CELEBRITIES

Η Ελένη Μενεγάκη φωτογραφίζει την κόρη της, Μαρίνα, στην αυλή του σπιτιού τους

Instagram.com/elenimenegaki

Μπορεί αυτή η περίοδος να είναι πολύ διαφορετική από όλα όσα έχουμε ζήσει, μπορεί οι συνθήκες να είναι εντελώς διαφορετικές λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά ταυτόχρονα είναι ημέρες που δίνουν στην πλειονότητα των ανθρώπων την δυνατότητα να βλέπουν περισσότερο αυτούς που αγαπούν. Για τους γονείς αυτή είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία που έχουν να περνούν όλο τους τον χρόνο με τα παιδιά τους. Και κάπως έτσι τα μάτια τους γεμίζουν εικόνες τρυφερότητας. Μια τέτοια τρυφερή εικόνα αντίκρισε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης η παρουσιάστρια του Alpha, Ελένη Μενεγάκη, που εδώ και μία εβδομάδα μένει μακριά από τα τηλεοπτικά της καθήκοντα.

Η Ελένη Μενεγάκη βγήκε στην αυλή της, όπου βρισκόταν η μικρότερη κόρη της, η 5 ετών Μαρίνα. Υπό άλλες συνθήκες όλη της η οικογένεια μάλλον θα βρισκόταν σε κάποιον εξωτικό προορισμό του εξωτερικού ή στην αγαπημένη της Άνδρο. Όπου κι αν ήταν όμως η μικρή Μαρίνα θα ήταν κοντά της.

Την περασμένη εβδομάδα η Ελένη Μενεγάκη είχε αποχαιρετίσει τους τηλεθεατές της για τις ημέρες του Πάσχα. «Ώρα να φεύγουμε. Θα σας λείψουμε λίγο, ελπίζουμε, την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά θα επιστρέψουμε στο πόστο μας όλοι μαζί. Μέχρι τότε, αγόρια μου, κορίτσια μου, μένουμε στο σπίτι, για να τα κάνουμε όλα πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Καλή ανάσταση», είχε πει χαρακτηριστικά στο κλείσιμο της εκπομπής της την Παρασκευή 10 Απριλίου.

Το πρωτί της Μεγάλης Πέμπτης θέλησε να μοιραστεί μαζί τους, μέσω Instagram την χαρούμενη εικόνα της μικρής Μαρίνας στην αυλή. Η κόρη της Ελένης Μενεγάκη και του Μάκη Παντζόπουλου έκανε ποδήλατο και είχε τα ξανθά μαλλιά της πιασμένα σε κοτσιδάκια. «Μια γλυκιά καλημέρα σε όλους» σχολίασε η Ελένη Μενεγάκη δημοσιεύοντας τη φωτογραφία της. Πιο γλυκιά δεν γίνεται.

Η Μαρίνα Παντζοπούλου είναι το τέταρτο και μικρότερο παιδί της παρουσιάστριας. Η Ελένη Μενεγάκη έχει αποκτήσει ακόμα δύο κόρες, τη Βαλέρια και τη Λάουρα, αλλά και έναν γιο τον Άγγελο, από τον προηγούμενο γάμο της με τον Γιάννη Λάτσιο. Η Μαρίνα ήρθε στη ζωή της όταν η Ελένη Μενεγάκη ήταν 45 ετών. Η ίδια είχε μιλήσει στην εκπομπή της για την απόφασή της να αποκτήσει παιδί μετά τα 40.

«44 έμεινα έγκυος, 45 γέννησα. Δεν με απασχολούσε ποτέ τι θα σκεφτεί ο καθένας για το τι θα κάνω εγώ στην προσωπική μου ζωή. Ποτέ δεν με απασχόλησε αυτό που κάνω τι αντίδραση μπορεί να έχει από τους άλλους. Θεωρώ πάντα ότι ο καθένας πρέπει να πηγαίνει τη ζωή του εκεί που κρίνει ότι είναι σωστό για τον ίδιο. Μπορεί να άκουσα έναν -δεν θέλω να ονοματίσω- που είπε “γιατί πάει και κάνει παιδί η Μενεγάκη”. Μία που το διάβασα, μία που το ξέχασα γιατί δεν με ενδιαφέρει κιόλας», είχε πει η Ελένη Μενεγάκη.

«Είμαι εγώ ευτυχισμένη; Κατάφερα να αποκτήσω παιδί; Το έχω σήμερα και το λατρεύω και το κοιτάζω και δεν το πιστεύω ακόμα; Το κοιτάζω και λέω δικό μου; Το έκανα; Μου βγάζω το καπέλο εμένα! Λέω “Θεέ μου ευχαριστώ!” και μετά “Α ρε Ελένη έχεις πολλά κότσια”. Δηλαδή, εγώ αυτοθαυμάζομαι γι’ αυτό και θαυμάζω κάθε γυναίκα όποια γυναίκα έχει την ψυχική αντοχή, είτε έχει παιδιά είτε δεν έχει, να δημιουργήσει οικογένεια, να κάνει το πρώτο της παιδί σε μια ηλικία που τα έχεις τακτοποιήσει όλα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πρέπει ο άλλος να το θέλει πάρα πολύ για να μπεις σε αυτή τη διαδικασία. Μπράβο πρέπει να λέμε. Αλλά και να μη λένε, δεν πειράζει. Ο καθένας πρέπει να κοιτάζει τον εαυτό του, όχι να ακούει τι θα πει ο ένας και ο άλλος», συμπλήρωνε η Ελένη Μενεγάκη.