε έναν ακόμα ξεχωριστό προορισμό.

Αν κάτι μπορεί να πει κανείς σίγουρα για τα ταξίδια της Ευγενίας Σαμαρά, αυτό είναι ότι είναι αληθινά ξεχωριστά. Σε προορισμούς που για άλλους αποτελούν ευχές για το bucket list τους. Η Ευγενία Σαμαρά είχε εξηγήσει τον λόγο που επιλέγει απροσδόκητους προορισμούς για τα ταξίδια, που τόσο έχει ανάγκη στη ζωή της, σε συνέντευξή της στο περιοδικό Glow.

«Στα ταξίδια μου λατρεύω να έρχομαι σε επαφή με τη φύση, γιατί -λογικό, εξάλλου- τα μέρη που έχουν έντονο το στοιχείο της με ηρεμούν αφάνταστα. Ακόμη, πάντα μέσα στον χρόνο, επιδιώκω μια απόδραση μακρινή, η οποία θα συνδέεται με πολιτισμούς που δε μου είναι καθόλου οικείοι. Επιλέγω προορισμούς που -έτσι, λίγο- θα με “ξεκουνήσουν” και θα με κάνουν να πάω λίγο παρακάτω», έλεγε η ηθοποιός, φέρνοντας σαν παράδειγμα ένα από τα ταξίδια της στην Αφρική.

«Ένα τέτοιο ταξίδι ήταν αυτό που πραγματοποίησα τελευταία στη Ζανζιβάρη. Είχε τα πάντα: μια διαφορετική κουλτούρα, έναν άλλον τρόπο ζωής, ανθρώπους που είναι απίστευτα και βαθιά συνδεδεμένοι με τη φύση. Το τελευταίο ήταν και το πιο ωραίο μάθημα για μένα, μια τρομερή εικόνα να τη ζεις. Υπήρχε στους κατοίκους μία τόσο ουσιαστική σχέση με ό,τι περικλείει η λέξη “φύση”, που από τον δυτικό κόσμο λείπει πάρα πολύ. Ήταν εντυπωσιακό να βλέπεις την ευτυχία στα μάτια τους, το χαμόγελό τους, ενώ θεωρητικά τους λείπουν βασικά πράγματα σε σχέση με το πώς αντιλαμβανόμαστε εμείς τη ζωή. Και ταυτόχρονα ήταν ένα πανέμορφο μέρος, με καταπληκτικά νερά, με απίστευτη ζωή εντός κι εκτός θαλάσσης. Πολύ εντυπωσιακό και αρκετά οικονομικό για όποιον θέλει να το επισκεφτεί. Δεν είναι ένας προορισμός άπιαστος», σημείωνε η Ευγενία Σαμαρά τον Απρίλιο του 2023.

Ο Απρίλιος του 2024 τη βρίσκει έτοιμη να γευτεί μία τέτοια ακόμα διαφορετική εμπειρία, αυτή τη φορά στην ήπειρο της Ασίας. Ένα ακόμα ταξίδι ζωής και αυτογνωσίας, όπως άλλωστε είναι κι αυτό που συνειδητά προσπαθεί να ακολουθεί και μέσα της η Ευγενία Σαμαρά.

«Προσωπικά, τα “θέλω” μου τα ακούω πεντακάθαρα στ’ αυτιά μου και τα ξέρω. Δουλειά με τον εαυτό μου έχω κάνει, που δεν ξέρω άμα είναι πολλή ή λίγη, και συνεχίζω. Γενικά, αισθάνομαι πως το ταξίδι της αυτογνωσίας και της αυτοβελτίωσης δεν τελειώνει και πότε, οπότε πάντα θα βρίσκομαι σε αυτό το κανάλι», είχε πει στην ίδια συνέντευξη. Και ζει υπακούοντας σε αυτόν τον δρόμο της καρδιάς της, που συχνά πυκνά τη φέρνει σε μαγικούς προορισμούς.