CELEBRITIES

Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση και Κατρίνα Τσάνταλη αντιδρούν στη φωτογραφία με τα κουτάβια της Βάσως Λασκαράκη

Instagram.com/vasolaskaraki

Δύο φωτογραφίες που δημοσίευσε η Βάσω Λασκαράκη στις 29 Νοεμβρίου στάθηκαν αφορμή για να δεχτεί πλήθος αρνητικών σχολίων στο Instagram. Η Βάσω Λασκαράκη κρατούσε στην αγκαλιά της τα δύο κουτάβια που γέννησε το σκυλί της οικογένειάς της, η Rosa. Στη λεζάντα, έγραψε «Κοιτάξτε τώρα τι κακό με έχει βρει. Κουτάβια παντού», τρισευτυχισμένη.

Τη χαρά της δεν συμμερίστηκαν αρκετοί χρήστες του Instagram επισημαίνοντας ότι ως δημόσιο πρόσωπο η Βάσω Λασκαράκη, θα έπρεπε να υποστηρίζει την ανάγκη της στείρωσης των ζώων συντροφιάς, για να συμβάλει με αυτόν τον τρόπο στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Η πρώτη αντίδραση της Εριέττας Κούρκουλου Λάτση στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Βάσω Λασκαράκη

Ανάμεσα σε εκείνους που έκριναν αρνητικά τη δημοσίευση που πραγματοποίησε η Βάσω Λασκαράκη, ήταν και η εγκυμονούσα Εριέττα Κούρκουλου Λάτση. Σε Instagram Story της, η δημιουργός του καταφυγίου αδέσποτων ζώων Save a Greek Stray, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν τη ξέρω την κοπέλα και δεν έχω κάτι εναντίον της, αλλά αλήθεια τώρα, μπορούμε επιτέλους να ενημερωθούμε; Σαπίζουν τόσες ψυχές στα καταφύγια και στον δρόμο και ακόμα διαφημίζουμε χαρωπά τις γέννες των ζώων μας; Έχουμε ματώσει για να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα. Σας παρακαλώ πια!».

Το σχόλιο της Κατρίνας Τσάνταλη που προκάλεσε «πόλεμο χυδαιότητας» μεταξύ των χρηστών του Instagram

Η Κατρίνα Τσάνταλη, που κι εκείνη έχει δημιουργήσει το καταφύγιο ζώων Little Shelter, άφησε το δικό της σχόλιο κάτω από την ανάρτηση που είχε πραγματοποιήσει η Βάσω Λασκαράκη.

Βάσω Λασκαράκη Κατρίνα Τσάνταλη Εριέττα Κούρκουλου Λάτση Instagram.com/vasolaskaraki

«Είναι πανέμορφα τα κουτάβια όμως παλεύουμε να περνάμε το μήνυμα της στείρωσης των σκύλων μας για τη δική τους υγεία, αλλά και το υπερτεράστιο πρόβλημα αδέσποτων που αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας. Για κάθε ένα από τα σπιτικά κουτάβια που γεννιούνται κλείνει η πόρτα σε ένα αδέσποτο κουτάβι. Παρακαλώ πραγματικά μέσα από την καρδιά μου, μην βάζετε τα σκυλάκια σας να γεννούν αν δεν είστε νόμιμοι εκτροφείς», έγραψε η Κατρίνα Τσάνταλη.

Ο Λευτέρης Σουλτάτος υπερασπίζεται τη Βάσω Λασκαράκη και δηλώνει «έτσι θέλω να ζει το κατοικίδιό μας»

Με μία σειρά από δικά του Instagram Stories, υπερασπίστηκε τη σύζυγό του, Βάσω Λασκαράκη, ο Λευτέρης Σουλτάτος. Ο chef εξήγησε ότι το σκυλί που γέννησε τα κουτάβια είναι δικό του κι ανέφερε τους λόγους που δεν έχει στειρώσει κι ούτε πρόκειται να στειρώσει τα οικόσιτα ζώα του.

