CELEBRITIES

Ελένη Μενεγάκη: Η σπάνια αναφορά στο διαζύγιό της. «Πάνε 13 χρόνια από τότε»

Papafakis Press Μιχάλης Αρχοντίδης

Ποιος είναι αυτός που ορίζει πώς θα συμπεριφερθεί μία γυναίκα στην προσωπική της ζωή μετά από ένα διαζύγιο; Η κοινωνία γύρω της ή η ίδια και οι ανάγκες της οικογένειάς της; Αυτό το ερώτημα έθεσε η Ελιάνα Χρυσικοπούλου στην εκπομπή Ελένη, μετά την προβολή των δηλώσεων της Σαμπρίνας, η οποία θέλει να διαφυλάσσει την προσωπική της ζωή μετά το διαζύγιό της με τον Παναγιώτη Λιαδέλη. Μία προσωπική συνέντευξη έγινε η αφορμή για μία κοινωνική τοποθέτηση που με τη σειρά της έφερε στον αέρα της εκπομπής μία ακόμα προσωπική εξομολόγηση. Αυτή τη φορά, από την Ελένη Μενεγάκη.

Η Ελένη Μενεγάκη, όπως είναι γνωστό, υπήρξε επί χρόνια παντρεμένη με τον Γιάννη Λάτσιο. Το διαζύγιό της ήταν μία από τις διάσημες «βόμβες» της showbiz. Μάλιστα λόγω του βεληνεκούς της διασημότητας της παρουσιάστριας, το διαζύγιο αυτό έγινε η αιτία να εκδοθούν εκτάκτως τα lifestyle περιοδικά της χώρας για να καλύψουν την είδηση σε τεύχη μάλλον συλλεκτικά για τα δεδομένα της Ελλάδας.

«Μετά από 9 χρόνια κοινής ζωής και την απόκτηση 3 ανήλικων ακόμα παιδιών, αποφασίσαμε από κοινού να προχωρήσουμε πλέον ο καθένας χωριστά ως πρόσωπα, αλλά πάντα μαζί ως γονείς που μοιράζονται την αγάπη για τα παιδιά τους και την αγωνία για το μέλλον τους. Είμαστε σίγουροι ότι η απόφασή μας αυτή θα υποστηριχθεί και θα γίνει σεβαστή από όλους», ανέφερε η ανακοίνωση του διαζυγίου που συνυπέγραφαν η Ελένη Μενεγάκη τον Ιανουάριο του 2010.

Και παρόλο που έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε κι όχι 13 όπως ανέφερε η ίδια στον αέρα της εκπομπής της, η Ελένη Μενεγάκη έκανε μία σπάνια αναφορά στην περίοδο του χωρισμού της από τον Γιάννη Λάτσιο και στο πώς έπαιρνε τις αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες διαχειριζόταν την προσωπική της ζωή. Κι αυτό γιατί στο κοινωνικό ερώτημα που έθεσε η Ελιάνα Χρυσικοπούλου, η Ελένη Μενεγάκη ήθελε να δώσει μία προσωπική απάντηση.

Ελένη Μενεγάκη: «Θυμάμαι τις αγωνίες μου»

«Εγώ παρατηρώ γύρω μου και βλέπω ότι στη σημερινή εποχή, η κάθε μία μας, μετά από έναν χωρισμό -από τη στιγμή που υπάρχει παιδί- παίρνει και μία ευθύνη στο πώς θα χειριστεί τα πράγματα που αφορούν τα παιδιά της και τη ζωή της και το χειρίζεται διαφορετικά», είπε αρχικά η Ελένη Μενεγάκη.

Κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Γιάννη Λάτσιο, που πραγματοποιήθηκε το 2001, η Ελένη Μενεγάκη απέκτησε τα τρία μεγαλύτερα παιδιά της, τον Άγγελο, τη Λάουρα και τη Βαλέρια. «Γυρνάω τον χρόνο πίσω, γιατί δεν θέλω σήμερα να λέω “εγώ εντάξει, είχα χωρίσει, πάνε 13 χρόνια τώρα, για όλους είμαι παντρεμένη ξανά”. Όχι», ανέφερε στη συνέχεια η Ελένη Μενεγάκη. Η παρουσιάστρια παντρεύτηκε στα χρόνια που ακολούθησαν, με τον Μάκη Παντζόπουλο. Με τον τελευταίο το 2015 απέκτησαν την κόρη τους, Μαρίνα.

«Θυμάμαι τα δικά μου βήματα, θυμάμαι τις αγωνίες που είχα στο πώς να το χειριστώ, θυμάμαι την ηλικία των παιδιών μου. Και αυτό είναι ένας παράγοντας γιατί αλλιώς είναι να έχεις να κάνεις με παιδιά ενήλικα ή στην εφηβεία ή παιδάκια που μόλις γεννήθηκαν ή παιδιά που είναι 5 ετών», σημείωσε η παρουσιάστρια.

«Ο καθένας κρίνει για την δικιά του περίπτωση και το πρώτο που πρέπει να σκέφτεται δεν είναι την κοινωνία, είναι τα παιδιά του», κατέληξε η Ελένη Μενεγάκη.

Κι όσο αλήθεια κι αν είναι το γεγονός ότι η κοινωνία εναποθέτει στους ώμους των γυναικών ακόμα περισσότερες ευθύνες ή προσδοκίες για το πώς θα διαχειριστούν τη ζωή τους, μετά από ένα διαζύγιο, άλλο τόσο προσωπική αλήθεια είναι το βίωμα που μοιράστηκε η Ελένη Μενεγάκη. Και το μήνυμά της στο τέλος είναι το μήνυμα δύναμης κι η ευχή για το μέλλον που πρέπει να κρατήσεις.

Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, γιατί κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός. Και το μόνο που ευχόμαστε είναι κάθε γυναίκα να μπορεί να αποφασίζει μόνη της πώς θα διαχειριστεί τη ζωή της, με τα δικά της κριτήρια και θέτοντας τις προτεραιότητες της οικογένειάς της, σύμφωνα με τις ανάγκες της. Η κοινωνία μπορεί να μείνει στην άκρη, αλλιώς το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να αλλάξει.