CELEBRITIES

Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Η απάντησή της στην κριτική για τον τρόπο που επιλέγει να μεγαλώσει το παιδί της

Instagram.com/eriettakourkouloulatsi

Η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση σε λίγους μήνες θα κρατά στην αγκαλιά της τον γιο της. Αυτό είναι το πρώτο παιδί που θα αποκτήσει με τον σύζυγό της, Βύρωνα Βασιλειάδη. Στο παρελθόν, έχει μιλήσει συχνά για τις δυσκολίες που πέρασε μέχρι να μείνει έγκυος. Αυτή τη φορά, μίλησε για την απόφασή της να μεγαλώσει τον γιο της με τις ίδιες διατροφικές συνήθειες που έχει κι εκείνη. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση γνωστοποιεί αυτή την απόφασή της. Ωστόσο, αυτή τη φορά μιλά αναλυτικά και για τη δική της διατροφή που παραμένει vegan και στην εγκυμοσύνη της.

Η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ό,τι αφορά τα ζώα και τα δικαιώματά τους. Γι’ αυτό το λόγο αποφάσισε εδώ και χρόνια να γίνει vegan. Αυτόν τον τρόπο διατροφής (και ζωής), τον ακολούθησε και ο σύζυγός της, Βύρων Βασιλειάδης.

Μέσα από ένα μακροσκελές κείμενο στην ιστοσελίδα vegantimes.gr, η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση μίλησε για την απόφασή της να μεγαλώσει με τις αρχές του βιγκανισμού και τον γιο της που πρόκειται να γεννηθεί σε λίγο καιρό. Παράλληλα μίλησε για την διατροφή της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ αποκάλυψε ότι ο δικός της γάμος ήταν ο πρώτος vegan γάμος στον οποίο βρέθηκε ποτέ.

Ο πρώτος vegan γάμος στον οποίο βρέθηκε

«Ο δικός μας ήταν ο πρώτος βίγκαν γάμος στον οποίο έχω παραβρεθεί και έκτοτε, είχα την χαρά να καλεστώ σε άλλους δύο. Οι γάμοι είναι μια υπέροχη ευκαιρία να αφήσουμε το στίγμα μας στους παρευρισκόμενους και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε την διαφορά, χωρίς να θυσιάσουμε την καλοπέρασή μας ή την νοστιμιά του φαγητού που απολαμβάνουμε μαζί με τους καλεσμένους μας», ανέφερε η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση.

«Είναι άλλωστε αλήθεια, ότι μία ημέρα που γιορτάζουμε την αγάπη, ο θάνατος, ο φόβος και η βαρβαρότητα δεν έχουν καμία θέση στα τραπέζια μας», πρόσθεσε για τον γάμο της.

Η Εριέττα Κούρκουλου- Λάτση για τη διατροφή της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Σε ό,τι αφορά στη διατροφή της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση σημείωσε: «Εγκυμονούσες και μη, λαμβάνουμε όσα χρειαζόμαστε από τα όσπρια, τα λαχανικά, τα δημητριακά και τα φρούτα, αρκεί να τρώμε σωστά. Η ισορροπημένη διατροφή, είναι απαραίτητη σε κάθε στάδιο της ζωής μας και ειδικά κατά την διάρκεια της κύησης, είτε είμαστε vegan, είτε όχι», τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν και πολλές διαφορές αν κανείς ακολουθεί τις αρχές της ισορροπημένης διατροφής.

«Και στις δύο περιπτώσεις, εάν το ρίξουμε σε επεξεργασμένες και ανθυγιεινές τροφές, η μητέρα όπως και το έμβρυο, δεν θα λάβουν τα θρεπτικά που έχουν ανάγκη. Τρώω υγιεινά και παίρνω Β12 που έπαιρνα και πιο πριν, με προσθήκη βίγκαν ω3 φυτικής προέλευσης. Φυσικά με παρακολουθεί γιατρός και αν χρειαστεί, θα κάνουμε αλλαγές» γράφει η Εριέττα Κούρκουκου – Λάτση.

Η απόφασή της για τη διατροφή του γιου της

Μιλώντας για την απόφασή της να μεγαλώσει τον γιο της με τις δικές της αξίες και στον τρόπο διατροφής του, η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση τόνισε: «είναι “παιδί ΜΑΣ» και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να κρίνει πώς θα επιλέξουμε εμείς να το μεγαλώσουμε».

«Σαν γονέας, θεωρώ σωστό να οδηγήσω το παιδί μου τα πρώτα χρόνια της ζωής του σε έναν τρόπο ζωής, τον οποίο θεωρούμε ο πατέρας του και εγώ ηθικά ορθό. Μεγαλώνοντας, είμαι βέβαιη ότι όπως όλα τα παιδιά, θα μας βομβαρδίσει με ερωτήσεις τις οποίες θα ήθελα να μπορούμε να απαντήσουμε ειλικρινά. Όταν έρθει η ημέρα να μας ρωτήσει γιατί η δική μας οικογένεια δεν τρέφεται όπως πολλές άλλες, θα του εξηγήσουμε τον λόγο», σημείωσε η μέλλουσα μητέρα.

«Από την στιγμή που θα μάθει όλη την αλήθεια για την παραγωγή του κρέατος, του ψαριού, του αυγού και των γαλακτοκομικών και του μελιού και θα γνωρίζει πια τις τρομακτικές επιπτώσεις της στις ζωές δισεκατομμυρίων συναισθανόμενων όντων, στο περιβάλλον, αλλά και στην ίδια του την υγεία, θα είναι σε θέση να πάρει μια συνειδητοποιημένη απόφαση», συμπλήρωσε στη συνέχεια η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση.

Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση «Το φαγητό στο σπίτι μας είναι και θα είναι μόνο vegan»

«Όπως κάθε παιδί που πηγαίνει σχολείο και αποκτά φίλους και δικές του ασχολίες, το παιδί μας θα είναι ελεύθερο να επιλέξει τί θα τρώει και πώς θα ζήσει τη ζωή του γενικά», πρόσθετει σε άλλο σημείο για το ίδιο ζήτημα.

«Έχω την τύχη να έχω γνωρίσει αρκετούς ενήλικες που μεγάλωσαν με vegan γονείς και κανένας τους δεν επέλεξε στην συνέχεια να καταναλώνει ζωικά προϊόντα, επειδή πολύ απλά, δεν τα θεωρούν φαγητό, όπως και εμείς δεν θεωρούμε φαγώσιμο έναν σκύλο ή μια γάτα. Όποια και να είναι η επιλογή του γιού μας, όταν αρχίσει να ανεξαρτητοποιείται, το φαγητό στο σπίτι μας, είναι και θα είναι μόνο vegan», κατέληξε.