CELEBRITIES

Έλενα Τοπαλίδου: Οι διατροφικές διαταραχές και η σχέση με τον Νίκο Κουρή

Papadakis Press Γιάννησ Νταρίλας

Στην εκπομπή της ΕΡΤ1 Στούντιο 4 βρέθηκε καλεσμένη η χορεύτρια και ηθοποιός Έλενα Τοπαλίδου. Η καλλιτέχνης που αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στην παράσταση Ο παγοπώλης έρχεται, που σκηνοθετεί ο Ακύλλας Καραζήσης στο Θέατρο Προσκήνιο, μίλησε με τον Θανάση Αναγνωστόπουλο και τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου για την περίοδο που αναμετρήθηκε με τις διατροφικές διαταραχές αλλά και για τη σχέση της με τον Νίκο Κουρή και την οικογένεια που έχουν δημιουργήσει μαζί.

«Με ξεκούρασε πάρα πολύ στη ζωή μου όταν κατάλαβα ότι είμαι ένας απλός άνθρωπος που θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί με αυτά τα πράγματα που ονειρεύεται και αγαπάει. Αυτό έχει απαλύνει πολύ την ψυχή μου και τη σχέση μου με τους άλλους», είπε η Έλενα Τοπαλίδου τονίζοντας ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή της συνειδητοποίησης ήταν ο πιο σκληρός κριτής του εαυτού της.

«Οι γονείς μου “μαρτύρησαν” μαζί μου. Η μητέρα μου είναι πάντα εκεί και τώρα. Πάντα προσπαθούσε να βοηθήσει, αλλά δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανείς αν εσύ… Υπήρχε κι αυτή η ιστορία η αναμέτρηση με το ζήτημα του φαγητού, πράγματα για τα οποία ξέρουμε όλοι ότι ένας άνθρωπος δεν θα βοηθηθεί αν μόνος του δεν βάλει κάτω τα πράγματα», εξήγησε έπειτα η Έλενα Τοπαλίδου.

Στην ερώτηση για το πώς εκείνη κατάφερε να ξεπεράσει τις διατροφικές διαταραχές, η Έλενα Τοπαλίδου απάντησε: «Σταματώντας τον χορό, όταν αποφάσισα να τα λήξω όλα και γι’ αυτό και για διάφορους άλλους λόγους που κατάλαβα ότι κάτι πολύ μαύρο συμβαίνει στην καθημερινότητά μου, γιατί το ζητούμενο είναι η καθημερινότητα. Πώς ξυπνάς το πρωί και πώς σηκώνεσαι να κάνεις τα πρώτα βήματα μέσα στην ημέρα. Αν αυτές οι στιγμές είναι βαριές κι ασήκωτες τότε υπάρχει πρόβλημα. Εγώ το κατάλαβα τότε, μόνη μου».

«Είχα κάνει 1-2 προσπάθειες με ψυχολόγους αλλά δεν είχα βοηθηθεί ιδιαίτερα. Γιατί κοίταζα κι εκεί να δω πώς θα είμαι αποτελεσματική και τέλεια και κουραζόμουν πάρα πολύ και σε αυτό για να το κάνω καλά», σημείωσε η Έλενα Τοπαλίδου. Από τη στιγμή που έφτασε στην συνειδητοποίηση που έπρεπε για να στρέψει τη ζωή της σε μία άλλη κατεύθυνση, ξεκίνησε όλες τις απαραίτητες αλλαγές.

«Σιγά σιγά μηδένισα. Έφυγα από τη Θεσσαλονίκη σε ένα βράδυ. Πάρα πολύ με βοήθησε αυτό γιατί κάπως βρέθηκα να είμαι χωρίς ιδιότητες, δεν ήμουν μία χορεύτρια του Κωνσταντίνου Ρήγου που πρέπει να κάνει αυτά, ήμουν τίποτα. Είναι πολύ παράξενο να είσαι ξαφνικά άγραφο. Απλά περπατούσα στους δρόμους της Αθήνας και δεν ήξερα τι ήθελα να είμαι. Ήταν πάρα πολύ απελευθερωτικό. Έχω πολλή μεγάλη δύναμη μέσα μου τελικά», σημείωσε η Έλενα Τοπαλίδου.