Βάσω Λασκαράκη Κατρίνα Τσάνταλη Εριέττα Κούρκουλου Λάτση Instagram.com/lefteris.soultatos

«Καλησπέρα σε όλους τους φιλόζωους. Αν και δεν συνηθίζω να δίνω εξηγήσεις επειδή τα έχω καλά με τη συνείδησή μου με λύπη μου είδα την επίθεση που έγινε στη γυναίκα μου σε μία φωτογραφία που ανέβασε τα κουτάβια μας. Αν θέλετε λοιπόν κάποιον να πυροβολήσετε φιλόζωοι αλλά ορισμένοι μισητές των ανθρώπων τότε ελάτε στο δικό μου προφίλ γιατί το σκυλί είναι δικό μου και έχω την πλήρη ευθύνη του. Άρα εμένα να βρίσετε, εμένα να απειλήσετε εμένα να καταγγείλετε», έγραψε αρχικά ο Λευτέρης Σουλτάτος υπερασπιζόμενος τη σύζυγό του, Βάσω Λασκαράκη.

«Και όλα αυτά γιατί δεν στείρωσα ένα σκυλί που ζει σε περιφραγμένο χώρο ελεύθερο! Γιατί έτσι θέλω να ζει σε περιφραγμένο ελεύθερο χώρο! Γιατί έτσι θέλω να ζει το κατοικίδιο μου ελεύθερο εντός περιφραγμένης οικίας μας! Εδώ και 25 χρόνια που έχω σκυλιά έτσι ζουν και έτσι θα ζουν όσες καταγγελίες και να μου κάνετε!», συνέχισε ο chef.

«Όχι δεν το στείρωσα όπως δεν κάνει και στο παρελθόν γιατί ποτέ δεν χρειάστηκε, ποτέ δεν είχα εγκυμοσύνη απρόβλεπτη όπως συνέβη τώρα. Και δεν στειρώνω γιατί το άλλο σκυλί (ένα αδέσποτο) που βρήκαμε και περιθάλψαμε και υιοθετήσαμε στην Κρήτη μετά τη στείρωση που του κάναμε έχει ένα σωρό προβλήματα υγείας, γιατί η στείρωση δεν είναι κάτι φυσιολογικό, είναι κόντρα στη φύση.

Έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου αλλά δεν έχω μάθει να την κακία σας. Το τι φιλανθρωπίες κάνουμε και το πόσο βοηθάμε τις φιλοζωικές οργανώσεις ας μας κρίνει ο θεός, θα παραμείνει εντός της οικίας και της συνείδησής μας. Ευχαριστώ να είστε όλοι καλά με υγεία», κατέληξε ο Λευτέρης Σουλτάτος.

H Εριέττα Κούρκουλου Λάτση υπερασπίζεται την Κατρίνα Τσάνταλη και τα βάζει με τους «νταήδες που δεν στειρώνουν τον σκύλο τους»

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση επανήλθε στο ζήτημα όταν διαπίστωσε ότι κάτω από το σχόλιο της Κατρίνας Τσάνταλη είχε ακολουθήσει πληθώρα αρνητικών σχολίων, ενώ μεταξύ χρηστών του Instagram είχε ξεσπάσει ένας «πόλεμος» χυδαιότητας για το ποιος μπορεί να εκφέρει άποψη για τη στείρωση, για τα αδέσποτα, για τα κουτάβια που απέκτησε η οικογένεια της Βάσως Λασκαράκη και ποιος όχι.

