CELEBRITIES

Ελένη Μενεγάκη: Οι πρώτες της δηλώσεις μετά την ανακοίνωση για την αποχώρησή της

Instagram.com/elenimenegaki

Την 21η Μαϊου του 2020 η ελληνική τηλεόραση θα την θυμάται ως την ημέρα που η Ελένη Μενεγάκη ανακοίνωσε την απόφαση της να μείνει εκτός τηλεόρασης έστω κι αν αυτή η απόφαση αφορά μόνο την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. Μετά το τέλος της εκπομπής της Πέμπτης, λοιπόν, έξω από το κανάλι βρίσκονταν ήδη δημοσιογράφοι και τηλεοπτικές κάμερες για να καταγράψουν τις πρώτες της δηλώσεις.

«Πάρα πολύ ιδιαίτερη μέρα για μένα, πραγματικά. Λέω ένα αντίο αυτή τη στιγμή αλλά δεν λέω ένα αντίο κλείνοντας μια πόρτα. Σταματώ αυτή τη στιγμή, αλλάζω τρόπο ζωής και εις το επανιδείν. Τα νέα μου θα σας τα πω αφού αρχίσει να αλλάζει η ζωή μου και αυτό θα γίνει από το καλοκαίρι που για πρώτη φορά δεν θα σκέφτομαι δουλειά», είπε η Ελένη Μενεγάκη με το γνωστό της αφοπλιστικό χαμόγελο να καταγράφεται στο φακό. Ανάμεσά τους και η κάμερα του Πρωινού του ΑΝΤ1.

«Τίποτα δεν κάνω στην τύχη και τίποτα δεν είναι μια απόφαση της στιγμής, ποτέ», σημείωσε η Ελένη Μενεγάκη επιβεβαιώνοντας όσους πιστεύουν ότι κάθε της κίνηση είναι πάντα πολύ καλά υπολογισμένη. «Ένα χρόνο το σχεδιάζω αυτό. Ένα χρόνο κάνω ένα βήμα εμπρός, ένα βήμα πίσω, αλλά χαίρομαι που μπορώ να παίρνω αποφάσεις για τον εαυτό μου, για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία και για μένα προσωπικά χωρίς να περιμένω από κανέναν άλλον τίποτα», είπε στη συνέχεια η Ελένη Μενεγάκη.

«Εγώ δεν είμαι ένας άνθρωπος που μιλάει, οπότε πιστεύω ότι σήμερα τους περισσότερους μάλλον τους ξάφνιασα. Συνήθως μιλάνε όλοι οι άλλοι για μένα, εγώ είμαι λίγο αργή», συμπλήρωσε. Όσο για τους συνεργάτες της, η Ελένη Μενεγάκη είπε: «Αυτοί που με ξέρουν καλά, το “φεύγω” το έχουν νιώσει από εμένα, δεν περιμένουν να τους το πω. Τα παιδιά που δουλεύουν μαζί μου σε όποιο πόστο, είναι δοκιμασμένοι και είναι ένας κι ένας. Εύχομαι όσοι ακούν και βλέπουν, πραγματικά να τους δώσουν τις ευκαιρίες που τους αρμόζουν». Για την πιθανή αντικατάστασή της είπε: «Δεν δουλεύω στη διοίκηση, είμαι η παρουσιάστρια Ελένη Μενεγάκη και παρουσιάστρια θα παραμείνω».

Η Ελένη Μενεγάκη και οι μεγάλες αποφάσεις της

Η Ελένη Μενεγάκη μετρά 30 χρόνια καριέρας στον χώρο της τηλεόρασης και 25 χρόνια στο χώρο της παρουσίασης των πρωινών και μεσημβρινών εκπομπών. Η καριέρα της ξεκίνησε στο Mega, στο πλευρό του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη στην εκπομπή Κοκτέιλ. Ήταν το 1991 όταν την είδαμε για πρώτη φορά στην τηλεόραση. Παρέμεινε τηλεπαρουσιάστρια του Mega μέχρι το 1995 οπότε και πήρε μεταγγραφή για τον ΑΝΤ1.

Η πρώτη της μεγάλη απόφαση ήταν να αναλάβει τα ηνία μιας πρωινής εκπομπής ενώ παράλληλα πρωταγωνιστούσε και στην τηλεοπτική σειρά «Πάτερ Ημών» με τον Κώστα Καρρά. Ο «Πρωινός Καφές» ήταν που την ανέδειξε σε παρουσιάστρια της πρώτης γραμμής και για 10 συναπτά χρόνια παρέμεινε επικεφαλής του.

Το 2005 έρχεται το μεγάλο αντίο στον ΑΝΤ1, αφού εντάσσεται στο δυναμικό του Alpha. «Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον ΑΝΤ1 που για δέκα χρόνια με φιλοξένησε, με ανάδειξε, με προώθησε», είχε πει τότε η Ελένη Μενεγάκη αναφερόμενη και στους συνεργάτες της.

Για 6 χρόνια ακόμα παρέμεινε στην πρωινή ζώνη με τον «Καφέ με την Ελένη». Το 2011 ακόμα μια μεγάλη απόφαση έρχεται στη ζωή της. Αυτή του να «μετακομίσει» στη μεσημεριανή ζώνη του σταθμού. Η πορεία της ολοκληρώνεται στον Alpha αυτόν τον Ιούνιο, με την μεγαλύτερη μάλλον απόφαση της καριέρας της ως τώρα. Η επόμενη μεγάλη απόφαση θα αφορά την επιστροφή της.