Η Έλενα Τοπαλίδου είναι 18 χρόνια σε σχέση με τον Νίκο Κουρή. «Με το που γύρισα στην ΑΘήνα τον επόμενο μήνα βρεθήκαμε μαζί», εξήγησε η ηθοποιός. Το ζευγάρι είναι μαζί 18 χρόνια και έχει αποκτήσει μαζί ένα παιδί. «Γνωριζόμασταν με τον Νίκο. Είχε κάνει μία παράσταση στο Εμπρός, ήταν η πρώτη του παράσταση ως επαγγελματίας ηθοποιός, ο Γυάλινος Κόσμος. Εγώ σε αυτή την παράσταση είχα κάνει την κίνηση. Γνωριζόμασταν. Υπήρχε μία σχετική συμπάθεια.

Όταν γύρισα στην Αθήνα με είχαν καλέσει σε μία θεατρική παράσταση, ήμουν μόνη και είχαν καλέσει τυχαία και τον Νίκο, ήταν μόνος κι εκείνος και μας είχαν βάλει δίπλα δίπλα να καθίσουμε», εξομολογήθηκε η Έλενα Τοπαλίδου για το πώς ήρθε κοντά με τον Νίκο Κουρή.

Έλενα Τοπαλίδου Νίκος Κουρής Papadakis Press / Κώστας Μοσχόπουλος

«Έτσι έγινε. Θυμάμαι εκείνη την ημέρα δεν κατάφερα να τη δω την παράσταση. Ταράχτηκα», σημείωσε γελώντας. «Η χημεία των ανθρώπων. Καμία φορά κάτι γίνεται», εξήγησε. «Είναι μια σχέση έντονη, γενικότερα, με χτυποκάρδι, ερωτικό. Υπάρχουν αντιστάσεις, τραβήγματα των χαλιών. Δεν είναι κουραστικό, είναι σαν ωραίο σενάριο, το ζούμε. Ο Νίκος έχει πολύ χιούμορ, γελάω πολύ μαζί του. Ξεφτιλίζει τα πράγματα και ο Πέτρος (ο γιος μας) είναι πολύ καλός, δεν μπορεί να σταθεί σε χλωρό κλαρί. Δεν μπορείς να θυμώσεις, μόνο να γελάσεις με τον εαυτό σου. Όλη μέρα με κοροϊδεύει, πώς περπατάω, πώς στέκομαι», εξομολογήθηκε στη συνέχεια.

Μιλώντας για τα σχόλια τρίτων για τη σχέση τους η Έλενα Τοπαλίδου τόνισε ότι ποτέ δεν την επηρρέασαν. «Ούτε ανασφάλεια μου δημιούργησε, μόνο μία επιφανειακή, στιγμιαία πίκτα. Είναι μία κουταμάρα και μισή το τι λέγεται για εμένα και τον Νίκο. Μία μιζέρια», εξήγησε.

Όπως σημείωσε τόσο η ίδια όσο και ο Νίκος Κουρής είναι «δύσκολοι» άνθρωποι και πολύ μόνοι ως τότε. Μάλιστα η Έλενα Τοπαλίδου παραδέχτηκε ότι η απόκτηση του γιου τους, Πέτρου, ήταν «υπέρβαση και για τους δύο». Μία υπέρβαση ωστόσο που έκαναν τελικά πολύ εύκολα. «Ο Πέτρος ήταν σαν αέρας, ήρθε έτσι “φουπ” και πολύ εύκολα έγιναν όλα», σημείωσε η καλλιτέχνης.

Papadakis Press / Προκόπης Οικονομόπουλος