«Δεν περίμενα να πάρει τέτοια έκταση το θέμα της στείρωσης εν έτει 2021… “Δικός μου είναι ο σκύλος, ότι θέλω κάνω!”. Από εκεί ξεκινάει το κακό. Από ανθρώπους δηλαδή, που δεν καταλαβαίνουν ότι είμαστε όλοι συνδεδεμένοι. Όλοι ένα», ανέφερε σε σχετική της ανάρτηση η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

«Τρέξανε διάφοροι να επιτεθούν στην Κατρίνα Τσάνταλη – να επιτεθούν σε έναν άνθρωπο δηλαδή που όπως εγώ, χωρίς να έχει καμία υποχρέωση, έχει αφιερώσει την ζωή της στο να μαζεύει τα σπασμένα ανθρώπων που αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Των νταήδων που δεν στειρώνουν τον σκύλο τους γιατί είναι ανασφαλείς με τον ανδρισμό τους», συνέχισε την ανάρτησή της.

«Των δήμων, που κάνουν τα κονδύλια χαρτοπόλεμο και διατηρούν ζώα σε δραματικές συνθήκες. Και βέβαια αυτών που θυμήθηκαν ξαφνικά ότι είναι λάθος να παρεμβαίνουμε στην φύση! Που την είδατε την φύση; – που έτσι όπως τα κάναμε, την βλέπουμε μόνο στην τηλεόραση; Τα σκυλιά μας σαπίζουν μέσα σε κλουβιά και επειδή αποφασίζει κάποιος ότι είναι δικαίωμά του, θα στερήσει 5-12 σπίτια από αυτά τα ζώα, καταδικάζοντάς τα σε μια ζωή μοναξιάς και στέρησης;», ανέφερε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, η οποία υποστήριξε στη συνέχεια ότι δεν είναι δικαίωμα κανενός να διαιωνίζει τα προβλήματα των αδέσποτων ζώων.

«Όχι! Δεν είναι δικαίωμά σου, γιατί τα έχουμε κάνει σκ@@@! Δεν είναι δικαίωμά σου, γιατί η κάθε σου απόφαση επηρεάζει όλους μας! Ξοδεύουμε τα προσωπικά μας χρήματα και τον χρόνο μας για να μαζέψουμε τα χάλια της χώρας μας και κρινόμαστε εμείς; Φτάνει! Μορφωθείτε! Διαβάστε!! Σοβαρευτείτε», κατέληξε σε έντονο ύφος η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

Τα βέλη σφυρίζουν στον αέρα

Ωραία ατμόσφαιρα δεν μας λες. Τα βέλη πετιούνται εκατέρωθεν στον αέρα. Και τα κουτάβια παραμένουν τα πιο αθώα πλάσματα σε αυτή την ιστορία. Το παράξενο είναι ότι μιλάμε για ένα θέμα γεμάτο αγάπη, αυτή τη σπάνια αγάπη που μπορεί να μοιραστεί ένας άνθρωπος με τα κατοικίδια ζώα του. Και καταλήγουμε να διαβάζουμε οργισμένες τοποθετήσεις.

Για την ιστορία πάντως, αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2017 η πλατφόρμα Dog’s Voice ανέφερε μέσω της Έλενας Δέδε στη Lifo ότι ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων που ζουν στην Ελλάδα, ανερχόταν σε 1,8 εκατομμύρια ζώα. Οι αδέσποτοι σκύλοι, σύμφωνα με εκείνη, προέρχονται σε ποσοστό 70% από γέννες δεσποζόμενων ή ημι-δεσποζόμενων ζώων. Η στείρωση δεν θα έπρεπε να γίνεται ακόμα θέμα συζήτησης στην Ελλάδα του 2021. Το «δικό μου είναι ό,τι θέλω το κάνω», που επεσήμανε και η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση δεν μπορεί να είναι στάση ζωής οποιουδήποτε θέλει να αποκαλείται φιλόζωος κι όχι απλά φίλος του δικού του αποκλειστικά ζώου. Τα ζώα, δεν είναι κτήμα μας, είναι συγκάτοικοί μας στον πλανήτη.  Όλοι είμαστε ένα κι ως ένα θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά μας. Προβλήματα που δημιουργούμε, καταπατώντας τα δικαιώματα των ζώων για μία ακόμα φορά.